Αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες

 

 30 Ιανουαρίου μνήμη των Τριών Ιεραρχών, Μεγάλου Βασιλείου, Γρηγορίου Θεολόγου και Ιωάννου Χρυσοστόμου

Γιορτή των γραμμάτων, των δασκάλων και των μαθητών. Έτσι κι εμείς ξεκινήσαμε τις προετοιμασίες του αφιερώματός μας αμέσως μετά την επιστροφή μας από τις παρατεταμένες λόγω χιονιού διακοπές μας. Το αφιέρωμα θα περιλάμβανε:παρουσίαση της ζωής των τριών αγίων από τους μαθητές της δ΄τάξης, ποίημα και τραγούδι από τους μαθητές της ε΄και γ΄τάξης κι ένα μικρό θεατρικό από τους μαθητές της γ΄τάξης με τίτλο “Μητέρες των Τριών Ιεραρχών” , το οποίο παρουσιάζει στιγμιότυπα από την παιδική τους ηλικία και στα οποία φαίνεται η ιδιαίτερη κλίση του καθενός και προδιαγράφεται, θα λέγαμε, η πορεία του καθενός. Το θεατρικό αυτό, αν δεν κάνω λάθος, επειδή είναι πολλά χρόνια που το έχω στα χέρια μου, είναι γραμμένο από τη συνάδελφο κ. Ελένη Σμιξιώτη που υπηρετούσε παλιότερα στην πόλη μου.

Ξεκινήσαμε λοιπόν με το μοίρασμα των ρόλων και τη γνωριμία με τη ζωή και το έργο των τριών δασκάλων.Ακολούθησε η προετοιμασία του σκηνικού μαζί με τα παιδιά και τέλος οι πρόβες. Επειδή η ραπτική είναι μια άλλη αγάπη μου, ανέλαβα να ράψω και τις στολές των παιδιών.

Επιτέλους έφτασε η μέρα της γιορτής! Όλα είναι έτοιμα κι εμείς πασίχαροι που θα παρουσιάσουμε τη δουλειά μας. Οι φωτογραφίες είναι ένα δείγμα της χαράς και της δουλειάς μας που μοιραζόμαστε μαζί σας.

Ετοιμασία του σκηνικού

DSCN4259 - Αντιγραφή      DSCN4260 - Αντιγραφή

 

Έτοιμο!!

DSCN4262 (3)

 

Έφτασε η ώρα!!

DSCN4270 - Αντιγραφή

Από το Μέγα Βασίλειο: Εμμέλεια, Μακρίνα, Βασίλειος

DSC01310 - Αντιγραφή    DSC01308 (2)

Από το Γρηγόριο: Νόννα και Γρηγόριος

DSC01315   DSC01316 (2)

Από το Χρυσόστομο: Ανθούσα και Ιωάννης

DSC01323 - Αντιγραφή (2)   DSC01324 (2)

 

Το κείμενο του θεατρικού βρίσκεται εδώ:    οι μητέρες των 3 ιεραρχών