Τι Πέμπτη κι αυτή (!), ειδικά για τη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα.
Ένας χιονιάς Αττίλας, που σάρωσε μέσα στο πέρασμα του πολλές ορεινές και πεδινές περιοχές.
Η Αθήνα , δυστυχώς για τους φίλους του χιονιού, δε βρέθηκε στον δρόμο του. Η Θεσσαλονίκη κι αυτή το πάλεψε αλλά κι εκεί λίγα πράγματα. Μας έμειναν λίγες νιφάδες και το δυνατό κρύο.
Πάντως σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες η σημερινή άσπρη μέρα, πρόσφερε μεγάλη χαρά σε μικρούς και μεγάλους στα Δυτικά και Κεντρικά και ειδικά σε περιοχές όπου το χιόνι δεν πέφτει και τόσο συχνά , Ιωάννινα, Καρδίτσα, Τρίκαλα κτλ, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Πελοποννήσου όπως το Αίγιο.
Ας πάμε όμως, στα της Παρασκευής.
Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στη χώρα μας με τις βροχές όμως να παραμένουν σε πολλές περιοχές και τα χιόνια να ανεβαίνουν σε μεγαλύτερα υψόμετρα.
Στη βόρεια Ελλάδα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε ορεινές , ημιορεινές και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο αλλά από το μεσημέρι και το απόγευμα θα περιοριστούν μόνο στις ορεινές περιοχές, με μια καθυστέρηση στη Θράκη όπου οι χιονοπτώσεις θα κρατήσουν λίγο περισσότερο στα χαμηλά.
Στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές θα εκδηλώνονται σποραδικές βροχές.
Στη Δυτική χώρα (νησιά Ιονίου, Δυτική Στερεά,Ήπειρος, Θεσσαλία) θα έχουμε κι εκεί χιονοπτώσεις ,που σταδιακά θα παραμείνουν μόνο στα ορεινά και στα υπόλοιπα τμήματα θα βρέχει. Η ίδια κατάσταση θα επικρατήσει και στα κεντρικά (Θεσσαλία και κεντρική Στερεά).
Στην Πελοπόννησο θα έχουμε βροχές κατά περιόδους πιο έντονες.
Η ίδια κατάσταση αναμένεται και για τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και τα Δωδεκάνησα.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και θα εκδηλώνονται βροχές κατά περιόδους, σχετικά πιο έντονες στα νοτιοδυτικά του νομού..
Στην Αθήνα συννεφιά θα επικρατεί σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας , με βροχές να σημειώνονται κατά διαστήματα.
Στη Θεσσαλονίκη ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται μέχρι τα ξημερώματα και σταδιακά θα μετατραπούν σε χιονόνερο και βροχή.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 έως 12 βαθμούς και στα νότια από 6 έως 16 βαθμούς.
Οι άνεμοι θα είναι και στα δύο μεγάλα μας Πελάγη νότιοι μέτριοι έως ισχυροί ,5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο μέχρι πολύ ισχυροί φτάνοντας τα 7. Από το απόγευμα αναμένεται και στο Αιγαίο σταδιακή ενίσχυσή τους.
Καλά να περνάτε!
Υ.Γ. Στα δεξιά του μενού υπάρχει ένα μίνι γκάλοπ για το πόσο αποτελεσματικές έχετε βρει τις προγνώσεις που διαβάζετε σε αυτό το μπλογκ.
Αν δε σας κάνει κόπο απαντήστε (μια ερώτηση είναι), και αν θέλετε να αφήσετε οποιοδήποτε σχόλιο σε κάποιο άρθρο, είναι ενεργοποιημένη αυτή η δυνατότητα.
Σας ευχαριστώ!



Αφήστε μια απάντηση