Στην κατηγορία ελληνική παραδοσιακή συνταγή του προγράμματος eTwinning που υλοποιούμε, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε στους ευρωπαίους φίλους μας τι άλλο… ένα ζεστό, εύκολο και μυρωδάτο ρυζόγαλο! Οι μαθητές μου βοήθησαν και στη συνέχεια απόλαυσαν τη γλυκιά και θρεπτική λιχουδιά. Μια ανάμνηση από τα παλιά, σταθερή αξία στο πέρασμα του χρόνου…
Και για όποιον ενδιαφέρεται…ακολουθεί η συνταγή!
Υλικά: 1 λίτρο γάλα φρέσκο, 3/4 του φλυτζ. ρύζι γλασέ, 1 τσικ αλάτι, 2 φλυτζ. νερό, 1/2 φλυτζ. ζάχαρη, 1 βανίλια, 2 γεμάτες κ. σ. Άνθος Αραβοσίτου, κανέλα για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση: Αρχικά βράζω το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτω το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αφήνω να βράσει. Κρατάω λίγο γάλα κρύο και διαλύω το άνθος αραβοσίτου. Μόλις το γάλα βράσει προσθέτω το κρύο γάλα και ανακατεύω. Είναι έτοιμο…
Υ.Γ. Όσοι είστε λάτρεις της μαστίχας ταιριάζει εξαιρετικά. Προσθέστε ένα μικρό δάκρυ σε σκόνη.