Σε παρόμοιο σκηνικό θα κινηθεί ο καιρός σε όλη τη χώρα και την Κυριακή, με μόνες διαφοροποιήσεις το άστατο του καιρού σε περισσότερες περιοχές από το Σάββατο και τη σταδιακή εξασθένιση των ανέμων.
Ειδικά για τους ανέμους πρέπει να πούμε ότι το Σάββατο ήταν μια άκρως δυναμική μέρα, ειδικά στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, καθώς οι ριπές του ανέμου σε αυτές τις περιοχές έφτασαν και τα 8 μποφόρ.
Παραθέτω τις ανάλογες μετρήσεις ριπών αέρα, από τοπικούς μετεωρολογικούς σταθμούς:
Κέα-Κυκλάδες 74χμ/ώρα 8 μποφόρ
Μύκονος-Κυκλάδες 70,8χμ/ώρα 8 μποφόρ
Νάξος-Κυκλάδες 67,6χμ/ώρα 8 μποφόρ
Ίος-Κυκλάδες 64,4χμ/ώρα 8 μποφόρ
Πάτμος-Δωδεκάνησα 62,8χμ/ώρα 7 με 8 μποφόρ
Για την Κυριακή λοιπόν, Εύβοια, Αττική, Πελοπόννησος, Θεσσαλία και Ήπειρος είναι οι περιοχές που θα έχουν κατά διαστήματα τις πυκνότερες νεφώσεις με πιθανότητα για σποραδικές βροχές , κυρίως κοντά στους ορεινούς τους όγκους.
Τοπικές βροχές επίσης, θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
Οι άνεμοι όπως είπαμε θα είναι πιο ασθενείς, φτάνοντας μέχρι τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Από το απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν ακόμα περισσότερο.
Καλή Κυριακή να έχουμε!



Αφήστε μια απάντηση