Το Σχολείο Καμπάνη απέκτησε τον πρώτο του διαδραστικό πίνακα.

Με στόχο την καλύτερη  παρεχόμενη εκπαίδευση  στους μαθητές μας,  με τη βοήθεια  των νέων τεχνολογιών, το Γυμνάσιο και Λύκειο Καμπάνη προχώρησε στην αγορά και λειτουργία ενός διαδραστικού πίνακα (Smart board) στις αρχές Δεκεμβρίου 2009.
Ο πίνακας τοποθετήθηκε στο Εργαστήριο  Φυσικών Επιστημών  όπου αρχικά οι καθηγητές του κλάδου ΠΕ4 θα έχουν την δυνατότητα να διδάσκουν με το νέο αυτό εργαλείο.
Ο χημικός Αναστάσιος Βαφειάδης έκανε την πρώτη εισαγωγική επίδειξη την Παρασκευή  4 Δεκεμβρίου 2009 στους καθηγητές στου σχολείου για τις δυνατότητες του πίνακα .
Ο διαδραστικός πίνακας δίνει σε όλους τους καθηγητές  -ανεξαρτήτως ειδικότητας- να εμπλουτίσουν και επεκτείνουν το μάθημά τους με στοιχεία που δεν φαντάζονταν μέχρι τώρα. Μπορούν για παράδειγμα προετοιμάσουν το μάθημα στο σπίτι  τους, κερδίζοντας χρόνο από τη διδακτική ώρα, μπορούν την ώρα του μαθήματος να γράψουν και να αποθηκεύσουν μια άσκηση ή και ολόκληρη τη διδασκαλία τους ώστε να την επαναλάβουν στους μαθητές, μπορούν ακόμα να χρησιμοποιήσουν κάποια από τις χιλιάδες διαδραστικά προγράμματα, εικόνες και φόντα  του πίνακα.
Από τις λίγες μέρες λειτουργίας του στο σχολείο είναι προφανές πως αποτελεί ένα λόγο που οι μαθητές θέλουν να σηκωθούν στον πίνακα (ακόμα και όταν δεν είναι σίγουροι για την απάντηση).
Το σχολείο πιστεύει ότι οι  τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας είναι ένα από τα ζητούμενα στο  σύγχρονο σχολείο. Το σχολείο σχεδιάζει την αγορά επιπλέον διαδραστικούς για την νέα χρονιά. Ως εκ τούτου,  η εισαγωγή και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση  αποτελεί  ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει κάθε σχολείο.

sxoleio-002.jpgsxoleio-003.jpgsxoleio-001.jpg

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση