Παρόμοιο το καιρικό σκηνικό. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και των ανέμων. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας Πέμπτη 22/8/2019


Συνεχίζεται  ο καλός και αίθριος καιρός στη χώρα μας , στα πλαίσια της εποχής.

22-8-2019

 1. Τα νέα στοιχεία που θα έχουμε την Πέμπτη θα είναι μια σχετική ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο , αλλά και μικρή άνοδος
  της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

  Πιο συγκεκριμένα για την Πέμπτη περιμένουμε γενικά αίθριο και ζεστό καιρό σε όλη τη χώρα.
  Κάποιες νεφώσεις , κατά διαστήματα πυκνότερες θα εμφανιστούν προς τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής,
  ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου και μπορεί να σημειωθούν τοπικές βροχές.
  Νεφώσεις με μικρότερη πιθανότητα για εκδήλωση ασθενών βροχών θα εμφανιστούν τις ίδιες ώρες στον ορεινό άξονα της Πίνδου
  ως την Πελοπόννησο.

  Οι άνεμοι όπως είπαμε, θα έχουν μια μικρή ενίσχυση και θα πνέουν στο Ιόνιο ΒΒΔ ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ στο
  Αιγαίο θα είναι βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί-πολύ ισχυροί , 5-7 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά πιθανόν να αγγίξουν και
  τα 8.

  Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε καλό καιρό με κάποιες νεφώσεις στα ορεινά προς τις απογευματινές ώρες που ίσως δώσουν κάποιες
  ασθενείς τοπικές βροχές.
  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

  Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και ζεστός με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 35 βαθμούς.
  Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΒΑ μέτριοι 4-5 μποφόρ , ενώ στα ανατολικά και βόρεια μπορεί να φτάσουν και τα 6.

  Καλά να περνάτε!

 2. http://www.meteoclub.gr/prognosi/ellada-analysi/11012-hellas-22-8-2019

«Αἱ δέ νήνεμοι καὶ γαλήνην ἔχουσαι ἡμέραι ἀλκυνονίδες καλοῦνται.»- Πρόγνωση καιρού Ελλάδας Δευτέρα 18/2/2019


Καθώς η χώρα μας αρχίζει σταδιακά να βρίσκεται κάτω από την επίδραση υψηλών βαρομετρικών πιέσεων , ο καιρός θα ανακάμψει και αλκυονίδες μέρες θα κάνουν την εμφάνισή τους , μετά από ένα μακρύ χειμωνιάτικο διάστημα.

Έτσι, από τη Δευτέρα ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά σε όλη τη χώρα με ηλιοφάνεια, εξασθένιση των ανέμων και με άνοδο της θερμοκρασίας.

Νεφώσεις με πιθανότητα λίγων τοπικών ασθενών βροχοπτώσεων θα έχουμε στο νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι, ασθενείς 2-3 μποφόρενώ στο Αιγαίο θα φυσούν από τις ίδιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 2 – 4 μποφόρ και τοπικά στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αίθριο καιρό με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Καλός και με ηλιοφάνεια θα είναι ο καιρός και στην Αττική με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 16 με 17 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ,ασθενείς 2-3 μποφόρ και στα βόρεια και ανατολικά λίγο  πιο ενισχυμένοι, έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Καλή εβδομάδα να έχετε!

Κρύα μέρα, ζεστή…καρδιά. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας Πέμπτη 14/2/2019


 

Κρύα και χειμωνιάτικη θα είναι η Πέμπτη στη χώρα μας , αν και καιρικά βελτιωμένη σε σχέση με την Τετάρτη.

Οι βροχές και οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα σταματήσουν στα ηπειρωτικά  και από τις  προμεσημβρινές ώρες και μετά ο καιρός θα έχει και αρκετά ανοίγματα.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στο νότιο Αιγαίο με βροχές , στην Κρήτη με βροχές  και χιόνια στα ορεινά , ενώ δεν αποκλείεται και παροδική καταιγίδα στα ανατολικά και στα Δωδεκάνησα με βροχές και σποραδικές  καταιγίδες.

Τις πρωινές ώρες το κρύο θα είναι τσουχτερό και θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι και στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί -πολύ ισχυροί έως και θυελλώδεις και ειδικά για το Αιγαίο αν έχετε σκοπό να ταξιδέψετε, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τις λιμενικές αρχές για να δείτε αν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια πλοίων.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε εναλλαγές συννεφιάς και ήλιου με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2-10 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική οι βροχές και οι χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά σταδιακά θα εξασθενήσουν από τις πρωινές ώρες και μετά και μέχρι το μεσημέρι θα έχουν σταματήσει.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί -πολύ ισχυροί και  στα νότια έως και θυελλώδεις, 7-9 μποφόρ.

Κρύα και χειμωνιάτικη η Πέμπτη  λοιπόν ,όμως το εορταστικό της μέρας πιθανόν να τη γλυκάνει…

Καλά να περνάτε!

Καλός καιρός σε … θολό τοπίο. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας Σαββατοκύριακο 2 και 3/2/2019


Καθώς η χώρα μας θα συνεχίσει και το Σαββατοκύριακο να βρίσκεται στη ράχη υψηλών πιέσεων (κάτι που θα αλλάξει σταδιακά από Δευτέρα) ο καιρός θα παραμείνει καλός και χωρίς πολλά φαινόμενα.

Βέβαια το «καλός» σηκώνει αρκετή κουβέντα , καθώς μιλάμε για απουσία μεν βροχής στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όμως η ατμόσφαιρα θα είναι αρκετά βαριά και θολή από την παρουσία αφρικάνικης σκόνης και νεφώσεων, ειδικά την Κυριακή.

Αν στα παραπάνω προσθέσετε και τους νοτιάδες που θα αυξήσουν τη θερμοκρασία και την υγρασία ε ,τότε καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Τα πρωινά , λόγω των ασθενών ανέμων στα ηπειρωτικά και της αυξημένης υγρασίας, θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες (κυρίως το Σάββατο) πιο πυκνές σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία.

Ας δούμε όμως τα πράγματα πιο αναλυτικά:

Καλός θα είναι ο καιρός γενικά στη χώρα μας και το Σάββατο.

Λίγες ασθενείς, παροδικές βροχές θα πέσουν τις πρώτες πρωινές κυρίως ώρες στα βορειοδυτικά , αλλά και εκεί γρήγορα θα σταματήσουν.
Παροδικές και ασθενείς επίσης βροχές θα έχουμε στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας το μόνο που θα θυμίζει τη βροχερή εβδομάδα που μας πέρασε ,θα είναι μια αραιή  συννεφιά, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα ενισχύονται όλο και περισσότερο καθώς περνά η μέρα .
Έτσι στο Ιόνιο θα είναι από μέτριοι έως πολύ ισχυροί 5-7 μποφόρ , ενώ
στα ανοιχτά θα είναι ακόμα πιο ισχυροί φτάνοντας τους θυελλώδεις , 8 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα είναι μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ και τοπικά στα κεντρικά και ανατολικά θα φτάνουν τα 7 .

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ήλιο και αραιές κατά βάση, νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχουμε παρόμοιες συνθήκες στην ατμόσφαιρα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.

Την Κυριακή ο καιρός θα κινηθεί περίπου στο ίδιο μοτίβο , μόνο που η ατμόσφαιρα θα είναι πιο θολή , λόγω της μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε αφρικανική σκόνη, και οι νεφώσεις πιο πυκνές.

Βροχές και παροδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της μέρας στα νησιά του Ιονίου (κυρίως στα βόρεια) , στην Ήπειρο και πιθανόν στη δυτική Στερεά (από το απόγευμα-βράδυ).
Βροχές θα σημειωθούν και στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα παραμείνουν νότιοι με την έντασή τους να είναι περίπου όσο του Σαββάτου, δηλαδή 5-7 μποφόρ ,με τάση εξασθένισης από το μεσημέρι και μετά.
Στο Αιγαίο οι νοτιάδες θα ενισχυθούν λίγο και θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί, 5-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις έως και 8.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις , κατά διαστήματα πυκνότερες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 15 βαθμούς.

Στην Αττική, θα έχουμε επίσης νεφώσεις , κατά διαστήματα πυκνότερες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 19 βαθμούς.

Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!

Συνέχεια άστατου και βροχερού καιρού. Διαστήματα Βελτίωσης μέσα στην ημέρα . Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 30/1/2019


Καθώς η χώρα μας συνεχίζει να βρίσκεται σε πεδίο χαμηλών πιέσεων, ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι άστατος και βροχερός σε αρκετά μέρη της.

Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα και με μεγαλύτερη διάρκεια στα δυτικά , στα βόρεια – βορειοανατολικά ηπειρωτικά , στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Πιο συγκεκριμένα:

Ξημερώνοντας η μεγάλη γιορτή των Τριών Ιεραρχών , βροχές θα εκδηλώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας , ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εντοπίζονται στα δυτικά-βορειοδυτικά , στα βόρεια – βορειοανατολικά ηπειρωτικά  και στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Από τις προμεσημβρινές ώρες και μετά, ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά στον κεντρικό ηπειρωτικό κορμό της χώρας και τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά (με μεγάλα διαστήματα βελτίωσης) , στις νότιες Κυκλάδες και Κρήτη, και στην ανατολική γραμμή από την ανατολική Μακεδονία- Θράκη, νησιά ανατολικού Αιγαίου(λιγότερα φαινόμενα) έως τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ και σταδιακά θα γυρίσουν σε νότιους πιο ενισχυμένους 3-5 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 και τοπικά ισχυροί 6 , μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε άστατο καιρό με βροχές κατά διαστήματα μέχρι τις πρωινές –προμεσημβρινές ώρες. Από εκεί και μετά θα έχουμε σημαντική βελτίωση και ειδικά μετά το μεσημέρι με διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχουμε άστατο και βροχερό καιρό με τοπικές μπόρες , ίσως και παροδική καταιγίδα, μέχρι το πρωί. Από τις προμεσημβρινές ώρες όμως και μετά οι βροχές θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί ακολουθώντας μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.

Χρόνια πολλά με φώτιση , πρόοδο και δημιουργία σε μαθητές και δασκάλους.

Συνέχεια καιρικής βελτίωσης, Πρόγνωση καιρού Ελλάδας, Κυριακή 27/1/2019


Καθώς το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο μας απασχόλησε τις τελευταίες μέρες έχει πλέον εξασθενήσει και σιγοσβήνει, ο ήλιος θα βρει την ευκαιρία να μας θυμίσει το πρόσωπό του .

Συνέχεια καιρικής βελτίωσης λοιπόν την Κυριακή, όπου από τις πρωινές ώρες  οι όποιες βροχές που θα πέφτουν κυρίως στη Μακεδονία και στη Θράκη σταδιακά θα σταματήσουν και θα παραμείνουν μόνο στη θαλάσσια περιοχή του ανατολικού , νότιου και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Καθώς κυλά η μέρα θα περιορίζονται σε όλο και λιγότερες περιοχές , μετακινούμενες και βρέχοντας ,σποραδικά, τα νότια και νοτιοανατολικά πελάγη (Κρήτη και Δωδεκάνησα) .

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, αλλά το πρωινό θα είναι ψυχρό στα ηπειρωτικό και θα σημειωθεί παγετός στις γνωστές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας (Φλώρινα, Καστοριά, κτλ).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ , ενώ στα νότια τμήματά του (Κρητικό και Καρπάθιο) θα πνέουν δυτικοί της ίδιας περίπου έντασης.

Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι ασθενείς 2-3 μποφόρ, αλλά προς το απόγευμα και μετά θα στραφούν σταδιακά σε νότιους ασθενείς έως μέτριους 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αν εξαιρέσετε το τσουχτερό κρύο το πρωί, ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως 10 περίπου βαθμούς.

Στην Αττική θα έχουμε λίγες και αραιές νεφώσεις το πρωί, που γρήγορα θα διαλυθούν και θα έχουμε κι εδώ γενικά αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 περίπου βαθμούς.

Καλή Κυριακή να έχουμε!

Ίδιο καιρικό μοτίβο, αλλά και πρόσκαιρη βελτίωση. Πρόγνωση καιρού Ελλάδας Πέμπτη 24/1/2019


Στο ίδιο μοτίβο αναμένεται να συνεχιστεί ο καιρός στη χώρα μας, καθώς το χαμηλό βαρομετρικό που βρίσκεται δυτικά της Ιταλίας , βαθαίνει και παίρνει θέση στον άξονα Κορσικής – Σαρδηνίας ,προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι του στροβιλιζόμενο προς τα ανατολικά.

Η εξέλιξη αυτή θα έχει σαν συνέπεια να συνεχιστούν οι βροχές , οι καταιγίδες , τα χιόνια στα ορεινά, όμως από ότι φαίνεται θα υπάρχει ένα σημαντικό  διάστημα πρόσκαιρης βελτίωσης του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας μας ,τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα.

Ας δούμε όμως τα πράγματα πιο αναλυτικά. 

Από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα συνεχιστούν σχεδόν σε όλη τη χώρα , αλλά μες στη νύχτα και μέχρι το πρωί σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Από εκεί και μετά πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός με περιορισμό  των φαινομένων και διαστήματα με ηλιοφάνεια, αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια στη Στερεά , στη Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο και στις Κυκλάδες με το κύριο μέρος των φαινομένων να εκδηλώνονται στη Βόρεια Ελλάδα, στα Δωδεκάνησα , στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Γρήγορα  ο καιρός θα βελτιωθεί και εκεί με τις περισσότερες βροχές να εκδηλώνονται  κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα – βράδυ όμως , νέο κύμα βροχών και καταιγίδων θα πλήξει τη χώρα μας αρχικά από τα δυτικά-νοτιοδυτικά  και στη συνέχεια τα φαινόμενα θα περάσουν στην Πελοπόννησο, στη Στερεά , στις Κυκλάδες και  τις πρώτες ώρες της Παρασκευής  σε  ανατολικότερες και βορειότερες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά δυτικοί-βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί ,4-6 μποφόρ , αλλά  σύντομα θα στραφούν  σε νότιους και σταδιακά θα ενισχυθούν , φτάνοντας  ακόμα και τα 7-8 μποφόρ και τοπικά τα 9.

Στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί 6-8 και στα ανατολικά θυελλώδεις 8-9 μποφόρ.

Από το απόγευμα και μετά θα ενισχυθούν και στα νότια και στη συνέχεια στα κεντρικά και βόρεια τμήματα με την ένταση τοπικά να φτάνει τα επίπεδα θύελλας έως και 9 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το πρωί και μετά , όμως από αργά το απόγευμα-βράδυ θα έχουμε νέα επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα βελτιωθεί από τις προμεσημβρινές , περίπου ώρες και μετά.

Καλά να περνάτε!

 

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας, Κυριακή 20/1/2019


Στο μοτίβο του Σαββάτου αναμένεται να κινηθεί ο καιρός και την Κυριακή.

Ένας καιρός νεφελώδης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, βροχερός κατά τόπους και κατά διαστήματα ,με τοπικές καταιγίδες στα δυτικά , στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου , στη Θράκη και στα Δωδεκάνησα και υποψία για βροχές και σε  άλλες περιοχές.

Όπως καταλαβαίνετε ένας καιρός που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και ίσως το πιο ορθό για τη βραχυπρόθεσμη πρόγνωση του είναι να στρέφετε τα μάτια σας στον ουρανό…

Για να δούμε όμως τι μας λένε τα στοιχεία για αύριο, Κυριακή.

Όπως είπαμε η συννεφιά θα είναι κυρίαρχη εικόνα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες να αναμένονται στη δυτική ακτογραμμή και προς το εσωτερικό της.
Τα φαινόμενα δεν θα είναι συνεχή και θα υπάρχουν διαστήματα παύσεων.

Βροχές και καταιγίδες όμως θα έχουμε και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , στη Θράκη και στα Δωδεκάνησα.
Σποραδικές βροχές, ασθενέστερες , θα έχουμε στα ενδότερα της Ηπείρου στην κεντρική Μακεδονία , στην κεντρική και ανατολική Στερεά , στην Πελοπόννησο και στην κεντρική και ανατολική Κρήτη.

Πιθανότητα παροδικής καταιγίδας εμφανίζεται στην Ήπειρο, στη Βόρεια Πελοπόννησο και προς το απόγευμα και μετά στην ανατολική Στερεά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν νοτιάδες ασθενείς έως μέτριοι, 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά στα βορειότερα τμήματα ισχυροί, έως  6.
Στο Αιγαίο παρόμοιας έντασης – διεύθυνσης άνεμοι , πιο ασθενείς στα νότια, ενώ στα βόρεια του πελάγους θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ.

Η αφρικανική σκόνη θα αιωρείται στην ατμόσφαιρα με μεγαλύτερη συγκέντρωση στα νότια και δυτικά της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με ασθενείς βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες, που μέχρι το μεσημέρι-απόγευμα θα έχουν σταδιακά σταματήσει.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 50C έως  130C .

Στην Αττική-Εύβοια θα έχουμε νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και αργότερα θα βρέξει , ενώ δεν μπορώ να κρύψω την υποψία μου και για την πιθανότητα παροδικής καταιγίδας μέχρι και το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 60C έως  160C.

Καλή Κυριακή να έχουμε!

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας, Σάββατο 19/1/2019


Ο συνδυασμός πεδίου χαμηλών πιέσεων στα δυτικά-βορειοδυτικά της χώρας μας και υψηλών πιέσεων στη νότια και νοτιοανατολική Μεσόγειο θα έχουν σαν επακόλουθο έναν άστατο καιρό το Σαββατοκύριακο με  νοτιάδες , βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, με  μεγάλα διαστήματα βελτίωσης  , καθώς και τη σταδιακή παρουσία αφρικανικής σκόνης  από τα νότια που θα κινηθεί βορειότερα.

Το Σάββατο λοιπόν θα έχουμε γενικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα σημειώνονται αρχικά στη δυτική ακτογραμμή , στα νησιά του Ιονίου, στη συνέχεια στην Πελοπόννησο , στη δυτική και κεντρική Στερεά, Ήπειρο , δυτική και κεντρική Μακεδονία , Θεσσαλία (κυρίως στη Μαγνησία), Κυκλάδες , νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Θράκη και Δωδεκάνησα.

Το πρωί και τη νύχτα θα έχουμε σε κάποιες  περιοχές  περιορισμένη ορατότητα και θα εμφανιστούν τοπικές ομίχλες, λόγω της αυξημένης υγρασίας και των ασθενών σχετικά ανέμων  εκείνες τις ώρες.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 3-5 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο και στο κεντροβόρειο Αιγαίο , ισχυροί μέχρι 6.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο  ως προς τις ελάχιστες και ως προς τις μέγιστες τιμές της στα περισσότερα τμήματα , ειδικά των ηπειρωτικών.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις , κατά τόπους πυκνότερες με πιθανότητα ασθενούς βροχής προς το βράδυ και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2C έως 10C.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά με αραιή συννεφιά που στη συνέχεια θα πυκνώσει με μικρή πιθανότητα αργά το μεσημέρι-απόγευμα να πέσουν κάποιοι ασθενείς όμβροι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5C-15C

Καλά να περνάτε!

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας, Πέμπτη 17/1/2018


Περαιτέρω βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας την Πέμπτη και μάλιστα μετά από καιρό φαίνεται να μην έχουμε καιρικά φαινόμενα , βροχές – χιονοπτώσεις, ,σχεδόν, σε όλη τη χώρα.

Λίγες νεφώσεις θα έχουμε από το μεσημέρι και μετά στη δυτική ακτογραμμή , με πιθανότητα για κάποιες βροχές αργά το απόγευμα και μετά στην Κέρκυρα.

Λόγω της ξαστεριάς και της εξασθένισης των ανέμων , ο πρωινός παγετός θα καραδοκεί για άλλη μια φορά , σε πολλές περιοχές και γενικά το πρωί θα είναι ψυχρό στα ηπειρωτικά.

Από εκεί και μετά όμως ο ήλιος θα αναλάβει δράση και η θερμοκρασία θα ανέβει..

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 3-5 μποφόρ στο Μυρτώο και νότιο Αιγαίο δυτικοί – νοτιοδυτικοί της ίδιας περίπου έντασης , ενώ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο νότιοι , ασθενείς έως μέτριοι 2-4 και βορειότερα 5 μποφόρ.

Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά  αίθριο καιρό με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους 5C-16C και 2C έως 11C , αντίστοιχα.

Καλά να περνάτε!


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων