Το Σχολείο Μας

Καλώς ορίσατε στο Ιστολόγιο του Γυμνασίου Περάματος Μυλοποτάμου.

Μπορείτε να επισκεφθείτε επίσης το site του Γυμνασίου Περάματος Μυλοποτάμου στη Διεύθυνση http://gym-peram.reth.sch.gr

newtel 1

 

Η Ιστορία Μας

Σας  χαιρετάμε  από την όμορφη Κρήτη. Το σχολείο μας βρίσκεται στο Πέραμα,  την πρωτεύουσα του Δήμου Γεροποτάμου και της Επαρχίας Μυλοποτάμου στο Νομό Ρεθύμνου.

Εγκαινιάστηκε το 1964 αλλά οι προσπάθειες ίδρυσής του ξεκίνησαν από το 1960. Τότε δημιουργήθηκε μια επιτροπή η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, αποτελούνταν από τους: Μαρούλη Κ., ΔασκαλάκηΕμμ., Πολυμίλη Χρ., Μαυρομάτη Ι., και πολλούς άλλους. Στόχος της ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά οικοπέδου με σκοπό να ξεκινήσουν την οικοδόμηση του σχολείου. Οι προσπάθειές τους αποδείχθηκαν αποτελεσματικές διότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, είχαν την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Έτσι, συγκεντρώνοντας χρήματα και λάδι κατάφεραν να αγοράσουν το οικόπεδο και να ξεκινήσουν το 1962 την οικοδόμηση του κτηρίου. Στη συνέχεια την προσπάθειά τους συνέδραμε και το κράτος.  Έτσι το έργο κατάφερε να ολοκληρωθεί δύο χρόνια αργότερα. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Γεώργιος Παπανδρέου τον οποίο κάλεσε η τοπική αυτοδιοίκηση με πρόεδρο τον Εμμ. Δασκαλάκη. Πρώτος Διευθυντής του Γυμνασίου Περάματος ήταν ο Σ. Αντζολετάκης.

Το 1976 με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Γ. Ράλλη το εξατάξιο Γυμνάσιο Περάματος χωρίζεται σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Τα δύο σχολεία αρχικά συστεγάζονται. Μετά από μερικά χρόνια στην αυλή του σχολείου οικοδομούνται δύο νέα κτήρια που θα στεγάσουν το Γυμνάσιο ενώ το Λύκειο παραμένει στο αρχικό κτήριο.

Σήμερα το σχολείο μας αποτελείται από 11 τμήματα (4 στην Α’ τάξη, 4 στη Β’ και 3 στη Γ’ τάξη ) και απαριθμεί περίπου 260 μαθητές. Διαθέτει σύγχρονα εργαστήρια Πληροφορικής, Χημείας και Φυσικής, και αίθουσα Τεχνολογίας.

 

Γνωρίστε τον τόπο μας, το Μυλοπόταμο, όπως τον παρουσιάζουν οι ίδιοι οι μαθητές μας μέσα από τις εργασίες τους!!

Γνωρίζοντας τον τόπο μας

Ο τόπος μου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση