Erasmus+ Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από το Γυμνάσιο Θουρίας


Δημοσιευμένο στις 16 Ιανουαρίου, 2020 – 12:45 μμ | από Ντυμένος Αναστάσιος

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο “WhatGoesAroundComesAround” του Γυμνασίου Θουρίας επισκέφθηκαν χθες, 14 01 2020, μαζί με συμμαθητές τους το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

 

Εκεί ήλθαν σε επαφή με το έργο εμπνευσμένων επιστημόνων οι οποίοι πρωτοστατούν,

και υπάρχουν διεθνείς διακρίσεις που το δείχνουν αυτό,

στην ανάλυση αρχαίων ευρημάτων, καθώς και στην τοπογραφική μελέτη αρχαιολογικών χώρων.

Ο Καθηγητής κύριος Νικόλαος Ζαχαριάς παρουσίασε στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» τη μελέτη γυάλινων και κεραμικών αρχαιολογικών ευρημάτων.

Οι μαθητές διαπίστωσαν την εφευρετικότητα, τη  φαντασία αλλά και την επιστημονική κατάρτιση που απαιτούνται για να πάρεις πληροφορίες από ένα μικρό, σκονισμένο κομμάτι, κατάλοιπο του παρελθόντος μας, χωρίς να το… αδικήσεις παραβλέποντάς το  αλλά και χωρίς να το καταστρέψεις.

 

Στη συνέχεια, στο χώρο του εργαστηρίου Αρχαιομετρίας οι κυρίες Βάγια Παναγιωτίδη, διδακτορική ερευνήτρια και Σήλια Βαλάντου έδειξαν στους μαθητές δύο σύγχρονα μηχανήματα στην υπηρεσία της Αρχαιολογίας: ένα droneπου χρησιμοποιείται στην τοπογραφική μελέτη και ένα πολωτικό μικροσκόπιο.
Οι μαθητές γύρισαν στο σπίτι γεμάτοι νέες εμπειρίες, ίσως και με το μικρόβιο του ερευνητή εμφυτευμένο κάπου μέσα στο μυαλό τους!
Ευχαριστούμε θερμά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ειδικά τον κύριο Καθηγητή και τις συνεργάτιδές του για την άμεση ανταπόκρισή τους

και για τους νέους ορίζοντες που άνοιξαν εμπρός στα μάτια των παιδιών

και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους.

 

 

 

 



  1. Δεν υπάρχουν σχόλια προς “Erasmus+ Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από το Γυμνάσιο Θουρίας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *