Αγγλικά 4ου Δ.Σ Πτολεμαϊδας

Our English Classroom records- follow us!

Προγράμματα etwinning στα οποία συμμετέχει το μάθημα των αγγλικών του 4ου Δ.Σ Πτολεμαϊδας για το σχολικό έτος 2022-2023

Ιαν 20239
etwinning logo 656x369

(Κατεβάτε το PDF  για αναλυτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων μας με εικόνες)
https://blogs.sch.gr/evkoukoura/files/2023/01/περιγραφή-προγραμμάτων-etwinning-2022-2023.pdf

2022twinspaces

Παρακάτω παρουσιάζονται οι δραστηριότητες που κάνουμε με σχολεία από άλλες χώρες.

Δ’ δημοτικού (Δ2)

Συμμετοχή μαθητών και μαθητριών στα πλαίσια του μαθήματος Αγγλικών σε πρόγραμμα etwinning με τίτλο THIS IS WHAT WE ARE, που απευθύνεται σε ηλικίες 7-10 ετών και συμμετέχουν 13 σχολεία από 12 χώρες της Ευρώπης και 1 από Τουρκία. Τα παιδιά διαβάζουν στα αγγλικά πληροφορίες για τα συμμετέχοντα σχολεία σε ψηφιακό εργαλείο padlet που έχει ετοιμαστεί από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς. Ενθαρρύνονται να σχολιάζουν κάτω από τις αναρτήσεις κάθε σχολείου. Κατόπιν αναλαμβάνουν μηνιαίες δράσεις με χρήση της ξένης γλώσσας σαν μέσο έκφρασης πληροφοριών που συλλέγουν στην μητρική.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Νοέμβριος- This is my school Παρουσιάζουμε το σχολείο μας και τον τόπο που ζούμε.
Δεκέμβριος- ετοιμάζουμε χριστουγεννιάτικες ευχές στην μητρική και αγγλική γλώσσα σε ψηφιακή κάρτα και διαβάζουμε τις ευχές των υπολοίπων συμμετεχόντων που έχουν αναρτηθεί στο ψηφιακό εργαλείο padlet.
Ιανουάριος- συστηνόμαστε και μιλάμε για τα ενδιαφέροντά μας στην γλώσσα- στόχο. Οι μαθητές επιλέγουν όποιο μέσο επιθυμούν (εικόνες, γράμμα, ψηφιακή παρουσίαση, φωτογραφίες, βίντεο) και λένε ή γράφουν λίγα λόγια για τον εαυτό τους https://docs.google.com/presentation/d/1C1hyIY4oRWcY2FsjciqQgo-eZapVOF4AP-gk3J8LCq0/edit?usp=sharing
Φεβρουάριος- αφού μελετήσουμε όλο το απεσταλμένο υλικό, ετοιμάζουμε καρτέλες με ερωτήσεις και σχόλια προς κάθε χώρα ξεχωριστά. Υλικό και εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι το παραδοσιακό ταχυδρομείο, email, βίντεο, επεξεργαστής κειμένουν, παρουσίαση. Δίδεται έτσι αφορμή και ευκαιρία επικοινωνίας δι’ αλληλογραφίας με παιδιά καποιας χώρας εάν κάποιος επιθυμεί.

Ε’ τάξη (Ε1/Ε2)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης του σχολείου συμμετέχουν σε πρόγραμμα με τίτλο All about us in grade 5.

Το Νοέμβριο συστήθηκαν https://padlet.com/maja_knez_vranic/m7k9xik7upilv8gw και παρουσίασαν το σχολείο τους
CROATIA- Here is our video.Hope you like it. https://youtu.be/YOsOwpCnSJs
GREECE- Ptolemaida – Here is our video! https://youtu.be/ssjmgF6GT0c

Τον Δεκέμβριο τραγούδησαν τα κάλαντα στην μητρική τους γλώσσα και στην γλώσσα- στόχο
E class in Ptolemaida, Greece singing the carols

CROATIAN PUPILS SINGING CHRISTMAS CAROLS and making cards:
https://youtu.be/mzS-UHrmRVk
https://youtu.be/StJGcCDtuY0
https://youtu.be/i7NDC5-oZ2s
https://youtu.be/1wud4whiSe4
και τον Ιανουάριο παρουσιάζουν την καθημερινή ρουτίνα τους καθώς και μερικών διάσημων της χώρας τους. https://padlet.com/maja_knez_vranic/k197zxh1j8g5x8l5

ΣΤ’ (ΣΤ’1& ΣΤ’2)

Οι δύο έκτες τάξεις συμμμετέχουν στο πρόγραμμα Cultural Heritage in the Modern World που απασχολεί τους μαθητές σχολείων 8 χωρών (Λετονία, Λιθουανία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Αλβανία & Τουρκία) πάνω στο θέμα της πολιτιστικής κληρονομιάς των αντίστοιχων χωρών.
Αρχικά τον Νοέμβριο συστήθηκαν.
Padlet for teachers: https://padlet.com/cydkrc_83/pwp6qdi3ou3xq0fd
Padlet for students:https://padlet.com/cydkrc_83/vpxw0frenteptpsj
https://www.zeemaps.com/map?group=4535581
Μετά συμμετείχαν σε μία έρευνα γνώσεων για τα κυριότερα μνημεία της Ευρώπης.
Pre-Project Survey https://forms.gle/jbvnTagJPSqLhMSV6
Κατόπιν ατομικά ή και ομαδικά με πρόσβαση από το σπίτι στο σχετικό padlet επέλεξαν, συνέλεξαν πληροφορίες και παρουσίασαν στα αγγλικά μνημεία της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Σε άλλο padlet παρουσίασαν ένα μνημείο του Ηνωμένου Βασιλείου.Εντός της τάξης έγινε ανάγνωση των παρουσιάσεων των μαθητών των ξένων χωρών και ανασκόπηση της προσωπικής δουλειάς των ίδιων των μαθητών μας.
1. Cultural Heritage of England https://padlet.com/cydkrc_83/nr2t53ysj42sxt0s
2. Cultural Heritage of Türkiye ( Ceyda Karaca) https://www.canva.com/design/DAFUaOXqbDg/eeiLzINgC12rAXE01uoEwQ/view?utm_content=DAFUaOXqbDg&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink
3. Cultural Heritage of Latvia https://padlet.com/inesereisa/x04wwuzwomywn56j
4. Cultural Heritage of Lithuania https://padlet.com/laineda_zakariene/wmkaowgrrpk9
5. Cultural Heritage of Spain https://www.canva.com/design/DAFVHilzBqA/Oxicf5w_UMmShIlqI2Kc4Q/edit?utm_content=DAFVHilzBqA&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton
6. Cultural heritage of Greece https://padlet.com/mosxobizelo1/mzp9a5vob4k7wc52
7. Cultural Heritage of Greece Thomai Margariti https://padlet.com/thomaimargariti/hegrbe2rfo25flsc

Τον Δεκέμβριο τραγούδησαν και αντάλλαξαν τα κάλαντα στην μητρική και αγγλική γλώσσα και έστειλαν ευχές σε βίντεο. https://padlet.com/thomaimargariti/9827429n3opuu468
Το πιο ενδιαφέρον ήταν η τηλεδιάσκεψη με όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και τους περισσότερους μαθητές από όλες τις χώρες του προγράμματος που έλαβε χώρα την Κυριακή πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Εκεί παρουσιάστηκαν τα κύρια σημεία των πόλεων και των σχολείων από τους μαθητές.
Τον Ιανουάριο τρέχει διαγωνισμός λογότυπου εμπνευσμένο από την θεματολογία του προγράμματος. Θα χρησιμοποιήσουν σαν εργαλείο google canvas και πρέπει να σχεδιάσουν ομαδικά έως 5 λογότυπα. Στο τέλος θα ψηφιστεί το δημοφιλέστερο των συμμετεχόντων χωρών.

culturalheritagelogo2 culturalheritagelogo1culturalheritagelogo3

Τον Φεβρουάριο θα ασχοληθούν οι μαθητές και μαθήτριες με παραδοσιακά φαγητά και θα τα παρουσιάσουν στα άλλα σχολεία.
Τον Μάρτιο το θέμα τους θα είναι το δημοτικό τραγούδι στην χώρα τους.
Και το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με βιντεοσυναντήσεις όλων των σχολείων όπου παρουσιάζουν σύντομα ένα πολιτιστικό μνημείο της χώρας τους!
cultural geritage etwinning meeting cultural geritage etwinning meeting2 internet safety

από κάτω από: Γενικά νέα, Εργασίες Δ' τάξης, Εργασίες Ε' τάξης, Εργασίες ΣΤ' τάξης| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προγράμματα etwinning στα οποία συμμετέχει το μάθημα των αγγλικών του 4ου Δ.Σ Πτολεμαϊδας για το σχολικό έτος 2022-2023    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

Ομάδες

Να συστηθώ.

Ονομάζομαι Ευαγγελία και με φωνάζουν Ίβα.  Διδάσκω Αγγλικά στο 4ο δημοτικό Σχολείο Πτολεμαϊδας και μου αρέσει να βοηθάω τους μαθητές και τις μαθήτριες να εκφράζονται στην γλώσσα που διδάσκονται. Παίζουμε παιχνίδια, κάνουμε εργασίες (εκτός απο λεξιλόγιο και γραμματική) και συνδεόμαστε με σχολεία του εξωτερικού για να εφαρμόσουμε όσα ξέρουμε στα αγγλικά με τους μαθητές των ξένων σχολείων. Μας προσφέρει και ανταλλαγή πολιτιστικών και γεωγραφικών γνώσεων, οπότε είναι ενδιαφέρον και συναρπαστικό για όλους! Κυρίως, όμως, μας αφήνει καινούριες φιλίες!

Μένετε συντονισμένοι για όλες τις δράσεις και αταξίες μας!

European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων