Η προηγούμενη βδομάδα μάς βρήκε σε πλήρη δράση! Και μόλις σήμερα ολοκληρώθηκε για ορισμένες μαθητικές ομάδες η γευσιγνωσία των παρασκευασμάτων τους, αφού η πρόσφατη κακοκαιρία μάς κράτησε μακριά από το σχολικό περιβάλλον.

SB preparation 1

SB preparation 2

Στην προσπάθειά μας να διερευνήσουμε τις ιδιότητες ενός υπερτροφίμου, σκεφτήκαμε να «παίξουμε» πάνω στο θέμα «ο άρτος στον 21ο αιώνα»: Στο σχολικό εργαστήριο, «ζυμώσαμε» διάφορους τύπους ψωμιού εφαρμόζοντας τη βασική συνταγή που πρότεινε ο υπογράφων με διάφορες παραλλαγές στις πρώτες ύλες…. και τα νόστιμα προϊόντα μας: μια ποικιλία άρτων χωρίς γλουτένη, ενισχυμένων με τα ωφέλιμα λιπαρά από τον λιναρόσπορο, το ελαιόλαδο και τους σπόρους chia, συν τη γλυκαιμική/ πρωτεϊνούχα δύναμη της βρώμης και του φαγόπυρου.

Superbreads1
Superbreads #1 Από αριστερά προς τα δεξιά, αρτοσκευάσματα της βασικής συνταγής (βλ. το 4ο κατά σειρά) συν: βρώσιμο ενεργό άνθρακα από μπαμπού (1ο κατά σειρά), αλεύρι και νιφάδες tiger nut (2ο κατά σειρά), αλεύρι μωβ γλυκοπατάτας (3ο κατά σειρά), χαρουπάλευρο (5ο κατά σειρά), αλεύρι κάνναβης (6ο κατά σειρά).

Με το παρόν φύλλο εργασίας, οι ομάδες μας είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν στο διαδίκτυο τα της γλουτένης και να αναστοχαστούν σχετικά με τα προσόντα και τις αρετές της δικής μας ιδιαίτερης αρτοπαρασκευής.

Superbreads2
Superbreads #2 Από αριστερά προς τα δεξιά στην κεντρική φωτο, αρτοσκευάσματα της βασικής συνταγής συν: αλεύρι και νιφάδες tiger nut (1ο κατά σειρά), αλεύρι κάνναβης (2ο κατά σειρά), αλεύρι κάστανου (3ο κατά σειρά), αλεύρι μωβ γλυκοπατάτας (4ο κατά σειρά), αλεύρι κεχριού ολικής άλεσης (5ο κατά σειρά), περισσότερο αλεύρι και νιφάδες φαγόπυρου (6ο κατά σειρά).

SB tasting 1

SB tasting 2

Κατά τις γευσιγνωσίες των άρτων μας, πολύτιμη αποδείχτηκε η συνοδεία ελληνικών προϊόντων όπως το φυστικοβούτυρο, το ανθόμελο και οι μαρμελάδες από χιώτικα μανταρίνια και κορινθιακά βερίκοκα.