Η προηγούμενη βδομάδα μάς βρήκε σε πλήρη δράση! Και μόλις σήμερα ολοκληρώθηκε για ορισμένες μαθητικές ομάδες η γευσιγνωσία των παρασκευασμάτων τους, αφού η πρόσφατη κακοκαιρία μάς κράτησε μακριά από το σχολικό περιβάλλον.
Στην προσπάθειά μας να διερευνήσουμε τις ιδιότητες ενός υπερτροφίμου, σκεφτήκαμε να «παίξουμε» πάνω στο θέμα «ο άρτος στον 21ο αιώνα»: Στο σχολικό εργαστήριο, «ζυμώσαμε» διάφορους τύπους ψωμιού εφαρμόζοντας τη βασική συνταγή που πρότεινε ο υπογράφων με διάφορες παραλλαγές στις πρώτες ύλες…. και τα νόστιμα προϊόντα μας: μια ποικιλία άρτων χωρίς γλουτένη, ενισχυμένων με τα ωφέλιμα λιπαρά από τον λιναρόσπορο, το ελαιόλαδο και τους σπόρους chia, συν τη γλυκαιμική/ πρωτεϊνούχα δύναμη της βρώμης και του φαγόπυρου.
Με το παρόν φύλλο εργασίας, οι ομάδες μας είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν στο διαδίκτυο τα της γλουτένης και να αναστοχαστούν σχετικά με τα προσόντα και τις αρετές της δικής μας ιδιαίτερης αρτοπαρασκευής.
Κατά τις γευσιγνωσίες των άρτων μας, πολύτιμη αποδείχτηκε η συνοδεία ελληνικών προϊόντων όπως το φυστικοβούτυρο, το ανθόμελο και οι μαρμελάδες από χιώτικα μανταρίνια και κορινθιακά βερίκοκα.
Αφήστε μια απάντηση