ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με αφορμή το κλείσιμο του κύκλου της εκπαιδευτικής μου πορείας ως διευθύντρια στο Γυμνάσιο Κρεμαστής, μετά από μια δημιουργική και πλούσια σε εμπειρίες εξαετή θητεία, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλη την εκπαιδευτική κοινότητα: τις καθηγήτριες και τους καθηγητές που ήταν αρωγοί σ’ αυτό το δύσκολο έργο, τους μαθητές και τις μαθήτριες που ήταν πρόθυμοι/ες να συνεργαστούν, τους γονείς και κηδεμόνες που ήταν σε κάθε κάλεσμά μας παρόντες να βοηθήσουν και τα προεδρεία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων που χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα είχαμε υλοποιήσει τίποτα.

Αποχωρώ από το Γυμνάσιο Κρεμαστής γεμάτη και πλούσια σε εμπειρίες οι οποίες αποτελούν «κομμάτι της ζωής μου», αφού κατέθεσα έξι χρόνια της θητείας μου ένα «κομμάτι της ψυχής μου».! Η ισότητα, η δικαιοσύνη και η προσφορά, υπήρξαν οι βάσεις πάνω στις οποίες στηρίξαμε όλοι μαζί οι καθηγητές και οι καθηγήτριες το εκπαιδευτικό μας έργο. Νοιώθω πλήρης και ευχαριστώ όλους τους καθηγητές και τις καθηγήτριες για την άψογη συνεργασία μας που χαράκτηκε στην καλή επίδοση των μαθητών, στα καλλιτεχνικά τους έργα, στα εκπαιδευτικά προγράμματα τους και για τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκόμισα.  Με στόχους και όραμα για την Παιδεία, βάλαμε στην προσπάθεια πολύ από το προσωπικό μας μεράκι, προσπάθησαμε για ένα σύγχρονο σχολείο,  Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού, Ανοιχτό στην Κοινωνία, και  κυρίως μ’ Όνειρο.

Παίρνω μαζί μου την καθαρότητα και τη χαρά στα βλέμματα των μαθητών/τριών που συνυπόγραφαν κάθε καινοτομία, τη στήριξη όλων των εκπαιδευτικών και τη στήριξη των γονιών που ήταν μια δυνατή ανάσα και ταυτόχρονα σημαντική ενθάρρυνση.

Θα ήταν παράλειψή μου, θα ήμουν αγνώμων εάν δημόσια δεν ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους οι οποίοι ήταν αρωγοί σε κάθε πρόβλημα της σχολικής μονάδας:

  • Τον Πανασιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Μελίτωνα Μπέλλο που συνεχώς ήταν κοντά στα παιδιά κοντά σ’ όλους εμάς τους εκπαιδευτικούς σε μια ευρύτερη προσπάθεια που στόχο έχει την παροχή ευκαιριών στα παιδιά να έλθουν σε επαφή και να διαλεχθούν με ανθρώπους ουσιαστικά πνευματικούς κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Γυμνάσιο.
  • Τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη συνεργασία μας. Ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κ. Χριστοδούλου Μ. και τον Πρόεδρο της κοινότητας κ. Ποδιώτη Τ.
  • Τους εκπροσώπους και φορείς των Τεχνικών Υπηρεσιών της κοινότητας Πεταλούδων. Ιδιαίτερα τους προϊσταμένους, τον κ. Καννέλη και τον κ. Παναγιά και όλους τους υπαλλήλους της κοινότητας που άμεσα μας έλυναν κάθε τεχνικό πρόβλημα. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν πραγματικά και ουσιαστικά δίπλα μας. Ειλικρινά θα μου λείψετε.
  • Τους προέδρους και τα μέλη των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων: Ιδιαίτερα τον κ. Παμπάκα Νίκο , την Καβάσιλα Μαρία, τον Λούπη Φ., την Νίκη Καρδούλια και τον Τσαρούχα Δημήτριο που ήταν συνεχώς δίπλα μας πρόθυμοι για κάθε μορφή συνεργασίας.
  • Τους γονείς που ήταν πάντα πρόθυμοι για κάθε μορφή συνεργασίας.
  • Το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου και ιδιαίτερα την κα Σταματία Κωνσταντινίδη
  • Την κα Φλώρα Πελεκάνου που υποστήριξε ενεργά κάθε δράση μας καλλιτεχνική με το να αναλάβει τη χορωδία του σχολείου μας.
  • Και ιδιαιτέρως τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.

 

Από καρδιάς

ΞΑΝΘΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Διευθύντρια Γυμνασίου Κρεμαστής

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση