Ιαν 03

Εφαρμογές μεσοκαθέτου στην καθημερινή ζωή

Εικόνα

Τα εργαστήρια της εκπαιδευτικής πλατφόρμας ταινιών μικρού μήκους edushorts

Τα εργαστήρια της εκπαιδευτικής πλατφόρμας ταινιών μικρού μήκους edushorts.com ήταν στο Γυμνάσιο Κρεμαστής και η εμπειρία θα μας μείνει αξέχαστη! Στις 16 & 17/12 υλοποιήθηκαν τέσσερα βιωματικά εργαστήρια από τον ιδρυτή και εμψυχωτή τους κ. Αθανάσιο Τσάπελη, με τα τμήματα Β1, Β2, Γ1 και Γ4 του σχολείου μας.

Σκοπός των βιωματικών εργαστηρίων με τίτλο «Στην αρχή ξεκίνησε σαν αστείο» ήταν η ανάπτυξη της υπευθυνότητας και της συνειδητοποίησης ότι οι πράξεις μας έχουν συνέπειες. Έτσι, κατά τη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές συμμετείχαν σε παιχνίδια γνωριμίας, εμπιστοσύνης και ενεργοποίησης και παρακολούθησαν την ταινία Βale που δείχνει πως  ένα απερίσκεπτο παιχνίδι μεγαλύτερων παιδιών σε βάρος ενός μικρότερου θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραγωδία. Τέλος, συμμετείχαν σε συζήτηση σε ομάδες και σε δημιουργικές δραστηριότητες γραπτής και προφορικής έκφρασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί Αρχοντία Δράκου και Ελένη Σύρμου, όχι μόνο συνόδεψαν τους μαθητές στο χώρο του εργαστηρίου(Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής) αλλά συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες, με ακούραστο ενθουσιασμό, μαζί με τα παιδιά.

Δεκ 04

Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διδακτική επίσκεψη στη Ρόδο

Το Γυμνάσιο Κρεμαστής Ρόδου προκηρύσσει εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τα ταξιδιωτικά γραφεία για την οργάνωση μετακίνησης μαθητών στις 15 Ιανουαρίου 2020 στη μεσαιωνική πόλη και στο αρχαίο στάδιο της Ρόδου. Τα στοιχεία που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για την υποβολή προσφορών είναι τα ακόλουθα:

 • Μεταφορά με λεωφορείο Κρεμαστή – Ρόδο – Κρεμαστή
 • Αριθμός συμμετεχόντων: 49 μαθητές και 3 συνοδοί.
 • Υποχρεωτική Ασφάλιση Ευθύνης Διοργανωτή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν στη Διεύθυνση του Γυμνασίου Κρεμαστής (Περγιαλενής, Τ.Κ. 85104 – Κρεμαστή) έως τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. τις προσφορές τους κλειστές όπου θα αναγράφονται η τελική συνολική τιμή του οργανωμένου ταξιδιού, αλλά και η επιβάρυνση ανά μαθητή, ώστε οι προσφορές να είναι οικονομικά και ποιοτικά συγκρίσιμες. Μαζί με την κάθε προσφορά κατατίθεται απαραιτήτως από το ταξιδιωτικό γραφείο και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ.

       ο Δ/ντής

Σαπουντζάκης Γεώργιος

Νοέ 22

Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διδακτική επίσκεψη στη Ρόδο

Το Γυμνάσιο Κρεμαστής Ρόδου προκηρύσσει εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τα ταξιδιωτικά γραφεία για την οργάνωση μετακίνησης μαθητών στις 18 Δεκεμβρίου στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Τα στοιχεία που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για την υποβολή προσφορών είναι τα ακόλουθα:

 • Μεταφορά με λεωφορείο Κρεμαστή – Ρόδο – Κρεμαστή
 • Αριθμός συμμετεχόντων: 68 μαθητές και 4 συνοδοί.
 • Υποχρεωτική Ασφάλιση Ευθύνης Διοργανωτή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν στη Διεύθυνση του Γυμνασίου Κρεμαστής (Περγιαλενής, Τ.Κ. 85104 – Κρεμαστή) έως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. τις προσφορές τους κλειστές όπου θα αναγράφονται η τελική συνολική τιμή του οργανωμένου ταξιδιού, αλλά και η επιβάρυνση ανά μαθητή, ώστε οι προσφορές να είναι οικονομικά και ποιοτικά συγκρίσιμες. Μαζί με την κάθε προσφορά κατατίθεται απαραιτήτως από το ταξιδιωτικό γραφείο και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ.

 

ο Δ/ντής

 

  Σαπουντζάκης Γεώργιος

Νοέ 14

Κατασκευή κούπας Πυθαγόρα

Κατασκευή κούπας Πυθαγόρα, με απλά υλικά, από μια ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Κρεμαστής στα πλαίσια της διαθεματικότητας Μαθηματικών-Tεχνολογίας,

Σχολικό Έτος 2019-2020

Βίντεο youtube: Κατασκευή κούπας Πυθαγόρα

 

Νοέ 06

Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διδακτική επίσκεψη στη Ρόδο

Το Γυμνάσιο Κρεμαστής Ρόδου προκηρύσσει εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τα ταξιδιωτικά γραφεία για την οργάνωση μετακίνησης μαθητών στις 28 Νοεμβρίου στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Τα στοιχεία που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για την υποβολή προσφορών είναι τα ακόλουθα:

 • Μεταφορά με λεωφορείο Κρεμαστή – Ρόδο – Κρεμαστή
 • Αριθμός συμμετεχόντων: 48 μαθητές και 3 συνοδοί.
 • Υποχρεωτική Ασφάλιση Ευθύνης Διοργανωτή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν στη Διεύθυνση του Γυμνασίου Κρεμαστής (Περγιαλενής, Τ.Κ. 85104 – Κρεμαστή) έως την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. τις προσφορές τους κλειστές όπου θα αναγράφονται η τελική συνολική τιμή του οργανωμένου ταξιδιού, αλλά και η επιβάρυνση ανά μαθητή, ώστε οι προσφορές να είναι οικονομικά και ποιοτικά συγκρίσιμες. Μαζί με την κάθε προσφορά κατατίθεται απαραιτήτως από το ταξιδιωτικό γραφείο και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ.

 

ο Δ/ντής

 

                                                                                                                                                        Σαπουντζάκης Γεώργιος

Σεπ 23

Πείραμα Ερατοσθένη Σεπτέμβριος 2019

Σήμερα, 23/9/19(φθινοπωρινή ισημερία) με μία ομάδα μαθητών της Β’ τάξης του γυμνασίου Κρεμαστής, πραγματοποιήσαμε για άλλη μία φορά, ένα από τα 10 ομορφότερα πειράματα στην ιστορία των επιστημών,
ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ.
Υπολογίσαμε δηλαδή, με τη βοήθεια μιας ράβδου, την περίμετρο της Γης, στο προαύλιο του σχολείου μας.
Το συγκεκριμένο πείραμα συμβάλλει στη διαθεματικότητα των μαθηματικών, φυσικής, γεωγραφίας, αστρονομίας και πληροφορικής, μιας και οι μαθητές καλούνται να συνδυάσουν και να εφαρμόσουν γνώσεις από όλα τα παραπάνω πεδία.

 

Μαΐ 06

Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετακίνηση μαθητών σε σχολικούς αγώνες

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡ/ΚΗ  Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ

Ταχ. Διεύθυνση: Περγιαλενής – Κρεμαστή

Τ.Κ. : 85104

Τηλέφωνο: 22410  92900

Τηλεομοιότυπο: 22410  92900

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mail@gym-kremast.dod.sch.gr

 

 

 

 

Κρεμαστή: 06/05/2019

 

 

Αριθμ. Πρωτ.: 246

 

 

 

Προς :   Ταξιδιωτικά γραφεία

Θέμα: Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετακίνηση μαθητών σε σχολικούς αγώνες

Το Γυμνάσιο Κρεμαστής Ρόδου προκηρύσσει εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τα ταξιδιωτικά γραφεία για την οργάνωση μετακίνησης μαθητών σε σχολικούς αγώνες στις 16 Μαΐου στο Καρακόνερο. Τα στοιχεία που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για την υποβολή προσφορών είναι τα ακόλουθα:

 • Μεταφορά με λεωφορείο Κρεμαστή – Ρόδο – Κρεμαστή
 • Αριθμός συμμετεχόντων: 50 μαθητές και 3 συνοδοί.
 • Υποχρεωτική Ασφάλιση Ευθύνης Διοργανωτή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν στη Διεύθυνση του Γυμνασίου Κρεμαστής (Περγιαλενής, Τ.Κ. 85104 – Κρεμαστή) έως την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 10 π.μ. τις προσφορές τους κλειστές όπου θα αναγράφονται η τελική συνολική τιμή του οργανωμένου ταξιδιού, αλλά και η επιβάρυνση ανά μαθητή, ώστε οι προσφορές να είναι οικονομικά και ποιοτικά συγκρίσιμες. Μαζί με την κάθε προσφορά κατατίθεται απαραιτήτως από το ταξιδιωτικό γραφείο και υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ.

ο Δ/ντής

Σαπουντζάκης Γεώργιος

Απρ 19

Σπείρα του Θεόδωρου του Κυρηναίου

Με τη σπείρα του Θεόδωρου του Κυρηναίου οι μαθητές του Β1 Γ/σίου Κρεμαστής ολοκλήρωσαν στην αίθουσα του τμήματος τους έργα εμπνευσμένα από την ύλη των Μαθηματικών που διδάχθηκαν φέτος.

Τους μαθητές συντόνισαν οι καθηγητές:

Γιαννιτόπουλος Κων/νος (Καλλιτεχνικών)

Σύρμου Ελένη (Μαθηματικός)

 

 

 

 

Απρ 12

Συμμετοχή του Β1 σε δύο παράλληλες δράσεις του ΚΠΕ Πεταλούδων

Συμμετοχή του Τμήματος Β1 του Γυμνασίου Κρεμαστής σε δύο παράλληλες δράσεις στο χώρο του παραρτήματος ΑΜΕΑ ανηλίκων (τέως Θ.Χ.Π.Π «Άγιος Ανδρέας»).

Θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων – Δράση του ΚΠΕ Πεταλούδων σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδ/σου
και
Ανακύκλωση παιχνιδιών – Μια πρωτοβουλία του ΚΠΕ Πεταλούδων σε συνεννόηση με την κοινωνική λειτουργό του παραρτήματος κα. Μαργαρίτα Σαρικά.

 

Υπεύθυνοι Καθηγητές

Σύρμου Ελένη

Ορφανός Ευστάθιος

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων