Νοε 01

Πρόσκληση φοιτητών και αποφοίτων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων»

Με τη συμμετοχή σου στο Πρόγραμμα Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σου δίνεται η δυνατότητα:

 •  να γνωρίσεις «εκ των έσω» τη σημερινή αγορά εργασίας

 •  να αναγνωρίσεις πως τα ενδιαφέροντα και οι δεξιότητές σου μπορούν να συνδυαστούν με την κατάλληλη καριέρα για σένα

 •  να θέτεις στόχους και να τους υλοποιείς

 •  να διερευνήσεις νέες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές προοπτικές

 •  να αναπτύξεις τις επικοινωνιακές και κοινωνικές σου δεξιότητες

 •  να διευρύνεις το δίκτυο των επαγγελματικών επαφών σου

 •  να εξοικειωθείς σε σύγχρονες τεχνικές παρακολούθησης και ένταξης σου στην αγορά εργασίας

 •  να αναγνωρίσεις προοπτικές επιχειρηματικών δράσεων

 •  να βελτιώσεις την αυτοπεποίθησή σου

Ενημερώσου για το Πρόγραμμα Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο http://mentoring.dasta.uoi.gr/ και δήλωσε συμμετοχή για ένταξή σου σε αυτό έως την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε μαζί μας: Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας, email: dasta@uoi.gr, 2651007278, Γραφείο Διασύνδεσης, email:career@uoi.gr, 2651008454

Σχετικά αρχεία: – Δελτίο Εγγραφής_Mentees,  – Ενημερωτικό Σημείωμα_Mentees

 

Σεπ 03

Επιτυχόντες των πανελλαδικών 2016: Από 5 έως 12-9-2016 οι εγγραφές στις σχολές και τα τμήματα

 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2016 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 5 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Για την εγγραφή των επιτυχόντων για πρώτη φορά φέτος τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους. Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία από το μεσημέρι της 5ης Σεπτεμβρίου 2016.

Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους.

Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα.

Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ. Αν τα ατομικά στοιχεία που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην εφαρμογή δεν συμφωνούν με τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου, τότε οι επιτυχόντες πρέπει να προβούν στην άμεση διόρθωση και ενημέρωση των λανθασμένων στοιχείων τους στα συστήματα του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ, μέσω σχετικής αίτησής σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Ο επιτυχών, αφού ελέγξει την ορθότητα των προβαλλόμενων τροποποιημένων στοιχείων, θα πρέπει να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική εγγραφή του εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους. Σε κάθε περίπτωση, η Γραμματεία δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εγγραφέντες.

Για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων θα καθοριστεί και θα πραγματοποιηθεί από τα αρμόδια Υπουργεία.

Επισημαίνεται ότι όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τους ίδιους τους επιτυχόντες ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.

Μαρ 19

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016 Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), τόσο με το ΝΕΟ σύστημα, όσο και με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα και πιο αναλυτικά:

– Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, με το ΝΕΟ σύστημα

– Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα

– Το πρόγραμμα ημερήσιων ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας με το ΝΕΟ σύστημα

– Το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ A΄) και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα.

Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν θέματα και διαδικασίες των επαναληπτικών εξετάσεων και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα προγράμματα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και της πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για τα ΤΕΦΑΑ.

Στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν τα σχέδια των μηχανογραφικών δελτίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Μέσα στον Απρίλιο, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα.

Ακολουθεί στους 4 παρακάτω πίνακες το αναλυτικό πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016.

     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016 των ημερησιων και εσπερινων ΓΕΛ με το ΝΕΟ Σύστημα

 

 

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

(Ο.Π.= Ομάδα Προσανατολισμού)

ΔΕΥΤΕΡΑ

16-5-2016

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ

18-5-2016

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

+ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

20-5-2016

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ

23-5-2016

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΦΥΣΙΚΗ

Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ

25-5-2016

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

27-5-2016

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ

30-5-2016

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

ΧΗΜΕΙΑ

Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ

1-6-2016

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα συνεξετάζονται.

 

Μαρ 18

Ερωτήσεις και απαντήσεις πληροφόρησης για τους υποψηφίους πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ 2016 για τα ΤΕΙ

1

 

 

Η σύνοδος των προέδρων και αναπληρωτών προέδρων των ΤΕ της χώρας, εξέδωσε ένα φυλλάδιο  για τους υποψηφίους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων για τις πανελλαδικές του 2016, το οποίο περιέχει ερωτήσεις και απαντήσεις για την λειτουργία των ΤΕΙ.

Δείτε παρακάτω όλες τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις.

Τι είναι ΤΕΙ;

ΤΕΙ είναι τα αρχικά των λέξεων για τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που ανήκουν στον τεχνολογικό τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης (ν. 2916/2001, (Α΄ 114)).

Ποια η διαφορά ΑΕΙ και ΑΤΕΙ;

ΑΕΙ είναι τα αρχικά των λέξεων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που παρέχουν ανώτατη εκπαίδευση σύμφωνα με το άρθρο 16 του Συντάγματος. Αυτά είναι τα Ιδρύματα του πανεπιστημιακού τομέα (τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών) και του τεχνολογικού τομέα (τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) (άρθρο 1, ν. 4009/2011 (Α΄195)).

ΑΤΕΙ δεν υπάρχει ως επίσημη έννοια. Συνήθως, χρησιμοποιείται λανθασμένα στην καθομιλουμένη προκειμένου να δείξει ότι τα ΤΕΙ ανήκουν στην ανώτατη εκπαίδευση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να αναφέρεται και στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Γιατί λέγεται ΑΕΙ και ΤΕΙ;

ΑΕΙ και ΤΕΙ χρησιμοποιούνται λανθασμένα μαζί στην καθομιλουμένη επειδή είναι εύηχα. Όπως αναφέρθηκε, στα ΑΕΙ συμπεριλαμβάνονται τα ΤΕΙ μαζί με τα πανεπιστήμια.

Ποιός ο σκοπός των ΤΕΙ;

Τα ΤΕΙ δίνουν έμφαση στην εκπαίδευση στελεχών εφαρμογής υψηλής ποιοτικής στάθμης, τα οποία, με τη θεωρητική και εφαρμοσμένη επιστημονική κατάρτισή τους:

 • Αποτελούν συνδετικό κρίκο μεταξύ γνώσης και εφαρμογής, αναπτύσσοντας την εφαρμοσμένη διάσταση των επιστημών και των τεχνών στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία.

 • Μεταφέρουν, χρησιμοποιούν και προάγουν σύγχρονη τεχνολογία, καθώς επίσης και μεθόδους, πρακτικές και τεχνικές στο χώρο των εφαρμογών.

Στο πλαίσιο αυτό, τα ιδρύματα του τεχνολογικού τομέα συνδυάζουν την ανάπτυξη του κατάλληλου θεωρητικού υπόβαθρου σπουδών με υψηλού επιπέδου εργαστηριακή και πρακτική άσκηση, ενώ παράλληλα διεξάγουν τεχνολογική και εφαρμοσμένη έρευνα και αναπτύσσουν τεχνογνωσία και καινοτομίες στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία.

Που υπάρχουν ΤΕΙ;

Τα ΤΕΙ είναι 14 και υπάρχουν σ΄όλη τη χώρα.

Αυτά είναι: 

ΤΕΙ Αθήνας (www.teiath.gr) 

ΤΕΙ Πειραιά (www.teipir.gr) 

Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (www.teithe.gr) 

ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (www.teicm.gr) 

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (www.teiwm.gr) 

ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας και Θράκης (www.teikav.edu.gr) 

ΤΕΙ Θεσσαλίας (www.teilar.gr) 

ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (www.teiste.gr) 

ΤΕΙ Ηπείρου (www.teiep.gr) 

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (www.teiion.gr) 

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (www.teiwest.gr) 

ΤΕΙ Πελοποννήσου (www.teikal.gr) 

ΤΕΙ Κρήτης (www.teicrete.gr) 

Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (www.aspete.gr)

Μέσω του διαδικτύου, μπορεί να αναζητηθεί το πλησιέστερο και να φανούν οι ευκαιρίες σπουδών, αλλά και οι λοιπές δραστηριότητες που προσφέρονται.

Τι σπουδές προσφέρουν τα ΤΕΙ;

Τα ΤΕΙ προσφέρουν σύγχρονες και διεθνώς αναγνωρισμένες σπουδές μέσω των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων τους σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία, ήτοι:

1ο: Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών

2ο: Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών

3ο: Επιστημών Υγείας και Ζωής

4ο: Επιστημών της Εκπαίδευσης και

5ο: Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής

Τα απονεμόμενα πτυχία εντάσσονται στα επίπεδα 6 και 7 του εθνικού και ευρωπαϊκού πλαισίου προσόντων, όπως και των πανεπιστημίων.

Οι σπουδές αφορούν σε: 4ετή διεθνώς ανταγωνιστικά προγράμματα πρώτου κύκλου σπουδών με 240 ECTS (ευρωπαϊκό σύστημα μεταφοράς και συσσώρευσης ακαδημαϊκών μονάδων – όπως και στα πανεπιστήμια), που εμπεριέχουν υποχρεωτική εξάμηνη πρακτική άσκηση και διπλωματική εργασία για τη λήψη του πτυχίου, τουλάχιστον ετήσια προγράμματα δεύτερου κύκλου σπουδών με διεθνή αναγνωρισιμότητα – μεταπτυχιακά/master – με 60-120 ECTS (όπως και στα πανεπιστήμια), και υποστηρίζονται από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, που συνδυάζει υποχρεωτική επαγγελματική κατάλληλου επιπέδου προϋπηρεσία και ακαδημαϊκά προσόντα όπως είναι η κατοχή διδακτορικού διπλώματος, ερευνητική εμπειρία κλπ.

Πως αξιολογούνται τα ΤΕΙ;

Τα ΤΕΙ αξιολογούνται με τα ίδια κριτήρια, δείκτες, μεθοδολογία και διαδικασίες πιστοποίησης που αξιολογούνται τα πανεπιστήμια. Αυτά καθορίζονται από την ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) και αφορούν σε ακαδημαϊκή πιστοποίηση (προγράμματα σπουδών) και σε αξιολόγηση Ιδρύματος.

Γιατί να επιλέξω ΤΕΙ για σπουδές;

Η ορθή επιλογή ενός προγράμματος σπουδών στην ανώτατη εκπαίδευση θα πρέπει, κατ΄ελάχιστον, να απαντά στο αν αυτό αρέσει πραγματικά στον ενδιαφερόμενο, αν ταιριάζει με τα προσωπικά χαρακτηριστικά και τις επιδιώξεις του, καθώς και αν μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις απαιτήσεις των σπουδών.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να εκτιμήσει τις πιθανότητες καλών προοπτικών μετά την αποφοίτησή του. Είναι γεγονός ότι αρκετοί φοιτητές, από κακή επιλογή, ακολουθούν σήμερα αδιάφορα προγράμματα σπουδών με αποτέλεσμα τη χαλαρότητα ή και τη διακοπή των σπουδών τους.

Τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνεται σημαντικός αριθμός πρώτων επιλογών προγραμμάτων σπουδών ΤΕΙ από τους ενδιαφερόμενους, αφού αυτά αποτελούν αιχμές των εφαρμοσμένων επιστημών, της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Έτσι, μέσα από κατάλληλη θεωρία υποδομής και εργαστηριακές ασκήσεις προσφέρουν ισχυρές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες στους φοιτητές, καθιστώντας τους άξιους επιστήμονες – τεχνολόγους, διαμορφώνοντας παράλληλα δυναμικές προσωπικότητες και προμηνύοντας χρήσιμες προοπτικές για τους αποφοίτους.

Ακόμη, η στενή σχέση των προγραμμάτων σπουδών των ΤΕΙ με την αγορά εργασίας, τοπική ή και διεθνή, κυρίως μέσω της υποχρεωτικής εξάμηνης πρακτικής άσκησης διευκολύνει τη σχετική απορρόφηση των αποφοίτων.

Χιλιάδες απόφοιτοι των ΤΕΙ, σήμερα, εργάζονται ως στελέχη στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της χώρας συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη.

Επίσης, απόφοιτοι των ΤΕΙ διαπρέπουν στην Ελλάδα και στο διεθνές στερέωμα ως ερευνητές και καθηγητές ΑΕΙ.

Θες ΑΕΙ; Θες ΤΕΙ!!!

Ελπίζουμε να βοηθούμε στην πληροφόρησή σου.

Καλή επιτυχία στις εξετάσεις!!!

Με χαρά θα σε υποδεχθούμε στο Ίδρυμα και το Τμήμα της επιλογής σου!!!

Οι Πρόεδροι και οι Αναπληρωτές Προέδρου των ΤΕΙ της χώρας

 

Μαρ 16

Εισακτέοι σε Σχολές της Τριτοβάθμιας για το 2016-17

Καθορισμός αριθμού εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακαδ. έτος 2016−2017.
Δείτε το ΦΕΚ

Οκτ 01

Χρήσιμος οδηγός για τους πρωτοετείς φοιτητές από το ΠΑΜΑΚ

Έναν πολύ χρήσιμο οδηγό επιβίωσης για τους πρωτοετείς φοιτητές εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο οποίος θα βοηθήσει τους φοιτητές να προσαρμοστούν χωρίς προβλήματα στο ξεκίνημα της φοιτητικής τους ζωής.
Δείτε τον οδηγό 

Σεπ 22

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για τα κριτήρια των μετεγγραφών των φοιτητών για το νέο Ακαδημαϊκό Έτος 2015-16

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για μετεγγραφή έχουν οι   φοιτητές των A.E.I., των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, που έχουν εγγραφεί είτε μέσω της επιτυχίας τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού ημερήσιου ή εσπερινού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α ́ και Ομάδας Β ́ Μαΐου – Ιουνίου εκάστου σχολικού έτους, είτε μέσω της χρήσης άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση). 
Οι μετεγγραφές επιτρέπονται μόνο για Σχολές ή Τμήματα ή Προγράμματα Σπουδών αντίστοιχα των Σχολών ή Τμημάτων ή Προγραμμάτων Σπουδών εισαγωγής, από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο, από Τ.Ε.Ι. σε Τ.Ε.Ι. και από Α.Ε.Α. σε Α.Ε.Α. και εφόσον το Ίδρυμα υποδοχής εδρεύει σε άλλη περιφέρεια. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η μετεγγραφή φοιτητή σε αντίστοιχο Τμήμα του ίδιου ΑΕΙ.
Δείτε το ΦΕΚ με την απόφαση

 

Σεπ 22

Παράταση έως τις 24 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική προεγγραφή των επιτυχόντων στα ΑΕΙ/ΑΤΕΙ 2015

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, οφείλουν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή προεγγραφής, να συμπληρώσουν και υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους. Το διάστημα της ηλεκτρονικής προεγγραφής που έληγε κανονικά στις 17 Σεπτεμβρίου, παρατείνεται για λίγες μέρες, δηλαδή ως τα μεσάνυχτα της 24ης Σεπτεμβρίου.
Επισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική προεγγραφή των επιτυχόντων είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους.
Τέλος, παρατείνεται ως 28 Σεπτεμβρίου 2015 (ταχυδρομική σφραγίδα ή απόδειξη ταχυμεταφοράς) το διάστημα, κατά το οποίο οι επιτυχόντες πρέπει να αποστείλουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη γραμματεία του τμήματος επιτυχίας τους.
Δείτε  ΕΔΩ  το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου για το θέμα.

 

Σεπ 09

Ηλεκτρονικές εγγραφές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ 2015

εγγραφες

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) ή από τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄& Β΄)  για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 θα γίνουν από 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και 17 Σεπτεμβρίου 2015.
Φέτος πρώτη φορά, για τις εγγραφές των επιτυχόντων τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων  στα τμήματα επιτυχίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιτυχόντες απαλλάσσονται από το κόστος της μετακίνησής τους και η διαδικασία εγγραφής εκσυγχρονίζεται και απλοποιείται.
Αναλυτικά μέσα σε συνολικό διάστημα 10-22 Σεπτεμβρίου,  η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων περιλαμβάνει πλέον τα εξής στάδια:
 1. Στο διάστημα 10-17 Σεπτεμβρίου 2015, οι επιτυχόντες μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr οφείλουν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή προεγγραφής, να συμπληρώσουν και υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους. Για την είσοδό τους στην εφαρμογή θα καταχωρίζουν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που χρησιμοποίησαν στο μηχανογραφικό δελτίο. Αν χρειαστεί, οι σχολικές μονάδες θα υποστηρίξουν τους επιτυχόντες για την επαναδημιουργία password, σε περίπτωση που δεν τον θυμούνται.
 2. Αμέσως, και ως 22 Σεπτεμβρίου 2015 (ταχυδρομική σφραγίδα), οι προεγγραφέντες επιτυχόντες οφείλουν να αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος που πέτυχαν με ταχυμεταφορά (courier) ή αυτοπροσώπως τη συγκεκριμένη αίτηση προεγγραφής και τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οι ταχυδρομικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των τμημάτων θα έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή προεγγραφής.
 3. Τέλος, η γραμματεία του τμήματος ή σχολής, για την ολοκλήρωση της εγγραφής, ελέγχει και αντιπαραβάλλει τα δικαιολογητικά που απέστειλαν οι εισαγόμενοι με τον ονομαστικό πίνακα επιτυχόντων και με τον πίνακα των εισαγομένων που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση, που θα έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά από το ΥΠΟΠΑΙΘ. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής και για εξαιρετικές περιπτώσεις, η γραμματεία δύναται αιτιολογημένα να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά από τους εισαγομένους.
Αμέσως μετά την ηλεκτρονική προεγγραφή, και πάντα μέσα στο διάστημα 10-22 Σεπτεμβρίου οι επιτυχόντες πρέπει να αποστείλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά αναφέρονται αναλυτικά και στην ηλεκτρονική εφαρμογή και στη σχετική εγκύκλιο, που είναι συνημμένη στο παρόν Δελτίο Τύπου.
Η ανωτέρω προθεσμία 10-22 Σεπτεμβρίου 2015, είναι αποκλειστική και δεσμευτική και ισχύει για την εγγραφή των εισαγομένων με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τους οποίους θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική προεγγραφή.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων τμημάτων.
Τέλος, επισημαίνεται  ιδιαίτερα, ότι οι νεοεισαχθέντες πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους μέσα στις παραπάνω προθεσμίες, τόσο δηλαδή για την υποχρεωτική ηλεκτρονική τους προεγγραφή 10-17 Σεπτεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, όσο και για την αποστολή των δικαιολογητικών τους μέχρι 22 Σεπτεμβρίου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία της όλης διαδικασίας εγγραφών.
Είναι ευνόητο ότι όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τον ίδιο τον επιτυχόντα ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο.
  Τέλος, υπενθυμίζεται ότι υποψήφιος που έχει εγγραφεί σε σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν μπορεί να εγγραφεί στη νέα σχολή ή στο τμήμα εισαγωγής του, αν δεν διαγραφεί προηγουμένως από την σχολή ή το τμήμα, στο οποίο είναι εγγεγραμμένος.

 

Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου και ΕΔΩ την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας

Ιαν 22

Πιστοποίηση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας 3 πανεπιστημιακών τμημάτων

 

 

whtmxoggjl4da097dcb99c0

 

 

Τρία νέα Τμήματα του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) προστέθηκαν σε αυτά που προσφέρουν παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια

Τμήμα  Μουσικών Σπουδών

Τμήμα Θεατρικών Σπουδών

Τμήμα  Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ  fek_2014_82b (1)

 

 

 

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων