«

»

Εικόνα

Τα εργαστήρια της εκπαιδευτικής πλατφόρμας ταινιών μικρού μήκους edushorts

Τα εργαστήρια της εκπαιδευτικής πλατφόρμας ταινιών μικρού μήκους edushorts.com ήταν στο Γυμνάσιο Κρεμαστής και η εμπειρία θα μας μείνει αξέχαστη! Στις 16 & 17/12 υλοποιήθηκαν τέσσερα βιωματικά εργαστήρια από τον ιδρυτή και εμψυχωτή τους κ. Αθανάσιο Τσάπελη, με τα τμήματα Β1, Β2, Γ1 και Γ4 του σχολείου μας.

Σκοπός των βιωματικών εργαστηρίων με τίτλο «Στην αρχή ξεκίνησε σαν αστείο» ήταν η ανάπτυξη της υπευθυνότητας και της συνειδητοποίησης ότι οι πράξεις μας έχουν συνέπειες. Έτσι, κατά τη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές συμμετείχαν σε παιχνίδια γνωριμίας, εμπιστοσύνης και ενεργοποίησης και παρακολούθησαν την ταινία Βale που δείχνει πως  ένα απερίσκεπτο παιχνίδι μεγαλύτερων παιδιών σε βάρος ενός μικρότερου θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραγωδία. Τέλος, συμμετείχαν σε συζήτηση σε ομάδες και σε δημιουργικές δραστηριότητες γραπτής και προφορικής έκφρασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί Αρχοντία Δράκου και Ελένη Σύρμου, όχι μόνο συνόδεψαν τους μαθητές στο χώρο του εργαστηρίου(Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής) αλλά συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες, με ακούραστο ενθουσιασμό, μαζί με τα παιδιά.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων