Επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Αγρίνιο

DSC00614Το Σχολείο μας πραγματοποίησε προγραμματισμένη διδακτική επίσκεψη την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 στο Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας στο Αγρίνιο και είδε από κοντά μέρος της μιας από τις εγκυρότερες και πληρέστερες εκθέσεις του είδους παγκοσμίως του Κ. Κοτσανά η οποία έχει ως έδρα της το Κατάκολο.
Στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου σε μια μεγάλη αίθουσα γεμάτη εκθέματα- εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων οι μαθητές ξεναγήθηκαν κατά ομάδες από τον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Αγρινίου κ. Τσοβόλα Σπύρο και τον κ. Σβερδίλα Σπύρο και πληροφορήθηκαν για τα επιτεύγματα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Γνώρισαν από κοντά το πρώτο laptop της αρχαιότητας, το ρομπότ –υπηρέτρια του Φίλωνα, τον πρώτο μεγάλο εκτοξευτή λίθων της αρχαιότητας, την πρώτη ατμομηχανή της ιστορίας, το υδραυλικό ρολόι του Κτησιβίου, τον πρώτο κινηματογράφο των Αρχαίων Ελλήνων και τόσα άλλα που καλύπτουν την περίοδο της Αρχαιότητας απ’ το 2000 π.Χ. μέχρι το τέλος της.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου διαπιστώσαμε από κοντά ότι ο Δυτικός Πολιτισμός χρωστάει πολλά περισσότερα απ’ ό τι νομίζουμε στους Έλληνες και νιώσαμε περήφανοι, γιατί οι Έλληνες έχουν αποδείξει στο διάβα του χρόνου την ευστροφία τους, τη δημιουργικότητά τους και το προχωρημένο μυαλό τους.

DSC00611         DSC00608