Μια από τις …αποστολές μας στα πλαίσια του προγράμματος Comenius (Colours, Sweeteners & Calories in Food Products) ήταν να μεγειρέψουμε -τι άλλο;- γλυκά! Και μάλιστα, το ένα από αυτά ήταν κοινό για όλα τα σχολεία που συμμετέχουν και είναι χριστουγεννιάτικο και πολύ διαδεδομένο στις κεντρικές και βόρειες ευρωπαϊκές χώρες: το gingerbread. Ταυτόχρονα, επιλέξαμε ένα από τα γλυκά που μας πρότειναν οι Ιταλοί φίλοι μας: τάρτα μαρμελάδας (πάστα φλόρα δηλαδή) με μια ιταλική συνταγή!
Η Βαρβάρα Δημάκη (Γ1) και η Αγγελένα Μπίσια (Γ2) ήταν η ομάδα μαγειρικής (μαζί με τις καθηγήτριες Μαρίνα Καραμάνου και Νανά Παπαδοπούλου), ενώ ο Γιάννης Γκικόπουλος (Β1) ανέλαβε καθήκοντα φωτογράφου και όχι μόνο! Έφτιαξε επίσης με τις φωτογραφίες που τράβηξε ένα πολύ ωραίο βίντεο που καταγράφει όλη τη διαδικασία, σα φωτορεπορτάζ. Εδώ να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε το Φούρνο Αρτόπουλου που μας παραχώρησε την κουζίνα του και την κ. Παπαδοπούλου Νανά που παραχώρησε το σπίτι της για να μαζευτούν τα παιδιά μετά και να δοκιμάσουν τα γλυκά που μαγείρεψαν!
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.