Θεατρική πράξη

Μαθήματα

Δελτίο Τύπου

Μια μεγάλη κοπιαστική προσπάθεια, που έγινε με πολλή αγάπη, παρουσιάστηκε από τον Όμιλο Θεατρικής Παιδείας του Γυμνασίου Αιτωλικού, την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 στην θεατρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Η πιο πολυπαιγμένη σάτυρα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» σε διασκευή ενός μεγάλου ανθρώπου της τέχνης του Γιάννη Καλατζόπουλου ζωντάνεψε από νεαρές και νεαρούς θεατρίνους.

Η θεατρική αυτή πράξη παρουσιάστηκε στα πλαίσια του 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου, του διοργανώθηκε από το Δήμο Αγρινίου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν μαθητικές ομάδες Θεάτρου απ΄όλη την Ελλάδα και έλαβε χώρα στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου από την 1η Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2023.

Οι έρωτες και τα παιχνίδια εξουσίας που διαδραματίστηκαν μέσα στον ονειρικό κόσμο που δημιούργησαν οι συγγραφείς, οι σκηνοθέτες, οι νεαροί και νεαρές ηθοποιοί συνάρπασαν το κοινό και την καλλιτεχνική επιτροπή.

Η παράσταση επαναλήφθηκε στην πόλη μας το Αιτωλικό στην αίθουσα «Ευανθία Καρβέλη», την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 σε κατάμεστη αίθουσα.

Ευχαριστούμε το Δήμο Αγρινίου και το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου για τη φιλοξενία, τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Μιχάλη Χατζή, το Δ. Σ. του Πνευματικού Κέντρου «Ευανθία Καρβέλη», τον Δ/ντή και τον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιτωλικού. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τον κ. Βάρρα Γιώτη, τη θεατρολόγο κα Στρατηγάκη Κατερίνα για την αμέριστη βοήθειά τους, τον κ. Νίκο Παπαλέξη για τη φωτογραφική κάλυψη της παράστασης και την κα Γιαγκιώζη Λαμπρινή για το μακιγιάζ και τις κομμώσεις.

Για τον όμιλο Θεατρικής παιδείας Για το Σύλλογο Διδασκόντων

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί η Δ/ντρια του Γυμνασίου Αιτωλικού

Σμπόνια Μαρία Χαλαζιά Ανδριανή

Τσίγκα Θεοδώρα

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση στον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Αφήστε μια απάντηση