Βραβείο Καλύτερης Μαμάς (Β1 και Β2 Τάξη, 24ο Δ.Σ. Ιωαννίνων, Σχ. έτος 2017-2018)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β1 και Β2 Τάξης του Δ.Σ. Πεδινής πληκτρολόγησαν και μορφοποίησαν στον επεξεργαστή κειμένου LibreOffice Writer ένα βραβείο με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας στα πλαίσια της υποενότητας «Δημιουργώ με τον κειμενογράφο» (Ενότητα: «Γνωρίζω, δημιουργώ και εκφράζομαι με τις Τ.Π.Ε.»).

Οι μαθητές είναι ήδη εξοικειωμένοι με τη δημιουργία και πληκτρολόγηση εγγράφου καθώς και με τη μορφοποίηση κειμένου (μέγεθος, χρώμα, τύπος γραμματοσειράς, έντονα και πλάγια γράμματα, υπογράμμιση, κλπ.).

Ακολουθούν τα βραβεία των μαθητών της Β1 Τάξης:

Ακολουθούν τα βραβεία των μαθητών της Β2 Τάξης:

Δημοσιεύθηκε στη Β Τάξη, Σχολικό έτος 2017-2018, Σχολικό έτος 2017-2018 | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Κάρτα για τη γιορτή της μητέρας (Γ2 Τάξη – 24ο Δ.Σ Ιωαννίνων, Σχολικό έτος 2017-2018)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ2 Τάξης του 24ου Δ.Σ. Ιωαννίνων πληκτρολόγησαν και μορφοποίησαν στον επεξεργαστή κειμένου LibreOffice Writer μία κάρτα για τη γιορτή της μητέρας στα πλαίσια της υποενότητας «Δημιουργώ με τον κειμενογράφο» (Ενότητα: «Γνωρίζω, δημιουργώ και εκφράζομαι με τις Τ.Π.Ε.»).

Οι μαθητές είναι ήδη εξοικειωμένοι με τη δημιουργία και πληκτρολόγηση εγγράφου καθώς και με τη μορφοποίηση κειμένου (μέγεθος, χρώμα, τύπος γραμματοσειράς, στοίχιση, κλπ.).

Για να δείτε τις κάρτες κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα!

Δημοσιεύθηκε στη Γ Τάξη, Σχολικό έτος 2017-2018 | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Βραβείο Καλύτερης Μαμάς (Β Τάξη, Δ.Σ. Πεδινής, Σχ. έτος 2017-2018)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β1, Β2 και Β3 Τάξης του Δ.Σ. Πεδινής πληκτρολόγησαν και μορφοποίησαν στον επεξεργαστή κειμένου LibreOffice Writer ένα βραβείο με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας στα πλαίσια της υποενότητας «Δημιουργώ με τον κειμενογράφο» (Ενότητα: «Γνωρίζω, δημιουργώ και εκφράζομαι με τις Τ.Π.Ε.»).

Οι μαθητές είναι ήδη εξοικειωμένοι με τη δημιουργία και πληκτρολόγηση εγγράφου καθώς και με τη μορφοποίηση κειμένου (μέγεθος, χρώμα, τύπος γραμματοσειράς, έντονα και πλάγια γράμματα, υπογράμμιση, κλπ.).

Ακολουθούν τα βραβεία των μαθητών της Β1 Τάξης:

Βραβείο καλύτερης μαμάς (Β1 Τάξη - Δ.Σ. Πεδινής - Σχ. έτος 2017-2018)

Ακολουθούν τα βραβεία των μαθητών της Β2 Τάξης:

Ακολουθούν τα βραβεία των μαθητών της Β3 Τάξης:

Δημοσιεύθηκε στη Β Τάξη, Σχολικό έτος 2017-2018, Σχολικό έτος 2017-2018 | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Ο Άγιος Βασίλης (Β Τάξη – 24ο Δ.Σ. Ιωαννίνων)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β1 και Β2 Τάξης του 24ου Δ.Σ. Ιωαννίνων, στα πλαίσια της υποενότητας «Δημιουργώ και εκφράζομαι με τη Ζωγραφική» (Ενότητα: «Γνωρίζω, δημιουργώ και εκφράζομαι με τις ΤΠΕ»), σχεδίασαν στο λογισμικό ζωγραφικής Tux Paint έναν Άι-Βασίλη και ευχήθηκαν «Καλή χρονιά».

Γενικός σκοπός της δραστηριότητας είναι η χρήση γεωμετρικών σχημάτων για τη δημιουργία μιας ζωγραφικής σύνθεσης και η προσθήκη κειμένου στη σύνθεση αυτή. Οι μαθητές αναλύουν μία ζωγραφική σύνθεση σε απλούστερα γεωμετρικά σχήματα (γραμμή, κύκλος, τετράγωνο, τρίγωνο, κλπ). Ταυτόχρονα, εξερευνούν και ανακαλύπτουν τις δυνατότητες του λογισμικού Tux Paint (μεγάλη ποικιλία σε πινέλα, μαγικά, κλπ.). Τέλος, προσθέτουν κείμενο στη ζωγραφιά τους εφαρμόζοντας όλους τους κανόνες πληκτρολόγησης που έχουν διδαχθεί (αλλαγή γλώσσας, εναλλαγή κεφαλαίων – μικρών γραμμάτων, τονισμός λέξεων).

Απολαύστε το βίντεο της Β1 Τάξης:

Απολαύστε το βίντεο της Β2 Τάξης:

Δημοσιεύθηκε στη Β Τάξη, Γενικά, Σχολικό έτος 2017-2018, Σχολικό έτος 2017-2018 | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Το έλατο (Β Τάξη – 24ο Δ.Σ. Ιωαννίνων)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β1 και Β2 Τάξης του 24ου Δ.Σ. Ιωαννίνων πληκτρολόγησαν στον επεξεργαστή κειμένου LibreOffice Writer τους στίχους από το γνωστό χριστουγεννιάτικο τραγούδι «Ω έλατο»στα πλαίσια της υποενότητας «Δημιουργώ με τον κειμενογράφο» (Ενότητα: «Γνωρίζω, δημιουργώ και εκφράζομαι με τις Τ.Π.Ε.»). Σκοπός της δραστηριότητας είναι η δημιουργία ψηφιακού κειμένου και η εξοικείωση των μαθητών με τους βασικούς κανόνες πληκτρολόγησης κειμένου.

Επιπλέον, στα πλαίσια της υποενότητας «Δημιουργώ και εκφράζομαι με τη Ζωγραφική» (Ενότητα: «Γνωρίζω, δημιουργώ και εκφράζομαι με τις ΤΠΕ»), σχεδίασαν στο λογισμικό ζωγραφικής Tux Paint ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Γενικός σκοπός της δραστηριότητας είναι η χρήση γεωμετρικών σχημάτων για τη δημιουργία μιας ζωγραφικής σύνθεσης και η προσθήκη κειμένου στη σύνθεση αυτή. Οι μαθητές αναλύουν μία ζωγραφική σύνθεση σε απλούστερα γεωμετρικά σχήματα (γραμμή, κύκλος, τετράγωνο, τρίγωνο, κλπ). Ταυτόχρονα, εξερευνούν και ανακαλύπτουν τις δυνατότητες του λογισμικού Tux Paint (μεγάλη ποικιλία σε πινέλα, μαγικά, κλπ.).

Δείτε τις κάρτες των μαθητών της Β1 Τάξης:

Το έλατο (Β1 Τάξη - 24ο Δ.Σ. Ιωαννίνων - Σχ. έτος 2017-2018)

Δείτε τις κάρτες των μαθητών της Β2 Τάξης:

Το έλατο (Β2 Τάξη - 24ο Δ.Σ. Ιωαννίνων - Σχ. έτος 2017-2018)

Δημοσιεύθηκε στη Β Τάξη, Γενικά, Σχολικό έτος 2017-2018, Σχολικό έτος 2017-2018 | Ετικέτες: , , , | Σχολιάστε