Η επιστημονική/γευσιγνωσιακή περιήγησή μας στο ελαιόλαδο ως υπερτροφή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των μαθητικών ομάδων μας στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού (ΜΕΕΛ) στη Σπάρτη. Σταθήκαμε τυχεροί διότι επί σχεδόν 2 ώρες είχαμε όλο το Μουσείο στη διάθεσή μας, ώστε να το περιηγηθούμε άνετα χωρίς την πίεση από άλλους επισκέπτες σε αναμονή. Ειδικά στις εκθεσιακές ενότητες του 1ου ορόφου του Μουσείου, πραγματοποιήσαμε τη δραστηριότητα «Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι…» –προτείνεται στον εκπαιδευτικό φάκελο του ΜΕΕΛ–, και ουσιαστικά έτσι αυτοξεναγηθήκαμε πιο διασκεδαστικά στο εποπτικό υλικό που αναφέρεται στην οικονομία, τις χρήσεις και την ιδεολογία της ελιάς και του ελαιόλαδου.
Ακολούθησε η μεσημεριανή ανάπαυλα για φαγητό στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης και νωρίς το απόγευμα κατευθυνθήκαμε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Υγαία του Κου Αλέξη Βλήτα. Ο φιλόξενος οικοδεσπότης μάς γνώρισε τις απαιτήσεις των φυτών που καλλιεργεί βιολογικά στον Πάρνωνα και μας έδειξε πώς επεξεργάζεται τους υπερ-καρπούς τους μέχρι το τελικό στάδιο να προκύψει το έτοιμο αποξηραμένο προϊόν που εμπορεύεται. Τα εν λόγω υπερ-φρούτα (μύρτιλο, κράνο, γκότζι μπέρι και αρώνια) τα είχαμε ήδη γνωρίσει γευστικά στην 1η δραστηριότητα των συναντήσεών μας στο σχολικό εργαστήριο.
Ευχαριστούμε θερμά το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς για την επίσκεψή μας στο ΜΕΕΛ και τον Κο Αλέξη Βλήτα για την ενδιαφέρουσα, εκ των ένδον γνωριμία μας με τα προϊόντα του.
Αφήστε μια απάντηση