Καλωσόρισμα στο πρόγραμμα “Υιοθεσία πλοίου” – Adopt a Ship

funny captain boat sea ship children vector illustration 138849536

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με πολύ χαρά και ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε την συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Υιοθεσία πλοίου» – «Adopt a ship». Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Project Connect* με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Το πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου» λειτουργεί με την υιοθεσία ενός πλοίου από μια τάξη δίνοντας την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετέχουν ως “στεριανοί ναύτες” στα ταξίδια του πλοίου. Ακολούθως τα παιδιά μέσω των δασκάλων τους ξεκινούν ηλεκτρονική επικοινωνία με τον Πλοίαρχο του πλοίου, από την οποία μαθαίνουν για το πλοίο, τις καθημερινές ασχολίες και δραστηριότητες του πληρώματος, τα φορτία που μεταφέρονται, τα λιμάνια φόρτωσης και εκφόρτωσης, γεωγραφία καθώς επίσης και όποια άλλη σχετική πληροφορία ζητήσουν. Η επικοινωνία αυτή βοηθά στο να σχηματίσουν τα παιδιά την σωστή εικόνα για τη σημαντική συνεισφορά της ελληνικής ναυτιλίας στο διεθνές εμπόριο και την διεθνή οικονομία. Η επικοινωνία θα γίνεται πρωτίστως στα Αγγλικά με την πολύτιμη βοήθεια της δασκάλας των Αγγλικών. Το πρώτο μας λοιπόν «υιοθετημένο» πλοίο αναλαμβάνει για την φετινή χρονιά το τμήμα ΣΤ2. Ευχόμαστε οι μαθητές/τριες να συμμετέχουν με ενθουσιασμό, να αγκαλιάσουν με αγάπη αυτήν την προσπάθεια και να απολαύσουν τα υπερατλαντικά ταξίδια με το πλοίο μας!

Με εκτίμηση,

Οι εκπαιδευτικοί που σαλπάρουν μαζί με την τάξη ΣΤ2

Αθανασίου Εύα (Υπεύθυνη προγράμματος και Τ.Π.Ε)
Αλικανιώτη Διονυσία (Η Δασκάλα του τμήματος)
Χωριανοπούλου Αικατερίνη (Δασκάλα των Αγγλικών)
Πασπαλίδου Σοφία (Εικαστικός)
Τσιούνη Δάφνη (Μουσικός)
Αποστολίδου Έλενα (Φυσικής Αγωγής)
Με την αμέριστη υποστήριξη της κας Ρένας Πασσαρή (Διευθύντριας του σχολείου μας)

Καλό μας ταξίδι!

*Η Project Connect είναι μια Μη Κερδοσκοπική Αστική Εταιρεία που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2015 με την στήριξη Ελλήνων εφοπλιστών και διακεκριμένων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ναυτιλίας.