Πανελλήνιο Πρόγραμμα «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας»

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.), στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σκοπών και δραστηριοτήτων της, συνδιοργανώνουν το 4ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» με τίτλο:

«1οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνα 6-15 Απριλίου 1896… Αθήνα 11 Απριλίου 2014»,

στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά και καλούνται να συμμετάσχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στη δράση θα φέρουν μαζί τους τα λευκά καραβάκια που θα έχουν κατασκευάσει, τα οποία θα συγκεντρωθούν και θα τοποθετηθούν στον αγωνιστικό χώρο του  Καλλιμάρμαρου Παναθηναϊκού Σταδίου την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, από τις 9:00π.μ. έως τις 13:00μ.μ. Τα καραβάκια όλα μαζί  θα αποτελέσουν την δομική μονάδα για να σχηματοποιηθεί ένα γιγάντιο λευκό περιστέρι που θα καταλάβει ολόκληρο τον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου. Οι εικόνες αυτού του γιγαντιαίου έργου ειρήνης, θα ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο, στέλνοντας από την χώρα και το σημείο που αναβίωσαν οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896, ένα δυνατό μήνυμα υπέρ του Αθλητισμού. Τα παιδιά, ως συμμετέχοντες, που φοιτούν στα σχολεία της Ελλάδας, μέσα από αυτή τη μοναδική κατασκευή θα μεταλαμπαδεύσουν σε όλο τον κόσμο τις πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού: την Ειρήνη, τη Συνεργασία, τη Φιλία, την Αλληλεγγύη, την Αριστεία.

Αναλυτικότερα δείτε εδώ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση