Ένα τρένο νεφώσεων με αφετηρία τη Λιβύη και τέρμα στα βάθη της Ρωσίας (!!!) ήταν η αιτία των βροχοπτώσεων της Δευτέρας, ασθενών κατά βάση. Δείτε στη πρώτη φωτογραφία από το δορυφόρο το χώρο που κινείται όλη η νέφωση και στη δεύτερη τη σκόνη που κουβαλάει…!
Από την Τρίτη όμως αυτά τα απεχθή σκονοφαινόμενα σταματάνε , καθώς ο βοριάς κάνει την εμφάνισή του.
Αυτό θα έχει σαν συνέπεια και την πώση της θερμοκρασίας που θα κρατήσει μέχρι την Πέμπτη. Μετά θα σημειωθεί ελαφριά άνοδος.
Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με κατά τόπους πιο πυκνές νεφώσεις που θα δώσουν κάποιες ασθενείς βροχούλες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση όπως είπαμε και θα κυμανθεί από 8 βαθμούς στα βόρεια , 11 με 12 στα πιο πεδινά έως 15 βαθμούς το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους μέτριους έως ισχυρούς , 5 με 6 μποφόρ. Το 6άρι θα είναι πιο πιθανό να πνέει στα ανατολικά παράλια του νομού και στα στενά Αττικής – Εύβοιας , στο νότιο Ευβοϊκό κόλπο.
Την Τρίτη γιορτάζει η Φιλιώ και η Δόμνα.
Προσοχή την Τρίτη πρέπει να δοθεί στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου και στα νησιά του, μέχρι και τα Δωδεκάνησα καθώς οι βροχές θα είναι έντονες και κατά τόπους ισχυρές!
Αφήστε μια απάντηση