Μια ωραία πεταλούδα

Μια ωραία πεταλούδα μες στην τάξη μια φορά

πιάστηκε από την κουρτίνα για να βλέπει τα παιδιά…

Με λίγα και φθηνά υλικά μπορείτε να κατασκευάσετε μια πεταλούδα για την κουρτίνα της τάξης ή του δωματίου σας. Θα χρειαστείτε μόλις

  • λίγα κομμάτια χρωματιστού κάνσον
  • ξύλινα μανταλάκια
  • κόλλα και ψαλίδι

Κατασκευάζετε τα δύο φτερά της πεταλούδας χωριστά, την διακοσμείτε όπως σας αρέσει και στο τέλος κολλάτε τα δυο φτερά στο μανταλάκι, το οποίο έχει θέση σώματος. Αν θέλετε βέβαια προσθέτετε καθαριστικά πίπας για κεραίες  και ζωγραφίζετε ή κολλάτε πάνω στο μανταλάκι ματάκια.

Καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία!!

 

DSC00534 - ΑντίγραφοDSC00539

DSC00544 - Αντίγραφο

 

Ποιος είναι φίλος μου;

Την περσινή χρονιά με τα παιδιά της Δ΄τάξης πραγματοποιήσαμε πρόγραμμα για τη φιλία με τίτλο ¨Ποιος είναι φίλος μου¨ στις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης. Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό, δούλεψαν με διάθεση, χάρηκαν τις συζητήσεις και τις δραστηριότητες, δέθηκαν περισσότερο μεταξύ τους, συνειδητοποίησαν σημαντικά πράγματα γύρω από ένα τόσο σπουδαίο θέμα για την ηλικία τους , αλλά και για κάθε ηλικία.

Σας παραθέτουμε συνοπτικά τη δουλειά μας μέσα από μια παρουσίαση που ετοίμασα στο τέλος και την οποία μαζί με όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες και φωτογραφίες της χρονιά τους την έδωσα ως αναμνηστικό με τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

φιλια