ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ / 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία   καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑμεΑ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

To 7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι  υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με αναπηρία, «η μεγαλύτερη μειονότητα του κόσμου».

Το Ειδικό Γυμνάσιο–Λύκειο Αθηνών τιμά τα άτομα με αναπηρία με εκδήλωση στο χώρο του σχολείου(Ύδρας 2, Ηλιούπολη) την Τρίτη 3/12, 10.00 π.μ., και προσκαλεί όσους επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά το έργο των μαθητών μας. Επίσης οι μαθητές μας ετοιμάζουν μια ειδική επετειακή εκπομπή για το European School Radio η οποία θα μεταδοθεί  στις 3 Δεκεμβρίου 2013.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ…

Ειδικό Γυμνάσιο Αθηνών

To Ειδικό Γυμνάσιο Αθηνών δέχεται μαθητές με αναπηρία. Ακολουθεί το πρόγραμμα σπουδών των Γυμνασίων και Λυκείων Γενικής Παιδείας, όπως αυτό είναι διαμορφωμένο από το Υπουργείο Παιδείας για τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής. Δίνει τη δυνατότητα απόκτησης Απολυτηρίου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου αντίστοιχα και εισαγωγής σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Παρέχεται επιπλέον θεραπευτική, ψυχολογική και νοσηλευτική υποστήριξη από Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Φυσικοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Ψυχολόγοι, Νοσηλευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί). Οι μαθητές δέχονται τη φροντίδα Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και μεταφέρονται με τα ιδιόκτητα κρατικά λεωφορεία. Το σχολείο διαθέτει την κατάλληλη υποδομή και τον εξοπλισμό για μαθητές με κινητικές αναπηρίες