Όπως είχαμε πει από χτες , σε φάση επιδείνωσης έχει μπει ο καιρός από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου , αρχικά από τα Δυτικά της χώρας, με βροχές , καταιγίδες, κατά τόπους έντονες και ισχυρούς νότιους ανέμους. Χιόνια πέφτουν στα ορεινά , της κεντρικής και Βόρειας χώρας.
Έτσι αυτήν την ώρα (14:10) ,βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται στο Ιόνιο , στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο. Χιονίζει στη Βασιλίτσα, στο Νευροκόπι, στην Κλεισούρα, στο Καϊμακτσαλάν, στον Λαϊλιά , στον Παρνασσό,.
Το κύμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες θα κινηθεί ανατολικά με αποτέλεσμα βροχές και καταιγίδες να εκδηλωθούν βαθμιαία και μέχρι το τέλος της μέρας σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, Στερεά, Αττική , Εύβοια, Δυτική Πελοπόννησο , Κυκλάδες και Κρήτη. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα φαίνεται να εμφανίζονται αργά τη νύχτα με το πέρασμα στην Κυριακή, όπου και θα ενταθούν.
Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν και μέχρι το βράδυ στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ (Θυελλώδεις), ενώ και στο Ιόνιο θα είναι πολύ ισχυροί, 6 με 7 μποφόρ.
Τώρα για την Κυριακή, από τις πρωινές ώρες φαίνεται βελτίωση στην Κεντρική χώρα (όπου θα παραμείνει άστατος), αλλά τα έντονα φαινόμενα θα παραμείνουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βροχερός θα είναι ο καιρός και στα Δυτικά παραθαλάσσια και ηπειρωτικά τμήματα.
Οι άνεμοι σε μικρή εξασθένιση.
Για ό,τι νεότερο θα υπάρχει ενημέρωση.
Καλά να περνάτε!
Σημείωση: Οι φωτογραφίες (κλικ για μεγέθυνση) είναι από το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών metar.gr και απεικονίζουν με σειρά το Νευροκόπι,τον Παρνασσό, τον Αϊλιά και το Κατάκολο. Ελήφθησαν την ώρα που έγραφα την παραπάνω δημοσίευση.






Αφήστε μια απάντηση