Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Ημερομηνία επίσκεψης: Παρασκευή 18/12/2015 – 9:30

Ποιοι πήγαν;: 35 μαθητές της Α τάξης Γυμνασίου του Γυμνασίου Κανήθου και 3 εκπαιδευτικοί συνοδοί – 1 πούλμαν

Τι είδαμε; http://schoolvisits.iit.demokritos.gr/robotics/2015/high_school

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε 2 ομάδες (η μια 17 μαθητές και ένας εκπαιδευτικός και η άλλη 18 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί). Η μια ομάδα πήγε στη Βιβλιοθήκη για ρομποτική  και η άλλη ομάδα σε μια αίθουσα προβολών-παρουσιάσεων και στη συνέχεια εναλλαγή.

Η ομάδα που πήγε στην αίθουσα προβολών-παρουσιάσεων παρακολούθησε ένα βίντεο για τον Δημόκριτο και μετακίνηση ψηφιακού αντικειμένου με την σκέψη….. στη συνέχεια πήγαμε στην Βιβλιοθήκη για ρομποτική.

Στη βιβλιοθήκη οι μαθητές διάβασαν σε μεγάλα πόστερ την ιστορία της ρομποτικής-ρομπότ-αυτοματισμών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ακολούθησε παιχνίδι μεταξύ των μαθητών και των επιμορφωτών του Δημόκριτου. Στη συνέχεια μας παρουσίασαν τον Indigo (http://roboskel.iit.demokritos.gr/personnel/indigo) και οι μαθητές έπαιξαν μαζί του…

Στη συνέχεια ακολούθησε το SEK (http://roboskel.iit.demokritos.gr/personnel/sek) το οποίο μας το παρουσίασαν με παιγνιώδη τρόπο και μετά οι μαθητές “έπαιξαν” μαζί του ο καθένας μόνος του και σε δυάδες…

Στη συνέχεια και περί τις 12:25 επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο για το ταξίδι της επιστροφής……

Οι εντυπώσεις άριστες, τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και όλο το προσωπικό του Δημόκριτου ήταν ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Ευελπιστούμε για τη συνέχεια όλου του εγχειρήματος και του χρόνου για να παίξουμε ping-pong……

 

 

 

 

;


Αφήστε μια απάντηση

Copyright © ilias blog          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση