Αρχείο για "8 Αυγούστου 2018"

Ο νόμος 4559/2018 Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις

Άρθρο 2
Ίδρυση Σχολών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

1. Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ιδρύονται την 1.10.2018 οι εξής Σχολές:
α) Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, με έδρα την πόλη της Άρτας.
β) Γεωπονίας, με έδρα την πόλη της Άρτας.
γ) Κοινωνικών Επιστημών, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων.
δ) Μουσικών Σπουδών, με έδρα την πόλη της Άρτας.
2. Η Σχολή Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετονομάζεται σε Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών.
3. Η ακαδημαϊκή λειτουργία των ιδρυόμενων Σχολών αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Άρθρο 3
Ίδρυση Τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

1. Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ιδρύονται την 1.10.2018 τα εξής Τμήματα:
α) Νοσηλευτικής, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας.
β) Λογοθεραπείας, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας.
γ) Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεταιστη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.
δ) Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, με έδρα τηνπόλη της Πρέβεζας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών.
ε) Μουσικών Σπουδών, με έδρα την πόλη της Άρτας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Μουσικών Σπουδών.
στ) Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, με έδρα την πόλη της Άρτας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.
ζ) Γεωπονίας, με έδρα την πόλη της Άρτας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονίας.
η) Ψυχολογίας, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.
θ) Μετάφρασης και Διερμηνείας, με έδρα την πόλη της Ηγουμενίτσας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.
ι) Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, με έδρα την πόλη της Άρτας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονίας.
ια) Μηχανολόγων Μηχανικών, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στην Πολυτεχνική Σχολή.
2. Η εκπαιδευτική λειτουργία των Τμημάτων των περιπτώσεων α΄ έως η΄ της παραγράφου 1 και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών, αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020. Η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας των Τμημάτων των περιπτώσεων θ΄ έως ια΄ της παραγράφου 1 καθορίζεται με αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου, ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, και πάντως όχι αργότερα από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται έως τις 30 Ιουνίου του προηγούμενου έτους
από το έτος έναρξης της εκπαιδευτικής λειτουργίας.
Η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου είναι αποκλειστική.

Κατ’ εξαίρεση για την έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας και την εισαγωγή των πρώτων φοιτητών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020, η απόφαση της Συγκλήτου εκδίδεται έως την 31 Δεκεμβρίου 2018.

Άρθρο 5
Φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου
1. Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές σε Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, δηλαδή όσοι κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος δεν έχουν ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απαιτούνται από το πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη πτυχίου, εντάσσονται αυτοδικαίως στα αντίστοιχα, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 4, Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με δικαίωμα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 5.

Οι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων εντάσσονται αυτοδικαίως στο Τμήμα Μετάφρασης
και Διερμηνείας, αλλά ολοκληρώνουν τις σπουδές τους μόνο σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 2.
2. Η εκπαιδευτική λειτουργία των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου συνεχίζεται μεταβατικώς μέχρι την αποφοίτηση των ήδη εγγεγραμμένων, κατά την 1.10.2018, φοιτητών και όσων εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου συνεχίζονται έως την ολοκλήρωση του προγράμματος από εγγεγραμμένους έως
και το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 φοιτητές. Οι φοιτητές των προηγούμενων εδαφίων συνεχίζουν και ολοκληρώνουν το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Τ.Ε.Ι. εισαγωγής τους και λαμβάνουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών Τμήματος Τ.Ε.Ι.

Άρθρο 6
Μετονομασία του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

1. Από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετονομάζεται σε Τμήμα Φιλοσοφίας.

Άρθρο 9
Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων

1. Από 1.10.2018 το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων (Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων), με έδρα το Αργοστόλι καταργείται ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο και εντάσσεται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το οποίο υπεισέρχεται αυτοδικαίως και χωρίς άλλη διατύπωση σε όλα τα ενοχικά και εμπράγματα δικαιώματα και σε όλες τις υποχρεώσεις του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, ως οιονεί καθολικός διάδοχος αυτού, χωρίς την καταβολή φόρου, τέλους ή άλλου δικαιώματος υπέρ του Δημοσίου ή των Ο.Τ.Α. ή
άλλων νομικών προσώπων, τηρουμένων των διατυπώσεων δημοσιότητας για τα ακίνητα. Ο εξοπλισμός, τα εργαστήρια, τα αρχεία και οι βιβλιοθήκες των Τμημάτων και Σχολών του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων μεταφέρονται στα αντίστοιχα, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 12, Τμήματα και Σχολές του Ιονίου Πανεπιστημίου. Αν ανήκουν σε Τομείς μεταφέρονται στα αντίστοιχα Τμήματα. Εκκρεμείς δίκες με διάδικο το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων συνεχίζονται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο χωρίς διακοπή της δίκης. Δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται για το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων ισχύουν έναντι του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Άρθρο 10
Ίδρυση Σχολών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

1. Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ιδρύονται την 1.10.2018 οι εξής Σχολές:
α) Περιβάλλοντος, με έδρα την πόλη της Ζακύνθου.
β) Οικονομικών Επιστημών, με έδρα την πόλη της Κέρκυρας.
2. Η ακαδημαϊκή λειτουργία των ιδρυόμενων Σχολών αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019- 2020. Κατ’ εξαίρεση η ακαδημαϊκή λειτουργία της Σχολής Οικονομικών Επιστημών αρχίζει όταν αρχίσει η εκπαιδευτική λειτουργία ενός από τα Τμήματά της, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 11.

Άρθρο 13
Φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων
1. Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές σε Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, δηλαδή όσοι κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος δεν έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις που απαιτούνται από το πρόγραμμα σπουδών για τη λήψη πτυχίου, εντάσσονται αυτοδικαίως στα αντίστοιχα, σύμφωνα με τις περιπτώσεις ββ΄, γγ΄ ή δδ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 12, Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου,
με δικαίωμα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 5. Οι φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων εντάσσονται με αίτησή τους που κατατίθεται έως τις 30.11.2018 και απόφαση της Συγκλήτου σε Τμήμα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με δικαίωμα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 5. Οι φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων
εντάσσονται αυτοδικαίως στο Τμήμα Εθνομουσικολογίας, αλλά ολοκληρώνουν τις σπουδές τους μόνο σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 2.
2. Η εκπαιδευτική λειτουργία των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων συνεχίζεται μεταβατικά μέχρι την αποφοίτηση των ήδη εγγεγραμμένων, κατά την 1.10.2018, φοιτητών και όσων εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Οι φοιτητές των προηγούμενων εδαφίων συνεχίζουν και ολοκληρώνουν το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Τ.Ε.Ι. εισαγωγής τους και λαμβάνουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών Τμήματος Τ.Ε.Ι.

Οι νέες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα ΙΕΚ της Ηπείρου το φθινόπωρο του 2018

Η πρόταση για το ΙΕΚ της Ηγουμενίτσας είνα να λειτουργήσουν 9 ειδικότητες και συγκεκριμένα:

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 1 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
2 ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ
3 ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
4 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
5 ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
6 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
7 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
8 ΜΟΥΣΙΚΗ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ
9 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση