Our favourite books, films and series

Οι μαθητές της Α’ τάξης, στο μάθημα των Αγγλικών και στα πλαίσια της ύλης του 2ου κεφαλαίου του βιβλίου τους, συζήτησαν για τα αγαπημένα τους βιβλία, ταινίες και σειρές με στόχο να προτείνουν τα καλύτερα στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου!

Γι’ αυτό το λόγο, δημιούργησαν «blurbs», δηλαδή στοχευμένες σύντομες περιγραφές για το κάθε βιβλίο, ταινία ή σειρά που σας προτείνουν. Μίλησαν για την πλοκή και τους βασικούς ήρωες ενώ αναφέρθηκαν, επίσης, στους συγγραφείς ή τους σκηνοθέτες και το λογοτεχνικό είδος του κάθε έργου ώστε να τα εντοπίσετε πιο εύκολα στην βιβλιοθήκη του σχολείου ή στο διαδίκτυο.

Οι μαθητές χρησιμοποίησαν την τεχνική “Process Writing” μέσα από την οποία ασκήθηκαν στην διαδικασία της διαρκούς επεξεργασίας του γραπτού τους και στο peer review μέχρι να καταλήξουν στο τελικό τους κείμενο.

Οι επιλεγμένες εργασίες τους χωρίζονται παρακάτω σε 3 κατηγορίες: (α) βιβλία, (β) ταινίες και (γ) σειρές.

(Για να τις δείτε, κυλίστε το slider με τις φωτογραφίες δεξιά ή αριστερά πατώντας τα βελάκια με το ποντίκι. Για προβολή σε πλήρη οθόνη, πατήστε το διπλό βέλος πάνω δεξιά)

Enjoy!!

Εκπαιδευτικός: Τσιγάνη Χριστίνα (ΠΕ06)

Μαθητές: Γεωργία Κουκιά (Α2), Κωνσταντίνα Καλλιγέρη (Α1), Χρυσαφίνα Διακάκη (Α1), Βάσια Κουλουμπρή (Α2), Θεοφανεία Κηπουρού (Α2), Σταύρος Λουντάκας (Α2), Υπαπαντή Μαλωνά και Μιχάλης Κοκκάρης (Α2), Ελεάνα Αλεξανδρή (Α1), Βάσω Αναστασά και Αθανασία Σβύνου (Α5), Ελευθερία Κρητικού (Α2), Σοφία Αναστασίου (Α1), Μάρω Βενετή (Α1), Γιάννης Δασκαλάκης (Α1)

 

A. Books

 

 

B. Films

 

 

C. Series

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση