Feed
Άρθρα
Σχόλια

Η Δ/νση Δ/Θμιας Εκπ/σης Αχαΐας  μέσω  της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διοργανώνει εκπαιδευτικές παρεμβάσεις για μαθητές/τριες  και για εκπαιδευτικούς σε θέματα «Πρώτων Βοηθειών και Ασφάλειας στο Σχολικό περιβάλλον».

Ο παράγοντας της υγείας και της ευημερίας είναι της από 17 στόχους της Ατζέντας για την Αειφόρο Ανάπτυξη (2030 Agenda for Sustainable Development). Το τρίπτυχο Επιβίωση, Ευημερία, Μετασχηματισμός καθοδηγεί την Ατζέντα 2030 για την Αειφόρο Ανάπτυξη στον τομέα της υγείας. Η υγεία του ατόμου σε κάθε στάδιο της ζωής του επηρεάζει την υγεία του στο μέλλον και έχει σωρευτικά αποτελέσματα για την επόμενη γενιά. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην υγεία και ευημερία των γυναικών, των παιδιών και των εφήβων.

Με προσανατολισμό στους παραπάνω στόχους, στο πλαίσιο των Καινοτόμων Δράσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και συγκεκριμένα των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων τα οποία άπτονται του τομέα Αγωγής Υγείας, η παρουσία και προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υπήρξε επί σειρά ετών πολύ σημαντική. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι οργανισμός συνυφασμένος από την ίδρυσή του με τις Πρώτες Βοήθειες, τη Διάσωση και την παροχή Υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα… (βλ. συνημμένα αρχεία)

Εκπαιδευτικές Παρεμβάσεις – Ενδοσχολικές Επιμορφώσεις – ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ και Ασφάλεια στο Σχολικό περιβάλλον_signed

Αίτηση – Ενδοσχολική Επιμόρφωση – Πρώτες Βοήθειες

Αίτηση – Πρώτες Βοήθειες για μαθητές

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων