Η Αειφορική Δράση στην τάξη μας.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριων της Γ΄τάξης του σχολείου μας για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας,  οι μαθητές/τριες χρησιμοποιούν πλέον παγουρίνια για το νεράκι που πρόκειται να πιουν. Έτσι συμμετέχουν σε μια προσπάθεια μείωσης χρήσης του πλαστικού. Μια προσπάθεια με τεράστια οικονομία στη χρήση του πετρελαίου, εφόσον αυτό είναι η πρώτη ύλη παραγωγής των πλαστικών μπουκαλιών στα εμφιαλωμένα νερά.

Αναλογιστείτε λοιπόν, εάν οι 9 μαθητές/τριες καθημερινά έκαναν χρήση από ένα μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού, όπως συνηθίζεται από εκατομμύρια μαθητές /τριες ανά το κόσμο, πόσα εκατομμύρια μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού χρησιμοποποιούνται καθημερινά; πόση ενέργεια θα μπορούσε να εξοικονομηθεί από αυτήν  την προσπάθεια; τα νούμερα είναι τεράστια, αρκεί να σκεφτούμε πόση ποσότητα πετρελαίου απαιτείται για την κατασκευή τέτοιων πλαστικών μπουκαλιών.

Γι’ αυτό ζητάμε από όσους/όσες διαβάσετε το άρθρο αυτό να συμμετέχετε στην προσπάθεια μας έτσι ώστε να δυναμώσει, για να έχει τεράστια οφέλη ο πλανήτης μας, αυτός  ο παράδεισος με το τέλειο του οικοσύστημα.

Τα σχολεία μπροστά σε μια προσπάθεια με  τεράστια οικολογική σημασία!

DSC01190

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση