Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες ακαδημαϊκού έτους 2017-18 από το ΙΚΥ

 Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου του 2017 και θα έχουν διάρκεια 9 μήνες, ενώ το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας θα ανέρχεται σε 200,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους.

Η έναρξη της υποβολής αιτήσεων αρχίζει, σήμερα Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, στις 4.00 μμ.

Η προκήρυξη θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ (www.iky.gr) , όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη διεύθυνση https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr/.

Η πρόσκληση από το ΙΚΥ

Η ΚΥΑ σε ΦΕΚ

 

Αιτήσεις για το Μεταλυκειακό έτος – Τάξη μαθητείας ΕΠΑΛ

 

Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι από τις 18 Ιουνίου 2018 έως και την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα  » Μεταλυκειακό Έτος- Τάξη Μαθητείας»  μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης, που θα διεξαχθούν το Σάββατο 7 Ιουλίου από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), η οποία θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη.  

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε στο http://www.eoppep.gr/index.php/el/announcements/1132-application_epal_announcement

Οι ερωτήσεις πιστοποίησης για κάθε ειδικότητα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στο:

http://www.eoppep.gr/index.php/el/certification_epal_mathiteia/katalogos_eidikotiton_epal_mathiteias

Για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μεταβείτε εδώ.

Επιπλέον, αναφορικά με το προπαρασκευαστικό πρόγραμμα που θα προετοιμάσει τους υποψηφίους για τις εξετάσεις, μπορείτε να ενημερωθείτε μεταβαίνοντας στο: http://www.minedu.gov.gr/news/35259-15-06-18-ypovoli-aitiseon-apofoiton-mathiteias-epal-gia-to-proparaskevastiko-programma-pistopoiisis-2

 

 

 

Ευχές για καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για ευχες για τις πανελλαδικες

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

ενόψει της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία, καλό κουράγιο και καλή δύναμη στον αγώνα που ξεκινάτε. Οι Πανελλαδικές είναι ένα πέρασμα για τη νέα φάση της ζωής σας,  ένα σημαντικό βήμα, αλλά  είναι και μία  μόνο μάχη από τις πολλές μάχες που θα δώσετε στο μέλλον.

Να υπενθυμίσουμε ότι το σύνολο των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις για το 2018,  που προέρχονται από  τα  Γενικά Λύκεια της Θεσπρωτίας είναι  327  και συγκεκριμένα ανά Ομάδα Προσανατολισμού:

ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών  υποψήφιοι 124

ΟΠ Θετικών Σπουδών υποψήφιοι 126

ΟΠ Σπουδών Πληροφορικής και Οικονομίας υποψήφιοι 77  και

το σύνολο των υποψηφίων που προερχόμενοι απο τα τρία  Επαγγελματικά Λύκεια  είναι 92 

 

Πρόγραμμα επιτροπής Υγειονομικής εξέτασης Ιωαννίνων για τα ΤΕΦΑΑ 2018

 

 

 

Ανακοινώθηκε από την επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης των Ιωαννίνων, το πρόγραμμα για τους υποψηφίους των ΤΕΦΑΑ για το 2018.

Η υγειονομική εξέταση και τα αγωνίσματα των υποψηφίων θα διεξαχθούν από τις 19 Ιουνίου μέχρι τις 29 Ιουνίου 2018, στο στάδιο του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, 5ο χιλμ, Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών, τηλ. 2651025008.

Οι υποψήφιοι κατά την  προσέλευση τους πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

  • 4 φωτογραφίες
  • ακτινογραφία θώρακα
  • δελτίο εξεταζομένου Λυκείου

Παράλληλα με τα παραπάνω καταθέτουν και αίτηση, στην οποία δηλώνουν τα τρία από τα τέσσερα αγωνίσματα στα οποία επιθυμούν να εξεταστούν.   

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο 

 

 

Ο αριθμός των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2018

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο αριθμός των  εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδ. έτος 2018-2019.

Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις είναι  104.040, και κατανέμονται ως εξής:

 

ΓΕΛ ΕΣΠΕΡΙΝΟ 914
ΓΕΛ ΗΜΕΡΗΣΙΟ 86.301
ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΟ 405
ΕΠΑΛ ΗΜΕΡΗΣΙΟ 15.742
ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ 678
ΣΥΝΟΛΟ 104.965

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

 

 

Η εγκύκλιος των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ 2018

Εκδόθηκαν οι εγκύκλιοι από το Υπουργείο Παιδείας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2018

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΕΛ ΜΕ ΑΔΑ

Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών

Αποτέλεσμα εικόνας για στρατιωτικεσ σχολεσ

 

 Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών λήγει στις 10 Μαΐου 2018 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Η προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η ΑΙΤΗΣΗ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

 

 

Λήξη μαθημάτων των σχολείων για το 2017-18

Σχετική εικόνα

Δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (1322/18-4-2018) η Υπουργική Απόφαση για την ημερομηνία λήξης μαθημάτων στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την Υ.Α. ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2017-2018:

α. των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η Πέμπτη 31 Μαΐου 2018.

β. των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων, Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η Παρασκευή 25 Μαΐου 2018.

 

ΤΟ ΦΕΚ

 

Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων 2018.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι με Υπουργική Απόφαση καθορίστηκε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2018.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2018

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης των υποψήφιων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ και Φ.Α. έτους 2018

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2018 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 16 ως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΕΛ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΕΛ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΠΑΛ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΠΑΛ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Φ.Α.

 

 

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων