Εικαστικό Φεστιβάλ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΟΥΜΗΣ»

Μαθήματα

Σας έχει τύχει ποτέ να βγείτε από το σπίτι και να  ξεκινήσετε έναν περίπατο χωρίς να σχεδιάσετε την πορεία , χωρίς να ξέρετε που θέλετε να  βρεθείτε;  Σας έχει τύχει ποτέ να αφεθείτε στην καθοδήγηση κάποιου προσώπου γνωστού ή άγνωστου;  Απρόσμενα και ξαφνικά,   ο μικρός πρίγκιπας Βασίλης, μας πήρε από το χέρι, περπάτησε μαζί μας νοερά σε άγνωστα φαινομενικά μέρη!  Ήταν  από εκείνες τις βόλτες που δεν ξέραμε εκ των προτέρων τη διαδρομή, ούτε καν τον προορισμό.  Ο Βασίλης Πλούμης,  με το δικό του ξεχωριστό τρόπο φώτισε τη διαδρομή  μας  και μας έδειξε με έναν σπουδαίο  τρόπο,  πώς μπορούμε να ρίξουμε τα εμπόδια ανάμεσά μας,  πώς να γκρεμίσουμε τους φράχτες που υψώνουμε κατά καιρούς, πώς να αποδεχόμαστε τον διπλανό μας, πώς  να συνυπάρχουμε αρμονικά, πώς να μοιραζόμαστε πράγματα και  συναισθήματα, πώς να χτίζουμε γέφυρες επικοινωνίας και το σημαντικότερο μας έδειξε πώς να εκδηλώνουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τη ζωή.

Ευχαριστούμε την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  τον τομέα Πολιτισμού και Τουρισμού, και ιδιαίτερα την κα Πάστρα Αποστολία για την δυνατότητα που έδωσε σε μαθητές,  μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου μας να συμμετέχουν στο Εικαστικό Φεστιβάλ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΟΥΜΗΣ» 2022-23.

Το φεστιβάλ είναι θεσμοθετημένο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αιτωλ/νίας & το Εργαστήρι Ζωής ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΟΥΜΗΣ και πραγματοποιήθηκε με το Βιωματικό Εργαστήρι Συναισθημάτων «Δρω εικαστικά, lepetitprince» με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών  του Γυμνασίου μας,  του ΕΝΕΕΓΥΛ  Ι. Π. Μεσολογγίου, της Ομάδας Φιλαναγνωσίας 2ου Λυκείου Ι.Π Μεσολογγίου,  την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου του 2022, στις 17:30 στο Κτίριο Χρυσόγελου- Τομέας Πολιτισμού ΠΔΕ Ιεράς Πόλις Μεσολογγίου.

1 2

Αφήστε μια απάντηση