Conflict History – Ένα ιστορικό χρονοδιάγραμμα με πολέμους και μάχες από όλο τον κόσμο

Πηγή: ιστολόγιο “Εκπαιδευτική Τεχνολογία & Πληροφορική”, Νίκου Μιχαηλίδη.

Λατρεύετε την ιστορία;

Αν ναι, τότε ετοιμαστείτε να περάσετε πολλές ώρες μελετώντας τους πολέμους και τις μάχες που έγιναν σε όλη τη καταγεγραμμένη ιστορία της ανθροπώτητας σε μια προτώτυπη σελίδα.

H σελίδα Conflict History είναι ένα διαδραστικό χρονοδιάγραμμα πάνω σε ένα χάρτη της Google, το οποίο μας δείχνει όλες τις σημαντικές καταγεγραμμένες συγκρούσες των ανθρώπων για τα τελευταία 6000 χρόνια.

Χρησιμοποιείστε την μπάρα με τις χρονολογίες για να περιηγηθείτε σε διάφορες χρονολογικές περιόδους και παρατηρήστε τους κόκκινους κύκλους που εμφανίζονται σε μέρη του χάρτη όπου έγιναν ιστορικές μάχες ή πόλεμοι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μπάρα με ακρίβεια ενός έτους ή να ορίσετε χρονικά διαστήματα έως 100 χρόνων. Η μπάρα φτάνει έως και το 4000 π.Χ., όπου είναι και η χρονολογία όπου ο άνθρωπος ξεκίνησε να καταγράφει γεγονότα.

Επιλέξτε ένα κόκκινο κύκλο και δείτε πληροφορίες για την συγκεκριμένη μάχη πατώντας στο κουμπί «i». Η σελίδα σας παραπέμπει στη Wikipedia εάν θέλετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες.

Περιηγηθείτε στον χρόνο και μάθετε για την βίαιη φύση του ανθρώπινου είδους. Θα παρατηρήσετε επίσης, ότι μετά από τον 16ο-17ο αιώνα οι πόλεμοι αυξάνονται κατά πολύ σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα με μια πηγή, έχουν γίνει 14500 πόλεμοι από το 3500 π.Χ. μέχρι και τα τέλη του 20ου αιώνα, στοιχίζοντας τη ζωή σε 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Ειρήνη σε παγκόσμιο επίπεδο, υπήρξε μόνο για 300 χρόνια συνολικά!

Σύνδεσμος: http://www.conflicthistory.com/


Εφαρμογές στην Εκπαίδευση

Η εφαρμογή conflicthistory.com μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εμπλουτισμό του μαθήματος της Ιστορίας, για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Γυμνάσιο Γαλαξιδίου Ν. Φωκίδας          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση