Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λάρισα

Άρθρο του Θεολόγου-Δημοσιογράφου κ. Ανδρεόπουλου Χαραλάμπους, ο οποίος είναι Καθηγητής στο σχολείο μας.

Στους δρόμους του πολιτισμού και του αθλητισμού

* Ξεναγήσεις των μαθητών στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και στο ποδοσφαιρικό αθλητικό κέντρο “AEL – FC ARENA”.

Τον εικαστικό θησαυρό της γνωστής Συλλογής Κατσίγρα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές του Γυμνασίου μας στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης (13/04/2011) στη «Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα» της Λάρισας. Στη διάρκεια της ίδιας εκδρομής μαθητές και συνοδοί καθηγητές επισκεφθήκαμε και θαυμάσαμε τις εγκαταστάσεις του νέου σύγχρονου, ποδοσφαιρικού αθλητικού κέντρου «AEL – FC ARENA» της θεσσαλικής πρωτεύουσας. Αναλυτικότερα:

* Πινακοθήκη: Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους του μουσείου, είδαν από κοντά τα εργαστήρια της Πινακοθήκης και ενημερώθηκαν για την ιστορία της Συλλογής Κατσίγρα μέσα από την ξενάγηση της εικαστικού- ιστορικού τέχνης κ. Ελένης Φωλίνα η οποία παρουσίασε και ορισμένα από τα έργα ζωγραφικής, χαρακτικών και σχεδίων σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών (Kων/νου Μαλέα, Nικηφ. Λύτρα, Γιαν. Μόραλη, Αγήνορος Αστεριάδη, κ.α.), τα οποία εκτίθενται στη Πινακοθήκη μετά από προσφορά του γιατρού – συλλέκτη Γ.Ι. Κατσίγρα. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν, τόσο από την ομορφιά των εκτιθεμένων έργων της μόνιμα εγκατεστημένης συλλογής, όσο και από την πρωτότυπη χρήση των υλικών στους πίνακες της Βάσως Κυριάκη που εκτίθενται την περίοδο αυτή στο αίθριο του πρώτου ορόφου.

* «ΑΕL – FC ARENA»: Την ευκαιρία να δουν από κοντά και να θαυμάσουν τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, τις εν γένει υποδομές και τον τρόπο λειτουργίας μιας σύγχρονης αθλητικής επιχείρησης στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, είχαν οι μαθητές μας, στο πλαίσιο της ίδιας εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου μας στη Λάρισα, μιας εκδρομής που περιελάμβανε στο πρόγραμμά της και επίσκεψη στο γήπεδο «ΑEL – FC ARENA». Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές ενημερωθήκαμε από εκπρόσωπο της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας (ΠΑΕ) «Αθλητική Ενωση Λάρισας (ΑΕΛ)» για την οργάνωση και διοίκηση του “ΑΕL – FC ARENA” ως σύγχρονης αθλητικής επιχείρησης στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου καθώς και για τις εξελιγμένες δομές της λειτουργίας των χώρων του προς εξυπηρέτηση τόσο των αθλητών (γυμναστήριο, φυσικοθεραπευτήριο, αποδυτήρια – λουτρά), των δημοσιογράφων (αίθουσα Τύπου, χώροι αναμετάδοσης αγώνων, ), όσο και των φιλάθλων (σουϊτες, χώροι ψυχαγωγίας, χώρος διεξαγωγής σεμιναρίων – ημερίδων, κλπ). Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

* Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές του σχολείου Χάρης Ανδρεόπουλος (Θεολόγος) Βάσω Καρακόζογλου (Αγγλικών) και Λάμπρος Μπουκουβάλας (Πληροφορικής).

 

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Γυμνάσιο Γαλαξιδίου Ν. Φωκίδας          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση