Στο μοτίβο του Σαββάτου αναμένεται να κινηθεί ο καιρός και την Κυριακή.
Ένας καιρός νεφελώδης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, βροχερός κατά τόπους και κατά διαστήματα ,με τοπικές καταιγίδες στα δυτικά , στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου , στη Θράκη και στα Δωδεκάνησα και υποψία για βροχές και σε άλλες περιοχές.
Όπως καταλαβαίνετε ένας καιρός που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και ίσως το πιο ορθό για τη βραχυπρόθεσμη πρόγνωση του είναι να στρέφετε τα μάτια σας στον ουρανό…
Για να δούμε όμως τι μας λένε τα στοιχεία για αύριο, Κυριακή.
Όπως είπαμε η συννεφιά θα είναι κυρίαρχη εικόνα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες να αναμένονται στη δυτική ακτογραμμή και προς το εσωτερικό της.
Τα φαινόμενα δεν θα είναι συνεχή και θα υπάρχουν διαστήματα παύσεων.
Βροχές και καταιγίδες όμως θα έχουμε και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , στη Θράκη και στα Δωδεκάνησα.
Σποραδικές βροχές, ασθενέστερες , θα έχουμε στα ενδότερα της Ηπείρου στην κεντρική Μακεδονία , στην κεντρική και ανατολική Στερεά , στην Πελοπόννησο και στην κεντρική και ανατολική Κρήτη.
Πιθανότητα παροδικής καταιγίδας εμφανίζεται στην Ήπειρο, στη Βόρεια Πελοπόννησο και προς το απόγευμα και μετά στην ανατολική Στερεά.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Οι άνεμοι θα παραμείνουν νοτιάδες ασθενείς έως μέτριοι, 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά στα βορειότερα τμήματα ισχυροί, έως 6.
Στο Αιγαίο παρόμοιας έντασης – διεύθυνσης άνεμοι , πιο ασθενείς στα νότια, ενώ στα βόρεια του πελάγους θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ.
Η αφρικανική σκόνη θα αιωρείται στην ατμόσφαιρα με μεγαλύτερη συγκέντρωση στα νότια και δυτικά της χώρας.
Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με ασθενείς βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες, που μέχρι το μεσημέρι-απόγευμα θα έχουν σταδιακά σταματήσει.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 50C έως 130C .
Στην Αττική-Εύβοια θα έχουμε νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και αργότερα θα βρέξει , ενώ δεν μπορώ να κρύψω την υποψία μου και για την πιθανότητα παροδικής καταιγίδας μέχρι και το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 60C έως 160C.
Καλή Κυριακή να έχουμε!
Αφήστε μια απάντηση