Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2023

1
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1992, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δίνοντάς μας την ευκαιρία κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Είναι μια μέρα που μας υπενθυμίζει την υποχρέωση διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, βασιζόμενοι στις αρχές της ενταξιακής

εκπαίδευσης, του σεβασμού και της αποδοχής. Έτσι με αφορμή αυτήν τη μέρα, την Τετάρτη 06/12/2023 οι μαθητές και οι μαθήτριές του σχολείου μας συμμετείχαν σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων ενσυναίσθησης. Τα παιδιά παρακολούθησαν, «βίωσαν», προβληματίστηκαν, συζήτησαν και δημιούργησαν. Σκοπός να καλλιεργήσουν το αίσθημα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης κι ως αυριανοί πολίτες, να σχεδιάζουν ένα μέλλον στο οποίο θα χωράμε όλοι!

Επιπλέον, μαθητές και μαθήτριες από το τμήμα ένταξης του σχολείου μας προετοίμασαν και συνέταξαν ερωτήσεις, τις οποίες απηύθυναν στον διακεκριμένο αθλητή Γιακουμάκη Μάνο, ο οποίος με χαρά παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη”.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση