Καλωσόρισμα στο πρόγραμμα «Υιοθεσία πλοίου» – Adopt a Ship

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, Με πολύ χαρά και ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε την συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Υιοθεσία πλοίου» – «Adopt a ship». Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Project… Διαβάστε περισσότερα »

Έναρξη για τους μαθητές του ΣΤ2 του προγράμματος Adopt a Ship

Οι εκπαιδευτικοί καλωσορίζουν τους μαθητές του ΣΤ2 και τους παρουσιάζουν μικρό βιντεάκι για το «Υιοθετημένο» πλοίο τους με το όνομα ABYSSINIAN.

Τα Πρωτοβρόχια

Με τις πρώτες βροχούλες του φθινοπώρου τα παιδάκια της Α’ Δημοτικού δημιούργησαν ψηφιακά ζωγραφικά έργα με το RevelationNaturalArt. Κι αν αυτό φαίνεται απλό να το κάνουν στο χαρτί με χρωματιστά… Διαβάστε περισσότερα »

Χίλια μύρια σκουπιδάκια για να φτιάξω ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ

Στο πλαίσιο της  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού 9-24 Οκτωβρίου 2021, το σχολείο μας συμμετέχει σε δράση κατασκευής ρομπότ με ανακυκλώσιμα υλικά, δηλαδή…..με τα σκουπιδάκια μας. Οι μαθητές/τριες της Β΄ Τάξης του… Διαβάστε περισσότερα »

Η ώρα του κώδικα

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 9-24 Οκτωβρίου 2021 Τα παιδιά της Γ δημοτικού έγιναν μικροί προγραμματιστές και βίωσαν την εμπειρία του προγραμματισμού μέσα από δραστηριότητες του ιστότοπου του οργανισμού CODE. Γιατί όλοι… Διαβάστε περισσότερα »

Σχολικές αναμνήσεις της Φαίης – ΚΟΜΙΚ

Η Φαίη θυμάται στιγμές από την σχολική ζωή στην Έκτη Δημοτικού κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Ο κύκλος του νερού -scratch

Ο κύκλος του νερού αποτέλεσε ένα πολύ ενδιαφέρον project με τα παιδιά της Δ΄Δημοτικού του 1ου Δ.Σ,. Βάρης κατά την διάρκεια αναστολής του σχολείου την άνοιξη του 2021. Μετάβαση στο… Διαβάστε περισσότερα »

Ο κύκλος του νερού του Ζήση – Scratch

Ο Ζήσης μαθητής της Δ’ Δημοτικού  έφτιαξε τον κύκλο του νερού σε scratch και έκλεισε το έργο του με μια ευχή για Καλό Πάσχα! Μετάβαση στο scratch.mit.edu