eTwinning 2020-21 / World Children’s Council
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ
eTwinning έργο με τίτλο: «World Children’s Council» – «Παγκόσμιο Συμβούλιο Παιδιών»
Το έργο ξεκινά το Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθεί το Μάιο 2021. Συμμετέχουν 10 σχολεία από την Τουρκία, 5 σχολεία από την Ελλάδα, 1 σχολείο από την Ισπανία και 1 σχολείο από τη Σερβία.
Σχετικά με το έργο
Το παιδί ως μικρός άνθρωπος χρειάζεται περισσότερη αγάπη και φροντίδα. Αποτελεί ζωτικό μέρος της κοινωνίας και εγγύηση για το μέλλον της. Από την άποψη αυτή, είναι προς το συμφέρον τόσο του παιδιού όσο και της κοινωνίας να προστατεύονται τα δικαιώματα των παιδιών ελεύθερα και ισορροπημένα. Το ελεύθερα και ευτυχώς αναπτυσσόμενο παιδί θα μεταδώσει στο μέλλον και στις επόμενες γενιές ιδέες και αξίες.
«Δεν υπάρχουν μεγάλες εφευρέσεις και πρόοδος όσο ένα μεγαλοφυές παιδί είναι δυσαρεστημένο στον κόσμο.» (Albert Einstein)
Επομένως τα παιδιά πρέπει να ενθαρρύνονται να ονειρεύονται και να ζουν σε έναν καλύτερο κόσμο. Ο κόσμος των ονείρων των παιδιών είναι πολύ ευρύς. Παράλληλα αναπτύσσεται η δημιουργικότητα των παιδιών των οποίων η φαντασία και τα όνειρα υποστηρίζονται. Για το λόγο αυτό, το πρόγραμμά μας αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριες Νηπιαγωγείου, 4-6 ετών.
ΣΤOΧΟΙ
- Να αναπτυχθεί η φαντασία και η δημιουργικότητα στους μαθητές μας.
- Να δημιουργήσουμε μια αίσθηση περιέργειας στους μαθητές μας και να τους ενθαρρύνουμε να κάνουν έρευνα.
- Να εργαστούν ατομικά και σε ομάδες.
- Να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας.
- Να αναπτύξουν ένα αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης.
- Να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.
- Να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση τους.
- Να συμβάλλουν στο έργο σε συνεργασία με τα σχολεία εταίρους.
- Να εκφράσουν όνειρα και σκέψεις στο δράμα, τη ζωγραφική, το παιχνίδι κ.λπ. χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους έκφρασης.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Το έργο θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάιο του 2021. Ο σχεδιασμός, η διαδικασία υλοποίησής του και τα συνεργατικά προϊόντα θα αποφασίζονται από online επικοινωνίες και διαρκή συνεργασία των μελών του έργου.
Πιο αναλυτικά:
Σχεδιασμός λογότυπου από τα παιδιά.
- Προβλήματα όπως δίψα, πείνα, έλλειψη εκπαίδευσης κ.λπ. θα ερευνηθούν από το συμβούλιο των παιδιών και θα γίνει παρουσίαση.
- Θέματα στέγης των παιδιών θα μελετηθούν από το συμβούλιο των παιδιών (Οι μαθητές μπορούν να σχεδιάσουν το σπίτι των ονείρων τους).
- Θέματα ένδυσης (Οι μαθητές με φυσικές βαφές μπορούν να ζωγραφίσουν μπλουζάκια).
- Παιχνίδια για τα παιδιά (Ένα βιβλίο παιχνιδιού μπορεί να δημιουργηθεί με παιδικά παιχνίδια με φυσικά υλικά).
- Τα παιδιά θα συνεργαστούν και θα αποφασίσουν να οργανώσουν τις δραστηριότητες.
- Μέσω των ΤΠΕ, τα παιδιά θα αλληλ0επιδράσουν και θα επικοινωνήσουν τις ιδέες και τις ενέργειές τους.
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Να βελτιωθεί η δημιουργικότητα των μαθητών, να ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, να αποκτήσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.