Οι νικητές του διαγωνισμού «καλύτερο διαδικτυακό περιεχόμενο για παιδιά»

Επιλογή υλικού. Το πλήρες άρθρο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Οι νικητές στην κατηγορία «νεολαία»

Το 1ο βραβείο – www.palkan.de – είναι μια διαδικτυακή πύλη – «μαθητικό περιοδικό», που επικεντρώνεται στη μάθηση, την επικοινωνία μεταξύ ομηλίκων και πληροφορίες σχετικά με τρέχουσες εκδηλώσεις. Δημιουργήθηκε από μαθητές της 5ης και 6ης τάξης της Βruno-H.-Bürgel-Schule στη Γερμανία.

Το 2ο βραβείο – www.habbolive.nl – είναι ένας ιστότοπος αφιερωμένος στο ξενοδοχείο Habbo Hotel, στον εικονικό κόσμο. Το Habbolive προσφέρει στους ενδιαφερόμενους τις τελευταίες πληροφορίες από το Habbo, μαζί με παιχνίδια για παιδιά. Δημιουργοί του Habbo είναι ο Wim Borgerdijn (14 ετών), η Kimberly Nijzink (15) και ο Mark Bruil (15) από τις Κάτω Χώρες.

Το 3ο βραβείο – www.superpilot.cba.pl – είναι ένας ιστότοπος που ασχολείται με θέματα γενικής ασφάλειας και ασφάλειας στο διαδίκτυο. Παρέχει γενικά εκπαιδευτικά βοηθήματα και πόρους. Δημιουργήθηκε από την Aleksandra Anna Klimczak (16) και τον Wojciech Wiesław Froń (16), από την Πολωνία.

Οι νικητές στην κατηγορία «ενήλικες»

Το 1ο βραβείο – www.hetklokhuis.nl – είναι ένας ψυχαγωγικός και εκπαιδευτικός ιστότοπος με πολλές δυνατότητες για δημιουργία περιεχομένου, π.χ. μέσω του SketchMaker και του GameMaker. Δημιουργήθηκε από το Hetklokhuis, το ολλανδικό εκπαιδευτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα για παιδιά.

Το 2ο βραβείο – www.kinderzeitmaschine.de – είναι ένας ιστότοπος για την ιστορία της ανθρωπότητας, που δημιούργησαν η Sabine Gruler, η Kirsten Wagner και η Βianca Bonacci, μέλη μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας από τη Γερμανία.

Το 3ο βραβείο – www.ketnet.be – είναι ένας ιστότοπος που επιδιώκει να προσφέρει στα παιδιά δημιουργικές δυνατότητες, π.χ. να σχεδιάζουν ή να φτιάχνουν κουίζ. Δημιουργήθηκε από το φλαμανδικό παιδικό τηλεοπτικό κανάλι Ketnet.

Ιστορικό

Ο διαγωνισμός για το καλύτερο διαδικτυακό περιεχόμενο προκηρύχθηκε τον Οκτώβριο του 2010. Μεταξύ Νοεμβρίου 2010 και Απριλίου 2011, ο διαγωνισμός διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο, στο Βέλγιο, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ισλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία, τις Κάτω Χώρες, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία και την Ισπανία.

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Γυμνάσιο Γαλαξιδίου Ν. Φωκίδας          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση