Τριήμερη επίσκεψη των μαθητών/μαθητριών του Γυμνασίου Κλειτορίας στο ΚΠΕ Φιλιππιάδας

Κατά το τριήμερο από 27 μέχρι 29 Μαρτίου, 15 μαθητές και μαθήτριες του  Γυμνασίου Κλειτορίας με συνοδούς τη διευθύντρια Βασιλική Παπουτσή και τον εκπαιδευτικό Γεώργιο Παπατόλια επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Φιλιππιάδας,  για να γνωρίσουν βιωματικά τρία διαφορετικά υδάτινα οικοσυστήματα παρακολουθώντας το περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Λούρος, Ζηρός, Αμβρακικός»

Οι μαθητές αποτελούν την περιβαλλοντική ομάδα του προγράμματος

 «Σπήλαιο των Λιμνών – Στα ίχνη ενός προϊστορικού υπόγειου ποταμού . »

Περισσότερα στο συνημμένο αρχείο : KPE-FILIP

 

filip

 

 

Περιβαλλοντική δράση στα Σπήλαια των Λιμνών

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας, στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος ‘Σπήλαιο Λιμνών – Στα ίχνη ενός προϊστορικού υπόγειου ποταμού’, συμμετείχαν σε περιβαλλοντική δράση που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κλειτορίας και το Λύκειο Κλειτορίας, με τη συνοδεία των υπευθύνων καθηγητών: Βασιλικής Παπουτσή, Γεωργίου Παπατόλια και Βασιλικής Αγγελοπούλου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αρχικά οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ και τον Φορέα διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού για το Γεωπάρκο της περιοχής και στη συνέχεια αναχώρησαν για το Σπήλαιο των Λιμνών. Αφού επισκέφθηκαν το Σπήλαιο και το παρακείμενο Μουσείο, έμαθαν για την ανακάλυψη του, για την γεωμορφολογία του καθώς και για την ιδιαίτερη αξία του τόσο ως φυσικό μνημείο όσο και ως παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Στη συνέχεια ακολούθησαν το περιβαλλοντικό μονοπάτι από το χωριό Καστριά προς στην Μαύρη Λίμνα, όπου έμαθαν με βιωματικό τρόπο  τα πετρώματα και περιηγήθηκαν στα «Χάνια» της περιοχής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης τα παιδιά δραστηριοποιήθηκαν και πειραματίστηκαν, γνωρίζοντας της αξία και τον ιδιαίτερο φυσικό πλούτο του τόπου τους.

 

DSC00713 DSC00739 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θεατρική παράσταση στο Γυμνάσιο Κλειτορίας

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που εκπονεί η Γ’ τάξη, παρουσιάστηκε τις 3-4-2014 στο γυμναστήριο του σχολείου η κωμωδία Υπηρέτης δύο αφεντάδων (1745) του Κάρλο Γκολντόνι, από τη Θεατρική Σκηνή «Ονειροπόληση» του Θεάτρου «Κάτια Δανδουλάκη». 

Το έργο του Γκολντόνι «περιγράφει με χιούμορ την ίδια τη ζωή και δείχνει πώς οι ασήμαντοι και ταπεινοί μπορούν να θριαμβεύσουν χρησιμοποιώντας την εξυπνάδα και την τόλμη».

Την παράσταση παρακολούθησαν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, οι μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Κλειτορίας και της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κλειτορίας.

ANP_5513 ANP_5748