ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ-Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ 6/Θ ΔΗΜ. ΣΧ. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

ΕΞΕΛ. ΤΟΥ ΜΑΘ. ΠΛ. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ  Νέο – Έγγραφο του Microsoft Word (8)Νέο – Έγγραφο του Microsoft Word (8)Βιβλίο1

εξελ. μαθ. Εξαπλατ.

 

Η προσπάθειά μας έγκειται αφενός στην ανάδειξη του δημογραφικού προβλήματος της Χώρας μας, το οποίο πολλοί αξιόλογοι επιστήμονες το έχουν αναδείξει και αφετέρου στη σχέση του προβλήματος με την ευρύτερη εκπαιδευτική πολιτική που θα ακολουθηθεί στη χώρα μας αναφορικά με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Βεβαιώς και από τα υπόλοιπα στοιχεία μας, πρόκειται να διαφανεί και η σχέση της μείωσης του μαθητικού πληθυσμού των σχολείων της υπαίθρου με την ερημοποίηση γενικά της ελληνικής περιφέρειας. Η χωρίς όραμα περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας όλα αυτά τα χρόνια δεν μπόρεσε να κρατήσει τους ανθρώπους στην υπαίθρου, συρρικνώνοντας την πρωτογενή παραγωγή της χώρας για μια ισόρροπη ανάπτυξη. Οι συνέπειες αυτής της κατάστασης δυστυχώς αποτυπώνονται και στον μαθητικό πληθυσμό των σχολείων της υπαίθρου, όπως βέβαια και των σχολείων του ακριτικού δήμου Αλμωπίας. Βέβαια η μείωση του πληθυσμού μας έχει να κάνει και με τα ευρύτερα κοινωνικά πρότυπα του δυτικού κόσμου.

Το 6/θ Δημ. Σχ. Εξαπλατάνου ένα από τα μεγαλύτερα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Αλμωπίας σε 20 χρόνια  συρρικνώθηκε σχεδόν 62%. Τι θα συμβεί τα επόμενα 20 χρόνια;

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι η μείωση του μαθητικού πληθυσμού είναι ακόμη μεγαλύτερη, λογω του ότι στο Δημοτικό σχ. Εξαπλατάνου τα τελευταία χρόνια φοιτούν και μαθητές/τριες από γειτονικά σχολεία(Χρυσής ,το οποίο έκλεισε,  Κωνσταντίας, αλλά και παιδιά οικονομικών μεταναστών, κυρίως Βορειοηπειρωτών και Αλβανών.) Πιθανόν αν οι μετρήσεις μας ελάμβαναν αυτήν την παράμετρο το ποσοστό μείωσης θα έφτανε 70% περίπου.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση