Τη φετινή σχολική χρονιά, οι εκπαιδευτικοί Σπυροπούλου Ανδριάνα και Γκρίλλας Νικόλαος σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μαζί με μια ομάδα έξι μαθητών και από τις τρεις τάξεις (Νίκο Μ., Θανάση Α., Γιώργο Λ., Ηλία Δ., Θεοφάνη Μ., Ανδρέα Κ.) δράσεις που είχαν ως στόχο οι μαθητές :
➢ να έρθουν σε επαφή με την έννοια του εθελοντισμού
➢ να καλλιεργήσουν το αίσθημα της αλληλεγγύης
➢ να κοινωνικοποιηθούν
➢ να μάθουν να συμμετέχουν στα κοινά
➢ να αποκτήσουν δεξιότητες και προσόντα
➢ να μάθουν να ενεργούν ως ομάδα
➢ να κατανοήσουν ότι το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους μπορεί να μην έχει υλικές απολαβές αλλά συναισθηματικές π.χ. χαρά, ικανοποίηση, περηφάνια
Συνεργαστήκαμε αρμονικά και δημιουργικά και με ενεργό συμμετοχή και συνύπαρξη οδηγηθήκαμε στην κατανόηση του φαινομένου του εθελοντισμού και των βασικών αρχών και ιδεών που τον διέπουν και που ταυτόχρονα απορρέουν από αυτόν:
Συνεισφορά – Αλληλεγγύη – Αλτρουισμό.

Εξάλλου, όλα αυτά αποτυπώθηκαν σε όμορφες παρουσιάσεις τις οποίες οι μαθητές του Ομίλου επικοινώνησαν σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας.
Συλλέξαμε πλαστικά καπάκια μπουκαλιών και τα προσφέραμε για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, συλλέξαμε ρουχισμό και τον παραδώσαμε στο Χαμόγελο του παιδιού

 



Λήψη αρχείου

Στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού προγράμματος οι μαθητές και μαθήτριες της Β Γυμνασίου, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Σπυροπούλου Ανδριάνας, ασχολήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά (2022 – 2023) με ένα θέμα που τους κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον και σχετίζεται με τη ζωή των ανθρώπων μέσα σε ένα κάστρο.

Πιο συγκεκριμένα ανακαλύψαμε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το κάστρο και τα μέρη του, που και γιατί χτίζονταν κάστρα, την καθημερινή ζωή των ανθρώπων μέσα στο κάστρο, τις οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων του κάστρου, το κόστος κατασκευής ενός κάστρου και την επιρροή των κάστρων στην τέχνη.



Λήψη αρχείου

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 το Γυμνάσιο Πηνείας με αντιπροσωπία μαθητών συμμετείχε στο 15ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας στην Κρέστενα που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και το Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ είχε σαν θέμα την ειρήνη και αρκετές δημιουργίες ήταν αφιερωμένες σε αυτήν, όπως το «γαϊτανάκι της ειρήνης» που ήταν χορευτικό από τους μαθητές.

Επίσης για πρώτη φορά επιλογή μαθητών ήταν και η Βυζαντινή μουσική, που την απέδωσαν μοναδικά και καταχειροκροτήθηκαν!

01 02 03