Όπως σας είχα αναφέρει και σε προηγούμενες προγνώσεις , μία διαταραχή που θα μας επηρεάσει από τη Δευτέρα , και αρχικά τα Δυτικά, θα είναι η αιτία για μια νέα επιδείνωση του καιρού.
Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες οι βροχοπτώσεις που σας είχα τάξει δεν εκδηλώθηκαν σε κάποιες περιοχές, όπως τις περίμενα.
Η Αττική ήταν η βασικότερη περιοχή που ο καιρός παρουσίασε μια ιδιαίτερη δυσκοιλιότητα στο να βγάλει τα αναμενόμενα φαινόμενα.
Τα πράγματα όμως δεν φαίνεται να είναι τα ίδια , τουλάχιστον για το επόμενο τριήμερο, Δευτέρας-Τρίτης -Τετάρτης.
Έτσι τη Δευτέρα αναμένεται γενική μεταβολή του καιρού που μέχρι το βράδυ θα έχει επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας.
Από το βράδυ της Κυριακής λοιπόν, θα φαίνονται οι αστραπές στα ανοιχτά του Ιονίου με τις βροχές και τις καταιγίδες να πλησιάζουν τα νησιά του και την ηπειρωτική Δυτική επικράτεια.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας και ξημερώματα Δευτέρας βροχές και καταιγίδες θα φτάσουν στις παραπάνω περιοχές.
Μες στην ημέρα το σύστημα των βροχών και των καταιγίδων θα εισβάλλει και στα κεντρικά και ανατολικά της χώρας. Έτσι σχεδόν όλη η χώρα θα βρεθεί κάτω από την επήρεια τους σταδιακά και μέχρι το βράδυ.
Λιγότερο φαίνεται να επηρεάζονται (για τη Δευτέρα πάντα) η Ανατολική Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (εκτός Δωδεκανήσων όπου υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων) .
Όλη η Δυτική Ελλάδα, από την Κέρκυρα, τα νησιά του Ιονίου , την Πελοπόννησο και τα ενδότερα της Δυτικής ηπειρωτικής χώρας θα βρίσκονται σε συναγερμό για έντονες βροχές -καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις .
Επίσης κατά τη διάρκεια της μέρας έντονα αναμένεται να είναι τα φαινόμενα , κατά περιόδους , στη Μακεδονία, Κυκλάδες και πιθανώς στην Κρήτη.
Βροχές θα σημειωθούν με πιθανότητα και για καταιγίδα (από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά) στην κεντρική και ανατολική Στερεά ( και Αττική).
Γενικά και μέχρι το τέλος της μέρας θα έχουν επηρεαστεί οι περισσότερες περιοχές της χώρας και όπως σας είπα τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 έως 16 βαθμούς στα κεντρικά από 10 έως 17 και στα νότια από 11 έως 19 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι Νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις, 8 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα είναι Ανατολικοί-Βορειοανατολικοί στο Βόρειο τμήμα και Νοτιοανατολικοί στα κεντρικά και νότια. Η έντασή τους μέχρι το μεσημέρι δεν θα ξεπερνά τα 5 μποφόρ αλλά με το πέρασμα της ώρας και μέχρι το βράδυ θα ενισχύονται συνεχώς, φτάνοντας τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.
Τώρα για την Τρίτη , το σύστημα θα συνεχίζει να μας επηρεάζει και αναμένεται μια βροχερή μέρα για όλη τη χώρα, με έντονα πάλι φαινόμενα , κατά περιόδους.
Θα υπάρχει ενημέρωση.
Καλή εβδομάδα να έχουμε και ας είμαστε προσεκτικοί στις δραστηριότητές μας , καθώς όπως είδαμε ο καιρός αγριεύει.



Αφήστε μια απάντηση