Αρχείο για "Ιούνιος, 2018"

Συμπλήρωσε το Μηχανογραφικό σου

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για κεσυπ

Αγαπητοί/ές  υποψήφιοι και υποψήφιες,

Αγαπητοί Γονείς,

Συμπληρώστε το μηχανογραφικό σας με τη βοήθεια

ενός Υπευθύνου ΣΕΠ στα ΚΕΣΥΠ της χώρας

Τα ΚΕΣΥΠ (ΚΕΝΤΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ)

είναι δομές  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κάθε νομού,  στελεχωμένα  με έμπειρους Συμβούλους  που μπορούν  να βοηθήσουν  και να στηρίξουν τους υποψήφιους και τις υποψήφιες στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου,  εντελώς δωρεάν.

Απευθυνθείτε στο ΚΕΣΥΠ της περιοχής σας.

ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας

Ευροίας 1

46100 Ηγουμενίτσα

τηλ. 2665024843 & 2665029462

 

Από 22/6/2018 έως 16/7/2018 η υποβολή του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου

22 odmi

Από την Παρασκευή 22-06-2018, οι υποψήφιοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό σας Δελτίο (Μ.Δ.) στην https://exams.it.minedu.gov.gr ηλεκτρονική διεύθυνση. Υπενθυμίζεται ότι, για να εκδώσετε κωδικό ασφαλείας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Λύκειο, στο οποίο έχετε υποβάλει την αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Εάν ανήκετε στην κατηγορία του 10%, έχετε τη δυνατότητα να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε ημερήσιο Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο αντίστοιχα.

Επισημαίνεται ότι από τις 22-06-2018 μπορείτε να υποβάλλετε μόνο πρόχειρο Μηχανογραφικό Δελτίο και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων, μπορείτε να προβείτε στην τελική Οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού σας Δελτίου.

Επιπροσθέτως, στον παρόντα ιστότοπο μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής, τις βάσεις, τα στατιστικά προτιμήσεων και βαθμών του προηγούμενου έτους, το υπόδειγμα του έντυπου Μ.Δ., καθώς και το ηλεκτρονικό Μ.Δ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι εντός της προθεσμίας υποβολής έχετε δικαίωμα αναίρεσης της οριστικοποίησης του Μηχανογραφικού σας Δελτίου, με βάση τα αναγραφόμενα στην εγκύκλιο που μπορείτε να δείτε στον σχετικό σύνδεσμο.

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες ακαδημαϊκού έτους 2017-18 από το ΙΚΥ

 Î£Ï‡ÎµÏ„ική εικόνα

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου του 2017 και θα έχουν διάρκεια 9 μήνες, ενώ το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας θα ανέρχεται σε 200,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους.

Η έναρξη της υποβολής αιτήσεων αρχίζει, σήμερα Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, στις 4.00 μμ.

Η προκήρυξη θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ (www.iky.gr) , όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη διεύθυνση https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr/.

Η πρόσκληση από το ΙΚΥ

Η ΚΥΑ σε ΦΕΚ

 

Αιτήσεις για το Μεταλυκειακό έτος – Τάξη μαθητείας ΕΠΑΛ

 

Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι από τις 18 Ιουνίου 2018 έως και την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα  » Μεταλυκειακό Έτος- Τάξη Μαθητείας»  μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης, που θα διεξαχθούν το Σάββατο 7 Ιουλίου από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), η οποία θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη.  

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε στο http://www.eoppep.gr/index.php/el/announcements/1132-application_epal_announcement

Οι ερωτήσεις πιστοποίησης για κάθε ειδικότητα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στο:

http://www.eoppep.gr/index.php/el/certification_epal_mathiteia/katalogos_eidikotiton_epal_mathiteias

Για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης μεταβείτε εδώ.

Επιπλέον, αναφορικά με το προπαρασκευαστικό πρόγραμμα που θα προετοιμάσει τους υποψηφίους για τις εξετάσεις, μπορείτε να ενημερωθείτε μεταβαίνοντας στο: http://www.minedu.gov.gr/news/35259-15-06-18-ypovoli-aitiseon-apofoiton-mathiteias-epal-gia-to-proparaskevastiko-programma-pistopoiisis-2

 

 

 

Ευχές για καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για ευχες για τις πανελλαδικες

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

ενόψει της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία, καλό κουράγιο και καλή δύναμη στον αγώνα που ξεκινάτε. Οι Πανελλαδικές είναι ένα πέρασμα για τη νέα φάση της ζωής σας,  ένα σημαντικό βήμα, αλλά  είναι και μία  μόνο μάχη από τις πολλές μάχες που θα δώσετε στο μέλλον.

Να υπενθυμίσουμε ότι το σύνολο των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις για το 2018,  που προέρχονται από  τα  Γενικά Λύκεια της Θεσπρωτίας είναι  327  και συγκεκριμένα ανά Ομάδα Προσανατολισμού:

ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών  υποψήφιοι 124

ΟΠ Θετικών Σπουδών υποψήφιοι 126

ΟΠ Σπουδών Πληροφορικής και Οικονομίας υποψήφιοι 77  και

το σύνολο των υποψηφίων που προερχόμενοι απο τα τρία  Επαγγελματικά Λύκεια  είναι 92 

 

Πρόγραμμα επιτροπής Υγειονομικής εξέτασης Ιωαννίνων για τα ΤΕΦΑΑ 2018

 

 

 

Ανακοινώθηκε από την επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης των Ιωαννίνων, το πρόγραμμα για τους υποψηφίους των ΤΕΦΑΑ για το 2018.

Η υγειονομική εξέταση και τα αγωνίσματα των υποψηφίων θα διεξαχθούν από τις 19 Ιουνίου μέχρι τις 29 Ιουνίου 2018, στο στάδιο του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, 5ο χιλμ, Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών, τηλ. 2651025008.

Οι υποψήφιοι κατά την  προσέλευση τους πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

  • 4 φωτογραφίες
  • ακτινογραφία θώρακα
  • δελτίο εξεταζομένου Λυκείου

Παράλληλα με τα παραπάνω καταθέτουν και αίτηση, στην οποία δηλώνουν τα τρία από τα τέσσερα αγωνίσματα στα οποία επιθυμούν να εξεταστούν.   

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο 

 

 

Ο αριθμός των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2018

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο αριθμός των  εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδ. έτος 2018-2019.

Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις είναι  104.040, και κατανέμονται ως εξής:

 

ΓΕΛ ΕΣΠΕΡΙΝΟ 914
ΓΕΛ ΗΜΕΡΗΣΙΟ 86.301
ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΟ 405
ΕΠΑΛ ΗΜΕΡΗΣΙΟ 15.742
ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ 678
ΣΥΝΟΛΟ 104.965

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

 

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων