Το σχολείο μας πιστό στις αρχές ίδρυσης αλλά και των αποφάσεων του Συλλόγου διδασκόντων, όπως είχε ήδη τιμήσει την ημέρα του Μακεδονικού αγώνα τον Οκτώβριο, έτσι και τώρα αποφάσισε να τιμήσει μια άλλη μεγάλη γιορτή για τον ελληνισμό· την ημέρα της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων αδερφών μας. Την 1η Απριλίου του 1955 ενάντια της σκλαβιάς αιώνων από τους Τούρκους και τους Άγγλους.
Η νεοσύστατη θεατρική ομάδα του σχολείου μας που ιδρύθηκε μόλις φέτος και κατάφερε να διακριθεί ήδη σε διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας, παρουσίασε το έργο «Κύπριες στα κρατητήρια». Ένα έργο που μιλά για τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι Κύπριες γυναίκες στην έκβαση του αγώνα. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στις καθηγήτριες τους κ. Τρύφου Βασιλική και Ντόκα Πετρούλα που επιμελήθηκαν το έργο. Το μετέτρεψαν για τις ανάγκες μας. Σημαντική βοήθεια από όλους τους συναδέλφους καθηγητές σε κάθε κομμάτι της ετοιμασίας.
Τα παιδιά και οι καθηγητές υπερέβαλαν και πάλι εαυτούς έχοντας περίσσια διάθεση και μεράκι δουλεύοντας ακόμη και εκτός σχολικού ωραρίου τόσο τις πρόβες όσο και για τις ετοιμασίες των σκηνικών.
Ευχαριστούμε θερμά τις μαθήτριες του 4ου γυμνασίου Καστοριάς που μας πλαισίωσαν με επιτυχία στην προσπάθεια μας. Και τον πρόεδρο των Κυπρίων Καστοριάς κ. Νικολαΐδη καθώς και τους Κυπρίους της πόλεως μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Αξίζει σε όλους ένα μεγάλο Μπράβο.








