Γυμνάσιο Χιλιομοδίου Κορινθίας

Ενημέρωση για τα Καρδιαγγειακά νοσήματα από τον κ. Χρ. Χασικίδη

Στο σχολείο μας βρέθηκε σήμερα ο γιατρός, κ. Χρήστος Χασικίδης, Συντονιστής Διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του Γ.Ν. Κορίνθου.

Ο κ. Χασικίδης ενημέρωσε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα και τους παράγοντες κινδύνου, εκπροσωπώντας την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί στις πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα θέματα αυτά, με μια σειρά δράσεων, όπως είναι το Πρόγραμμα Αγωγής και Προαγωγής της υγείας των μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων της χώρας, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Χασικίδης, με άμεσο και βιωματικό τρόπο τόνισε κυρίως την αξία της Πρόληψης και ζήτησε από τους μαθητές να μεταφέρουν το μήνυμα στο περιβάλλον τους: Όχι στο κάπνισμα, ναι στην άσκηση και τη μεσογειακή διατροφή!

Τον ευχαριστούμε θερμά, και περιμένουμε τη διοργάνωση ενός ακόμη σεμιναρίου καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και χρήσης απινιδωτή.Ευελπιστούμε μάλιστα και στην απόκτηση απινιδωτή από το σχολείο μας, με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, τον οποίο εκπροσώπησε η κ. Χρ. Μπάμπου-Καλομοίρη.

Με πολύ χαρά, προσφέραμε στον κ. Χασικίδη, ο οποίος μάλιστα είναι και απόφοιτος του Γυμνασίου Χιλιομοδίου, έναν πίνακα από το Εργαστήρι ζωγραφικής του σχολείου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων