Famous people in history

Οι μαθητές της Β’ τάξης, στο μάθημα των Αγγλικών και στα πλαίσια της ύλης του 2ου κεφαλαίου του βιβλίου τους, εργάστηκαν σε ομάδες για να ερευνήσουν, να συνθέσουν και να παρουσιάσουν τη βιογραφία σημαντικών ιστορικών προσώπων.

Μέσα από αυτό το project, πέρα από τα γλωσσικά οφέλη που αποκόμισαν, οι μαθητές καλλιέργησαν τα λεγόμενα «Soft Skills» καθώς συνεργάστηκαν σε επίπεδο ομάδας, απέκτησαν διακριτούς ρόλους μέσα σε αυτή, ερεύνησαν διαδικτυακές πηγές, και όχι μόνο, για να εντοπίσουν το υλικό που τους ενδιαφέρει αξιολογώντας κάθε φορά την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του, διαπραγματεύτηκαν τις απόψεις τους αποδεχόμενοι την πολυφωνία της ομάδας και εν τέλει συνέθεσαν ένα δικό τους κείμενο το οποίο παρουσίασαν στην ολομέλεια.

Κάθε ομάδα αποτύπωσε σε χαρτόνι βασικά σημεία της ζωής και των επιτευγμάτων του ιστορικού προσώπου που επέλεξε ενώ παρείχε και σχετικό οπτικό υλικό.

(Για να δείτε τα έργα των ομάδων, κυλίστε το slider με τις φωτογραφίες δεξιά ή αριστερά πατώντας τα βελάκια με το ποντίκι. Λόγω μεγέθους ίσως αργούν να εμφανιστούν οι φωτογραφίες. Για προβολή σε πλήρη οθόνη, πατήστε το διπλό βέλος πάνω δεξιά.)

 

 

Εκπαιδευτικός: Τσιγάνη Χριστίνα (ΠΕ06)

Μαθητές: Δέσποινα Σαλαμούρη, Ελευθερία Πέτρου και Σκούλουκα Μαρία (Β3), Φιλία Μάτση, Χρήστος Παππάς, Μάνος Σταυριανάκης και Αποστόλης Παπαντωνίου (Β3), Ευαγγελία Κασανή και Μαρία_Μαρκέλλα Αθανασίου (Β5), Σωτηρία Γιακουμάρου, Δημήτρης Αλεξόπουλος, Ηλίας Κλέκουρας και Μαρία Κορτσαλού (Β5), Κώστας Πολιάς, Μαρία Πολιά, Κατερίνα Παπαδημήτρη, Πάρης Σάββενας και Νικόλας Πισσαδάκης (Β3), Βαγγέλης Κουλουρίδης, Γιώργος Καστανάκης, Δημήτρης Κάκελλος και Γιώργος Κοντομανώλης (Β5), Βασίλης Πύλιος, Θωμάς Σαββάκης, Γιάννης Περικλής, Χρήστος Ορφανός και Μιχάλης Παπαγούρας (Β3), Ιρίντα Ντινάκου, Νεφέλη Σαπουντζάκη, Μαρκέλα Στελάτου και Κατερίνα Σβύνου (Β3), Χαρά Αλεξοπούλου, Ειρήνη Βασιλώττου, Χριστίνα Αποστολάτου και Χρύσανθος Διακανθός (Β1), Νίκος Γιακουμάρος, Μάριος Θαρενάκης, Μανώλης Βασιλώττος και Έλιο Ντόντο (Β5)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση