“Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες”- Διαγωνισμός -2ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Βασική επιδίωξη: να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.

Α. Διαγωνιστικό μέρος: 

Τα σχολεία μπορούν να υποβάλουν μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου μαθητικές δημιουργίες όπως:
-Διήγημα -Παραμύθι -Μουσική σύνθεση (ολοκληρωμένο τραγούδι ή μουσική σύνθεση ή μελοποίηση γνωστού ποιήματος) -Εικαστικό έργο -Σποτ μικρής διάρκειας  -Ταινία μικρού μήκους που θα έχει τη μορφή μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ -Κατασκευή τρισδιάστατη -Σχολική εφημερίδα -Ιστοσελίδα ή blog.

Το Μάρτιο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των μαθητικών δημιουργιών.

  • Το Γυμνάσιο Λακκόπετρας συμμετέχει με 2 δημιουργίες τις οποίες θα δημοσιεύσει σύντομα.

 

 

Β. 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο: 

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα  πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 20 Απριλίου 2019.

  • Στο Συνέδριο μπορούν να λάβουν μέρος ως εισηγητές όσοι εκπαιδευτικοί υποβάλλουν διδακτικά σενάρια τα οποία θα λειτουργήσουν ως εκπαιδευτικές «γέφυρες» διευκολύνοντας την επικοινωνία και τη συνεργασία ανάμεσα σε ελληνικά σχολεία, όπου και αν βρίσκονται αυτά.

Τα διδακτικά σενάρια θα κριθούν από την Επιστημονική Επιτροπή και την Επιτροπή Κριτών που θα συγκροτηθεί. Όσα διδακτικά σενάρια επιλεγούν, θα συμπεριληφθούν σε έναν ψηφιακό τόμο που θα έχει τη μορφή «Οδηγού» και εγχειριδίου (με issn) για όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν στο μέλλον να υλοποιήσουν δράσεις και προγράμματα για την Κύπρο.

  • Ως σύνεδρος μπορεί να παρακολουθήσει τις εργασίες του συνεδρίου:

οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός, μαθητής, επιστήμονας ή πολίτης  ενδιαφέρεται για τη θεματολογία του συνεδρίου. Για την παρακολούθηση απαιτείται η συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής. Μετά την υποβολή, οι αιτούντες θα λάβουν ηλεκτρονική επιβεβαίωση. Η οργανωτική επιτροπή θα δέχεται ηλεκτρονικές αιτήσεις παρακολούθησης ως τις 5 Απριλίου. Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή για την παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου.

  • Από τις εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Λακκόπετρας Αναγνώστου Λαμπρινή, Φιλόλογο -Γιαννούλη Ζωή, Φιλόλογο και Παπαγιαννοπούλου Γεωργία, Φιλόλογο δημιουργήθηκε και υποβλήθηκε Διδακτικό Σενάριο. 

 

  • Κρίσιμες ημερομηνίες:

Ως την 31η Ιανουαρίου 2019: Υποβολή ολοκληρωμένων διδακτικών σεναρίων για κρίση.

Ως την 15η Μαρτίου 2019: λήξη διαδικασίας κρίσης σχηματισμός καταλόγου εργασιών συνεδρίου. Ενημέρωση εισηγητών.

Ως τις 5 Απριλίου: ηλεκτρονική υποβολή φόρμας παρακολούθησης του Συνεδρίου.

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής εργασίας, εγγραφής σύνεδρου, και άλλες πληροφορίες δίνονται αναλυτικά στο διαδικτυακό τόπο του συνεδρίου: http://cyprus.dipeserron.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *