Αρχική » 2016 » Δεκέμβριος

Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2016

European Radio Logo

Δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου – Για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο

Saferinternet banner

1) SaferInternet4Kids.gr – Υλικό σχετικό με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων.

helpline banner

2) HelpLine.gr Συμβουλευτική γραμμή Βοήθειας Ηelp-line (διαθέσιμη και τηλεφωνικά στο 210-6007686)

safeline banner

3) SafeLine.gr – Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο του Διαδικτύου.

Ιστορικό

Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016

Στις 21 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, για 10η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας Χριστουγεννιάτικο παζάρι με δημιουργίες των μαθητών υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Τεχνολογίας κ.Ντούνα Ελένης και προσφορών των γονέων των μαθητών.
Την Παρασκευή οι μαθητές απόλαυσαν μια όμορφη γιορτή αφιερωμένη στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο, στα αγγλικά, από την θεατρική ομάδα και ακούστηκαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς  Σταματόπουλο Κώστα, Αρμουτσή Ευαγγελία, Ριζάκη Αλεξάνδρα, Παναγούλια Σταυρούλα για την πολύτιμη βοήθειά τους.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
2017 ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

χριστουγεννιατικη γιορτη 02 χριστουγεννιατικη γιορτη 01χριστουγεννιατικη γιορτη 03χριστουγεννιατικη γιορτη 04

Πρόσκληση στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά μας

Οι μαθητές, ο σύλλογος διδασκόντων και ο διευθυντής του Γυμνασίου Δροσιάς Εύβοιας σας προσκαλούν στην Χριστουγεννιάτικη αγορά που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 στο χώρο του σχολείου.

Χριστουγεννιάτικη_Αγορά-2016

Τρισδιάστατος Εκτυπωτής – Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Κανήθου

Την Παρασκευή 25/11/2016 το τμήμα Α’3 του Γυμνασίου Δροσιάς Εύβοιας, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γυμνάσιο Κανήθου, όπου εκεί βρισκόταν ένας εκτυπωτής που εκτύπωνε τρισδιάστατα αντικείμενα από πλαστικό. Όταν φτάσαμε  κύριος Οικονομάκος Ηλίας, που είναι καθηγητής πληροφορικής στο σχολείο αυτό, μας οδήγησε σε μια αίθουσα όπου υπήρχε ο 3D εκτυπωτής και άρχισε να μας εξηγεί πώς λειτουργεί το μηχάνημα αυτό.

Τα αντικείμενα που εκτύπωνε τα έφτιαχνε με ένα συνθετικό υλικό με βάση το καλαμπόκι. Στο πάνω μέρος του εκτυπωτή υπήρχε μια θερμαινόμενη κεφαλή που η θερμοκρασία της – όταν ο εκτυπωτής λειτουργούσε – έφτανε τους 210 βαθμούς. Η κεφαλή αυτή προμηθευόταν το παραπάνω υλικό και το έλιωνε. Η κεφαλή αυτή κινούταν πάνω από μία βάση όπου εκεί πάνω εκτυπώνονταν τα αντικείμενα. Επίσης, η βάση αυτή κινούταν πάνω και κάτω ώστε να δοθεί στο αντικείμενο που εκτυπώνονταν 3D μορφή. Τέλος ο εκτυπωτής λειτουργεί όταν τον συνδέσουμε με Η/Υ και επιλέξουμε το αρχείο που θέλουμε να εκτυπώσουμε.

Ο κύριος Οικονομάκος, μας παρουσίασε τον εκτυπωτή και μας έδειξε μερικά αντικείμενα που είχαν τυπώσει οι μαθητές του σχολείου. Ύστερα, τυπώσαμε ένα πλαστικό ρομποτάκι, το οποίο ήταν το λογότυπο της εταιρίας που έφτιαχνε τους 3D εκτυπωτές. Για να εκτυπωθεί το ρομποτάκι, χρειάστηκε αρκετή ώρα όπως και για να εκτυπωθούν και τα άλλα αντικείμενα. Καθώς το ρομποτάκι εκτυπώνονταν, προβλήθηκε μια παρουσίαση με θέμα τους 3D εκτυπωτές.

Η επίσκεψη έφτανε στο τέλος της. Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και επιστρέψαμε στο σχολείο μας. Η επίσκεψη αυτή ήταν καταπληκτική και πολύ ενδιαφέρουσα. Θα ήθελα να ξαναδώ 3D εκτυπωτή!

Δημήτρης Ορφανός μαθητής της Α3 τάξης

3D-printer-013D-printer-023d-printer-03

Συμμετοχή στην Εκπαιδευτική Εβδομάδα Επιστήμης των Υπολογιστών (CSEDWeek-Hour Of Code)

Η Ώρα του Κώδικα (Hour of Code) αποτελεί μία παγκόσμια εκπαιδευτική πρωτοβουλία, που διοργανώνεται καθε χρόνο στα πλαίσια της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας Επιστήμης των Υπολογιστών, στην οποία έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε περισσότερες από 180 χώρες. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους ιστοχώρους: https://hourofcode.com  & https://csedweek.org/

Την εβομάδα 5/12/2016 – 11/12/2016 στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου θα δημιουργήσουν τις πρώτες τους γραμμές κώδικα, προσπαθώντας:

– να βοηθήσουν τα Angry Birds  να βρουν τo δρόμο τους στους λαβυρίνθους (https://studio.code.org/hoc/1)

-να βοηθήσουν τον Μάρκο στις περιπλανήσεις του (https://www.allcancode.com/web

– να δημιουργήσουν ένα δικό τους παιχνίδι στο Infinity Play Lab (https://studio.code.org/s/infinity/stage/1/puzzle/1

Εκδήλωση για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη

Η δραματοποίηση του χρονικού του Πολυτεχνείου από τον φιλόλογο κ. Κώστα Σταματόπουλο και τον μαθητή Ηλία Σουλιωτάκη ήταν μια εξαιρετική ιδέα ώστε οι μαθητές του σχολείου να πληροφορηθούν για τα γεγονότα της δύσκολης περιόδου της Δικτατορίας στην Ελλάδα καθώς επίσης και εφόρμηση για προβληματισμό και περισυλλογή για τους μεγαλύτερους.

Οι μαθητές της χορωδίας παρουσίασαν με επιτυχία τραγούδια αφιερωμένα στην περίοδο εκείνη.

Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά “Ο ΘΑΛΗΣ”>

Το  Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά “Ο ΘΑΛΗΣ” . Η προαιρετική συμμετοχή των μαθητών και η εθελοντική των εκπαιδευτικών καθιστούν την εμπειρία αυτή αξιόλογη. Ευχόμαστε στους μαθητές μας που αγαπούν τα μαθηματικά ξεπερνώντας τα στενά όρια του σχολικού μαθήματος, καλή επιτυχία προσδοκώντας τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Θαλής2 Θαλής1

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο Σχολικής και Κοινωνικής Ζωής

Την Πέμπτη 3/11/2016 οι μαθητές των Α & Β τάξεων επισκέφτηκαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.Είχαν την χαρά να μεταφερθούν με βιωματικό τρόπο στο παλιό σχολείο μέσα από αφηγήσεις,προβολές και παιγνίδια.Στη συνέχεια αφού φυσικά περπάτησαν τον πιο διάσημο δρόμο του κόσμου την οδό Τριπόδων,γνώρισαν την Πλάκα και τα Αναφιώτικα , μια περιοχή γεμάτη μνημεία και ιστορική μνήμη.

 

 

Βράβευση μαθητών πού διακρίθηκαν στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής

Μεγάλη διάκριση των μαθητών του Γυμνάσιου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που διεξήχθη το Σάββατο
9 Απριλίου 2016. Η συμμμετοχή ήταν μεγάλη και οι μαθητές εξετάστηκαν στην διδακτέα ύλη της τάξης τους.

Γ’ ΤΑΞΗ

Κατσαντώνης Ευάγγελος ,3ο Βραβείο Αριστείας.

Α’ ΤΑΞΗ

Σιγάλα Μαριάννα , 3ο Βραβείο Αριστείας.
Σκαρλή Διονυσία , 3ο Βραβείο Αριστείας.

Παπαευσταθίου Ιωάννα , Εύφημος μνεία.
Πλατής Δημήτριος , Εύφημος μνεία.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ-ΜΑΘΗΤΩΝ-ΦΥΣΙΚΗΣblur 2

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Π. & Α. Κανελλόπουλου

Στα πλαίσια του μαθήματος Αρχαία Ελληνική Γραμματεία ,οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ τάξης του Γυμνασίου μας ,επισκέφτηκαν το μουσείο Π. και Α. Κανελλοπούλου όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη γένεση και την εξέλιξη του αρχαίου θεάτρου από τους πρώτους αυτοσχεδιασμούς ως και την αναβίωσή του στη σύγχρονη εποχή. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και ψυχαγωγήθηκαν μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια, εκφράστηκαν δημιουργικά ενώ ενισχύθηκε η διδασκαλία του μαθήματος με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και των νέων τεχνολογιών.

.Μουσειο Α.Π.Κανελλοπουλου

Εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Την Πέμπτη 27/10/2016 το σχολείο μας γιόρτασε την εθνική επέτειο του ΟΧΙ. Μέσα από αφηγήσεις ,προβολή ντοκουμέντων και τραγούδια, οι μαθητές παρακολούθησαν τα γεγονότα της εποχής του έπους του 1940.Βραβεύτηκαν επίσης οι αριστούχοι μαθητές του σχολικού έτους 2015-2016.Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δεκέμβριος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Σαν σήμερα

10/10: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής
Η «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής» αποτελεί μία πρωτοβουλία του «Παγκόσμιου Συνασπισμού για την κατάργηση της Θανατικής Ποινής», που συνενώνει 38 μη κυβερνητικές οργανώσεις του κόσμου, ανάμεσά τους και τη «Διεθνή Αμνηστία». Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση