Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών που διοργανώθηκε από το ΕΚΦΕ Κορινθίας, το Γυμνάσιο & Γεν. Λύκειο Χιλιομοδίου και το Γυμνάσιο Αθικίων.

Μαθητές παρουσίασαν θεαματικά πειράματα στους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, καθώς και τους επισκέπτες.
Ομοιώματα μηχανών αρχαιοελληνικής τεχνολογίας παρουσίασε ο κατασκευαστής τους, κ. Ντίνος Κορδώσης.

Παρευρέθηκε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ04, κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, οι κ.κ. Peter Van der Wal – διδάκτωρ Εφαρμοσμένης Φυσικής και Δασκαλόπουλος Ν., Μαθηματικός, από την Ομάδα Αστρονομίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου, καθηγητές ΠΕ04 σχολείων της Κορινθίας, μέλη των Συλλόγων Γονέων/Κηδεμόνων Γυμνασίου & Λυκείου Χιλιομοδίου και αρκετοί συντοπίτες μας.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης:
κ. Παπακαλοδούκας Μιχ. και κ. Βενέτης Κ. από το ΕΚΦΕ Κορινθίας
κ. Λαμπροπούλου Μαρία, από το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου
κ. Δελλής Πέτρος & Ελευθερίου Αθ. από το Γεν. Λύκειο Χιλιομοδίου
κ. Τσιπλικώφ Μαρία, από το Γυμνάσιο Αθικίων

Την εκδήλωση στήριξε, όχι μόνο με την παρουσία του Δ.Σ. αλλά και οικονομικά, ο Σύλλογος Γονέων/Κηδεμόνων Γυμνασίου Χιλιομοδίου.

Ομορφαίνουμε, χάρη στα περιβαλλοντικά μας προγράμματα!

Τι ασπρίσματα, τι γλάστρες με λάστιχα αυτοκινήτων, τι φυτέματα, τι βαψίματα, τι ξεχορταριάσματα!!!
Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, με όρεξη για δουλειά και μεράκι για τον χώρο του σχολείου μας, με τους καθηγητές τους που δεν επιβλέπουν απλώς, αλλά παίρνουν τη σκούπα, τη βούρτσα, το σκαλιστήρι και ό,τι άλλο χρειάζεται και αναλαμβάνουν δράση, και με την αεικίνητη και πάντα κοντά μας, κ. Χριστίνα Καλομοίρη, που εκπροσωπεί επάξια τον Σύλλογο Γονέων, έκαναν και πάλι το θαύμα τους!!!
(Μαμάδες, μη μας μαλώσετε για τα ασβεστωμένα ρούχα….)

Στις Μυκήνες

 

Η Α΄ τάξη σήμερα επισκέφθηκε τις Μυκήνες στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ιστορίας και της Οδύσσειας.
Εκεί είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που είχε εκπονήσει ο συντοπίτης μας, κ. Μιχάλης Σκούρτης, Ιστορικός του Ελληνικού Πολιτισμού & Συντηρητής έργων τέχνης.
Μάθαμε πολλά για την Ιστορία των Μυκηνών και τον πολιτισμό τους, συμπληρώσαμε τις σχολικές μας γνώσεις, απολαύσαμε την ξενάγηση και το τοπίο.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου προγραμματίζει  μετακίνηση 45 μαθητών του και 3 συνοδών εκπαιδευτικών, για   την Τετάρτη 10 Απριλίου  2019, στα ΕΠΑΛ Λουτρακίου   και ζητά κλειστή προσφορά για ένα (1) λεωφορείο, που θα κατατεθεί στο Γραφείο της Διευθύντριας ως τη Δευτέρα  8/4/2019, στις 13.00΄. 
Συνοπτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Τετάρτη 10 Απριλίου  2019
8.15΄: Αναχώρηση  από το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου
9.15΄: Άφιξη στο Ε.Κ. Λουτρακίου
11.15΄:Αναχώρηση 
11.45΄-12.45΄: Κόρινθος (περιήγηση-φαγητό)
12.50΄: Αναχώρηση από την Κόρινθο
13.15΄: Άφιξη στο Γυμνάσιο Χιλιομοδίου
Παρακαλούμε τα τουριστικά πρακτορεία που πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές σύμφωνα με το ΦΕΚ  681/2017 να συνοδεύουν τις προσφορές τους από:

 1. Υπεύθυνη δήλωση  ότι διαθέτουν το Ειδικό Σήμα λειτουργίας το οποίο να βρίσκεται σε ισχύ
 2. Ασφαλιστική Ευθύνη Διοργανωτή η οποία να βρίσκεται σε ισχύ.

Επισημαίνουμε επίσης ότι:

Οι προσφορές  θα αφορούν   στο σύνολο της μετακίνησης, θα περιλαμβάνουν ΦΠΑ και θα διευκρινίζεται η χωρητικότητα των λεωφορείων που θα χρησιμοποιηθούν.

Της μετακίνησης θα προηγηθεί έλεγχος των οχημάτων και των οδηγών από όργανα της Τροχαίας Κορίνθου. Ως εκ τούτου τα λεωφορεία θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου, τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την αναχώρηση.

Το σχολείο  μπορεί να ακυρώσει την εκδρομή, λόγω σοβαρής αιτίας, χωρίς αποζημίωση στο τουριστικό γραφείο.

 

 

Χιλιομόδι Τρίτη 2/4/19

Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO Mindstorms EV3

Την ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το STEM και την Εκπαιδευτική Ρομποτική είχαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό εργαστήριο που διοργάνωσε ο οργανισμός STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών), με θέμα: » Εκπαιδευτική ρομποτική με LEGO Mindstorms EV3″.

Στόχος του προγράμματος ήταν η εμπλοκή των μαθητών στην ομαδική κατασκευή ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ καθώς και ο προγραμματισμός του σε κατάλληλο προγραμματιστικό περιβάλλον.

«Tί είναι το STEM; »
«Το STEM είναι ένα πρόγραμμα σπουδών που βασίζεται στην ιδέα της ταυτόχρονης εκπαίδευσης των μαθητών στους τέσσερις κλάδους – φυσικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά – μέσω μιας διεπιστημονικής και εφαρμοσμένης προσέγγισης.
Αντί να διδάσκονται τα τέσσερα μαθήματα ως ξεχωριστά και διακριτά θέματα, το STEM τα ενσωματώνει σε ένα μοντέλο μάθησης που βασίζεται σε πραγματικές εφαρμογές. Οι μαθητές σχεδιάζουν και υλοποιούν ομαδικά project και έτσι μαθαίνουν να πειραματίζονται, να ερευνούν και να αναζητούν λύσεις σε πραγματικά, σύγχρονα προβλήματα.»

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί:
Μπασιάκου Θεοδώρα (υπεύθυνη εκπαιδευτικής επίσκεψης), Δρίβα Αγγελική και Κολοβός Χρήστος.

 

 

Προκήρυξη μετακίνησης

 1. ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ  SOS ΒΑΡΗΣ

Το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου προγραμματίζει μετακίνηση 50 μαθητών και 3 συνοδών εκπαιδευτικών για την Παρασκευή 5/04/2019 στην Αθήνα και ζητά κλειστή προσφορά για ένα (1) λεωφορείο, που θα κατατεθεί στο Γραφείο της Διευθύντριας ως τη  Δευτέρα 1/04/2019 στις 13:00.

Συνοπτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 5/04/2019

 1. 8:00: Αναχώρηση από το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου
 2. 10:00: Άφιξη στο ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ  SOS ΒΑΡΗΣ
 3. 11:30: Αναχώρηση από το ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ  SOS ΒΑΡΗΣ
 4. 12:00: Επίσκεψη στο SMART PARK (Σπάτα) για φαγητό
 5. 13:45: Αναχώρηση από το SMART PARK
 6. 15.30: Άφιξη στο Γυμνάσιο Χιλιομοδίου

 

2. ΜΥΚΗΝΕΣ

Το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου προγραμματίζει μετακίνηση 53 μαθητών και 4 συνοδών εκπαιδευτικών για την Τρίτη 9/04/2019 στις Μυκήνες και ζητά κλειστή προσφορά για ένα (1) λεωφορείο, που θα κατατεθεί στο Γραφείο της Διευθύντριας ως τη  Δευτέρα 1/04/2019 στις 13:00.

Συνοπτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Τρίτη 9/04/2019

 1. 8:15: Αναχώρηση από το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου
 2. 9:00: Άφιξη στις Μυκήνες
 3. 11:45 Αναχώρηση από τις Μυκήνες
 4. 12:00- 12.45: Στάση στο Ενόδιον
 5. 13:15:  Άφιξη στο Γυμνάσιο Χιλιομοδίου

Παρακαλούμε τα τουριστικά πρακτορεία που πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές σύμφωνα με το ΦΕΚ 681/2017 να συνοδεύουν τις προσφορές τους από υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτουν το Ειδικό Σήμα λειτουργίας το οποίο να βρίσκεται σε ισχύ.

Επισημαίνουμε επίσης ότι:

Οι προσφορές θα αφορούν στο σύνολο της μετακίνησης, θα περιλαμβάνουν ΦΠΑ και θα διευκρινίζεται η χωρητικότητα των λεωφορείων που θα χρησιμοποιηθούν.

Της μετακίνησης θα προηγηθεί έλεγχος των οχημάτων και των οδηγών από όργανα της Τροχαίας Κορίνθου. Ως εκ τούτου τα λεωφορεία θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο του σχολείου, τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την αναχώρηση.

Το σχολείο μπορεί να ακυρώσει την εκδρομή, λόγω σοβαρής αιτίας, χωρίς αποζημίωση στο τουριστικό γραφείο.

 

Αξιολόγηση προσφορών

Για την πραγματοποίηση της διδακτικής επίσκεψης 40 μαθητών και 3 συνοδών εκπαιδευτικών για την Πέμπτη 28/03/2019 στην Αθήνα, με ένα (1) λεωφορείο, κατατέθηκαν οι παρακάτω προσφορές:

 

Πρακτορείο Προσφορά
Alkyonis Travel 250,00 €  συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
 ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ Travel 260,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
ΔΙΟΓΕΝΗΣ 330,00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

 

Η επιτροπή αξιολόγησης Προσφορών αποφάσισε να πραγματοποιηθεί η μετακίνηση με το οικονομικότερο Πρακτορείο “ΑΛΚΥΟΝΙΣ TRAVEL” .

 

Η Δ/NTΡΙΑ

ΔΡΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Προκήρυξη μετακίνησης

Το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου προγραμματίζει μετακίνηση 45 μαθητών και 3 συνοδών εκπαιδευτικών για την Πέμπτη 28/03/2019 στην Αθήνα και ζητά κλειστή προσφορά για ένα (1) λεωφορείο, που θα κατατεθεί στο Γραφείο της Διευθύντριας ως την  Tρίτη 19/03/2019 στις 13:00.

Συνοπτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Πέμπτη 28/03/2019

 1. 8:00: Αναχώρηση από το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου
 2. 10:15: Άφιξη στο κέντρο STEM EDUCATION, Αγία Παρασκευή  Στρατηγού Μαρούλη 7, (Λεωφ. Μεσογείων 447) Αθήνα
 3. 12:30: Αναχώρηση από το κέντρο STEM EDUCATION
 4. 13:00: Επίσκεψη στο The Mall Athens (Μαρούσι) για φαγητό
 5. 15:30: Άφιξη στο Γυμνάσιο Χιλιομοδίου

Παρακαλούμε τα τουριστικά πρακτορεία που πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές σύμφωνα με το ΦΕΚ 681/2017 να συνοδεύουν τις προσφορές τους από υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτουν το Ειδικό Σήμα λειτουργίας το οποίο να βρίσκεται σε ισχύ.

Επισημαίνουμε επίσης ότι:

Οι προσφορές θα αφορούν στο σύνολο της μετακίνησης, θα περιλαμβάνουν ΦΠΑ και θα διευκρινίζεται η χωρητικότητα των λεωφορείων που θα χρησιμοποιηθούν.

Της μετακίνησης θα προηγηθεί έλεγχος των οχημάτων και των οδηγών από όργανα της Τροχαίας Κορίνθου. Ως εκ τούτου τα λεωφορεία θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο του σχολείου, τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την αναχώρηση.

Το σχολείο μπορεί να ακυρώσει την εκδρομή, λόγω σοβαρής αιτίας, χωρίς αποζημίωση στο τουριστικό γραφείο.

 

Χιλιομόδι,  13/3/2019

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ!

 

Σύμφωνα με πρόσφατες καταγγελίες, νεαροί προσπαθούν να εξαπατήσουν συντοπίτες μας, παριστάνοντας τους μαθητές, οι οποίοι πουλάνε ημερολόγια του Συλλόγου Γονέων ή του Σχολείου.
Σας ενημερώνουμε ότι τα ημερολόγια του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων διατέθηκαν κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Έκτοτε, ΚΑΝΕΝΑΣ μαθητής του σχολείου μας δεν έχει αναλάβει να πουλήσει τέτοια ημερολόγια και σας προτρέπουμε να ειδοποιήσετε την αστυνομία αν πέσει στην αντίληψή σας ένα τέτοιο γεγονός, προκειμένου να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι και ηθικοί αυτουργοί αυτής της “επιχείρησης” εξαπάτησης.