Μάι 11 2014

Σκακιστική βραδιά με τηλεδιάσκεψη και Σιμουλτανέ στο Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας

DSC_0355 [1024x768] - Αντίγραφο

Μια πρωτότυπη σκακιστική εκδήλωση πραγματοποίησε την Παρασκευή 9 Μαΐου  το Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Εκπολιτιστικό Κέντρο “Άβαξ και Πεσσοί”.

Η βραδιά ξεκίνησε με μία τηλεδιάσκεψη, όπου φίλοι του σκακιού από τη Χαλκίδα, ανάμεσά τους μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας, του 4ου ΓΕΛ Χαλκίδας, αθλητές και γονείς από το Σκακιστικό Σύλλογο “Α.Ε.Κ. Άβαξ και Πεσσοί”, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία ανάλυση παρτίδας (Macieja Bartlomiej GM    vs  Vaisser Anatoly GM, 4th IECC Istanbul 2003) από τον Εκπαιδευτικό πληροφορικής και Σκακιστή Παναγιώτη Καλαϊτζόγλου (2200 ELO) που βρισκόταν στην Σύρο.

Με την χρήση διαδραστικού πίνακα, του προγράμματος Skype και την μεγάλη εμπειρία του κ. Καλαϊτζόγλου  η τηλεδιάσκεψη μετατράπηκε σε μία υψηλού επιπέδου διαδραστική σκακιστική συνάντηση που προσέφερε ικανοποίηση σε όλους τους παρευρισκόμενους. Μετά την ανάλυση της παρτίδας ο κ. Καλαϊτζόγλου παρουσίασε ασκήσεις τακτικής.DSC_0367 [1024x768] - Αντίγραφο

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζόγλου  γεννήθηκε το 1976 στα Χανιά της Κρήτης. Εργάζεται ως καθηγητής πληροφορικής στο Ειδικό ΤΕΕ της Σύρου και ασχολείται με το σκάκι σχεδόν 25 χρόνια. Αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική Κατηγορία με την ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων και η Διεθνή Βαθμολογία του (ELO) είναι 2200.Συμμετείχε σε πολλά Εθνικά και Διεθνή Τουρνούα και Πρωταθλήματα Σκακιού και έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες εκπροσωπώντας την Ελλάδα (Πολωνία, Ισπανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία κ.α), ενώ το 2010 συμμετείχε με την Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων στο 25ο Διασυλλογικό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Champions League) που διεξήχθη στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρία.

Η βραδιά συνεχίστηκε με Σιμουλτανέ, όπου ο Εκπαιδευτικός και Σκακιστής Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης (ΥΜ), πρόεδρος του Συλλόγου Α.Ε.Κ  Άβαξ και Πεσσοί, αντιμετώπισε 19  μαθητές – αθλητές.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος “Σκάκι, ένα πραγματικό γυμνάσιο πνεύματος”, υπό τον συντονισμό του εκπαιδευτικού πληροφορικής Γεώργιου Τσάλλα και  σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό Αλέξανδρο Σοϊλεμέζη, πρόεδρο του Συλλόγου “Α.Ε.Κ.  Άβαξ και Πεσσοί” .



Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση